گفتمان انقلاب اسلامی چطور درمقاومت منطقه نقش داشته است

پرچم ۱۳ آبان در دست جوانان فلسطینی

«۱۳‌‌‌آبان یادآور پرچمداری امام عظیم‌الشان برای بیداری مردم، برای حاکمیت حق و برای کنار زدن نقاب از چهره نفاق است». این تعبیر رئیس‌جمهور از این روز مهم در تاریخ انقلاب اسلامی است. اما به تعبیر رهبر انقلاب در میان سه مناسبتی که در ۱۳آبان اتفاق افتاد در دو مناسبت آمریکایی‌ها به ملت ایران ضربه زدند و در یک مناسبت ملت ایران به آمریکایی‌ها ضربه زد.
کد خبر: ۱۴۲۹۰۷۸
 
آن دو مناسبتی که ضربه‌ آمریکا به ملت ایران بود، یکی تبعید امام در ۱۳آبان ۴۳ و به دلیل مخالفت او با کاپیتولاسیون بود. کاپیتولاسیون، یک اصطلاح سیاسی بود. معنایش این است که کارکنان یک کشوری در کشور دیگر مصونیت داشته باشند، یعنی آنچه در ایران به وسیله‌ دولت خائن پهلوی تصویب شد، این بود که کارکنان آمریکا در ایران مصونیت داشته باشند به معنای این‌که هر جنایتی کردند در دادگاه‌های ایران نباید محاکمه شوند و این یکی از خفت‌بارترین قانون‌هاست.

نتیجه اعتراض امام به کاپیتولاسیون این شد که امام را در ۱۳آبان دستگیر و از ایران تبعید کردند. اما ضربه‌ دوم آمریکا، کشتار دانش‌آموزان بود. یعنی در روزهای اوج حرکت انقلابی ملت ایران، پلیس شاه، دانش‌آموزان را جلوی دانشگاه تهران قتل‌عام کرد اما ۱۰ماه بعد از پیروزی انقلاب، ۱۳آبان ۵۸ بود که دانشجوها وارد سفارت آمریکا شدند و آن سفارت را تسخیر و اسرار و اسناد پنهانی آن سفارت را افشا کردند که آبروی آمریکا رفت و این ضربه‌ مهمی از سوی ایران به آمریکا بود.
 
اثرگذاری تمدنی انقلاب اسلامی بر فلسطین 
امتداد این مسیری که انقلاب اسلامی در ۴۴سال قبل گشود،‌ بعد از چهار دهه در بین کشورهای جبهه مقاومت جریان دارد و مصداق اتم آن در این روزها وضعیت غزه و جبهه فلسطین در برابر دشمن صهیونیست است.‌ درواقع نقش جوانان و نوجوانان فلسطینی در پیگیری و حمایت از آرمان آزادی فلسطین و اجرای عملیات‌ پیچیده طوفان الاقصی یکی از نمونه‌های این اثرگذاری تمدنی است، ‌کمااین‌که رهبر انقلاب هم بر این محور تاکید داشتند و گفتند: البته ما پیشانی و بازوی جوانان فلسطینی و طراحان مدبر و هوشمند فلسطینی را می‌بوسیم و به آنها افتخار می‌کنیم اما این یاوه‌گویی‌ها اشتباه و این محاسبه غلط است و کسانی که می‌گویند ضربه اخیر فلسطینی‌ها ناشی از غیرفلسطینی‌هاست، ملت بزرگ فلسطین‌ را نشناخته‌اند و دست‌کم گرفته‌اند. این حماسه، کار طراحان هوشمند و جوانان و فعالان از جان‌گذشته فلسطینی بود و ان‌شاءا... این حماسه شجاعانه، گام بزرگی در راه نجات فلسطینی‌ها خواهد بود.
 
مشابهت نقش زنان از ایران تا فلسطین
در این ترسیم مشترک گفتمانی، یکی از مشابهت‌‌ها نقش زنان در تربیت نسل استکبارستیز و آرمان‌خواه است. به‌رغم بمباران سنگین غزه که با بمب‌های چند تنی آمریکا در غزه انجام شد، هیچ خبری دال بر این‌که خانواده‌ها ازجمله زنان، نیروی مقاومت را سرزنش کنند یا حماس را عامل شهادت خودشان بدانند، منعکس نشد. یعنی در جنگ یک ماه اخیر با این‌که رژیم صهیونیستی بمباران بسیار سنگینی علیه ساکنان این منطقه انجام داده ولی مقاومت خانواده‌ها به‌ویژه حمایت زنان فلسطینی از این موضوع مثال‌زدنی بوده است. افکارعمومی دنیا در این مدت متوجه شده‌اند که این بمباران‌ها بی‌هدف بوده و ارتش رژیم صهیونیستی در این بمباران‌ها اصلا به‌دنبال اهداف نظامی و مراکز حماس نبوده است. این در حالی است که نظام اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هرگز نمی‌دانست نیروهای حماس در کجای غزه مستقرند و از این رو هدف رژیم غاصب صهیونیستی از عملیات در باریکه غزه به‌طور مستقیم مردم باریکه غزه و خانواده‌ها ازجمله زنان بود. تخریب و درهم شکستن روحیه زنان و مردان غزه می‌تواند به مقصود نهایی اشغالگران در کوچ اجباری ساکنان نوار غزه بینجامد ولی همه ساکنان این منطقه ازجمله زنان نقش بی‌بدیل و کم‌نظیری در حفظ روحیه خود نشان دادند و به‌رغم ازدست‌دادن عزیزان‌شان، حاضر به ترک سرزمین مادری خود نشدند. این وضعیت به‌خوبی یادآور مقاومت زنانه ایرانی در طول جنگ هشت ساله و نقش مادران شهدا هم هست که امروز در سال ۲۰۲۳ در فلسطین در حال تکرار است. 

اصول هویتی مشترک ایرانیان با جنبش‌های محور مقاومت
ازسوی دیگر تاکید براصول هویتی مشترک ایرانیان با جنبش‌ها و گروه‌های اسلامی محور مقاومت برای مبارزه با دولت تروریستی آمریکا و رژیم اشغالگر، ذیل صورت بندی نبرد حق علیه باطل، گزاره بسیار مهم دیگری است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، البته کلیت چنین جبهه گسترده‌ای، ذیل مفاهیمی همچون مبارزه با استکبار، نفی سلطه‌گری، آزادی و استقلال دنبال می‌شود و اگر ملت ایران ۴۴ سال قبل با استکبار وارد چالش شد، ملت فلسطین هم با چالش اشغالگری دست به گریبان است. دراین فضا حفظ اتحاد و وحدت مسلمانان سراسر جهان ذیل آرمان مشترک آزادی قدس شریف و ترند شدن دوباره موضوع فلسطین یک کاتالیزور مهم برای ملت فلسطینی است که می‌تواند پیش برنده معادلات باشد. 
 
نقش شهید القدس 
در بین تمام این معادلات، نقش شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای آزادی قدس بسیار متفاوت است؛ تعبیری که به قول زینب سلیمانی، مبارزان فلسطینی به او لقب شهید القدس را دادند و این یعنی تربیت نسل‌ جدید برای مبارزه با استکبار جهانی و دفاع از مردم مظلوم فلسطین. لذا الگوسازی از این شهدا برای جوانان و نوجوانان در بستر تاثیرگذاری در حال حرکت است. 
 
جهانی‌سازی مسأله فلسطین 
البته این ساختار حمایتی محدود به جهان اسلام نمانده و بعد از عملیات طوفان الاقصی، گستره حمایت مردم جهان از فلسطین به دفاع جانانه جوانان غربی در محکومیت اسرائیل هم کشید و از لندن تا پاریس پای حمایت از مردم غزه آمدند که این موضوع در تمام ۷۰ سال اشغالگری رژیم صهیونیستی در نوع خود بی‌سابقه است. تا جایی که آمریکا از تجمیع خشم افکار عمومی نسبت به اسرائیل در کشورهای نزدیک به صهیونیست‌ها ابراز نگرانی کرده است. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها