مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه؛

خانواده دارشدن ۳۰فرزند در کرمانشاه

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه گاهی در بین فرزندانی که به فرزند خواندگی می روند، به دلیل مشاجرات ‌و طلاق، فرزند خواندگی فسخ‌می‌شود از این امر به عنوان تجربه ای سخت یاد کرد که آسیب جدی به فرزند می زند و برای بهزیستی هم قطعا تبعاتی به همراه دارد.
کد خبر: ۱۴۲۸۴۷۹

جام جم آنلاین-منیر اضحالی؛ در کشور ما براساس قانون و لوایح آن،بحث فرزند خواندگی با احکام شرعی و بررسی ویژگی های زن،مرد و همسران صورت می گیرد و این اتفاق از سوی سازمان بهزیستی رقم می خورد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در ارتباط با مراحل،راه ها و موانع گرفتن فرزند از بهزیستی،گفت: کودکانی که داریم در مراکز محرمانه بهزیستی نگه داری می شوند و افرادی که قصد دارند حامی این کودکان باشند می توانند به معاونت اجتماعی بخش کودکان سازمان بهزیستی استان کرمانشاه مراجعه بکنند و همشهریان می توانند طبق توضیحات همکاران در خصوص شرایط این کار ارزشمند، حامی یک یا چند نفر از فرزندان ما در مراکز بهزیستی باشند.

وی در ادامه افزود:تمام افراد،زنان مجرد،زوجینی که فرزند زیستی دارند و زوج هایی که فرزند ندارند می تـوانند درخواست سرپرستی فرزند را از سازمان بهزیستی استان داشته باشند.

شهبازی ضمن اشاره به اینکه چه کسانی برای گرفتن فرزند اولویت دارند، گفت:اولین اولویت ما برای واگذاری فرزند خواندگی،زوجینی هستند که نابارورند و برای باروری اقدام کردند و همچنین پنج سال از زندگی مشترک آن ها گذشته است.اولویت دوم ما خانم های مجرد هستند و زوج هایی که فرزند زیستی(فرزند تنی)دارند و قصد دارند برای فرزند دیگری اقدام بکنند در اولویت سوم ما قرار می گیرند.

شهبازی ضمن بیان این موضوع که تعداد فرزندانی که ما داریم و قابلیت واگذاری دارند خیلی کم هستند گفت:البته نزدیک به ۱۰۰نفر در مراکز ما نگه داری می شوند اما خانواده هایی که از ما تقاضای فرزند دارند عمدتا فرزندان صفر تا سه سال را درخواست دارند.وی ادامه داد:تعداد فرزندان صفر تا سه سال معمولا به تعداد انگشتان دست نمی رسد و تعداد متقاضیان برای این مسئله زیاد است.

درخواست برای فرزندخواندگی کودکان صفر تا سه سال بسیار است

شهبازی خاطر نشان کرد:البته این تعداد هم نوسان دارد و همواره کم و زیاد می شوند و تا این لحظه فرزندانی که صفر و سه ساله هستند و قابلیت واسپاری به خانواده ها را دارند تقریبا ۵ نفر هستند.وی ضمن اشاره به این موضوع که هر فرزندی که وارد بهزیستی می شود قابلیت واگذاری را ندارند، گفت:باید زمان بگذرد،غربالگری بشوند و در واقع سلامتی این فرزندان سنجیده بشود و از طرف دیگر توسط دستگاه قضایی کارهای قضایی آن ها انجام بشود سپس پس از طی مراحل مختلف اگر حضانت آن ها به بهزیستی سپرده بشود در این صورت ما برای فرزند خواندگی آن اقدام خواهیم کرد.

این مدیر کل اضافه کرد:اکنون فرآیند فرزند خواندگی بهبود پیدا کرده است و افراد متقاضی در سامانه فرزند خواندگی ثبت نام را انجام می دهند و پس از تماس تلفنی همکار مددکار ما مراحل تشخیص هویت و سوء پیشینه انجام می شود، البته خانواده هایی که تمایل دارند به سرعت مراحل اداری را طی کنند تا به فرزند برسند و خانواده هایی که خیلی تمایل ندارند و پیگیر نیستند توسط همکاران ما پیگیر می شوند.

شهبازی خاطر نشان کرد:در بحث فرزند خواندگی ما پارتی بازی نداریم زیرا سرنوشت تمام فرزندان برای ما حائز اهمیت است.

وی در خصوص این واگذری تاکید کرد:یک تیم کارشناسی در ابتدا کارهای لازم برای این واگذاری را انجام می دهند و در نهایت یک کمیته باید تصمیم بگیرند که اینکار بشود یا نشود زیرا این بچه ها نزد ما امانت هستند و ما برای واگذاری آن ها به خانواده ها،حساسیت ویژه به خرج می دهیم.

مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه در خصوص زمان بر بودن فرزند خواندگی گفت:خانواده هایی که هم اکنون برای این موضوع اقدام بکنند ما می توانیم ظرف مدت دو یا سه ماه و حتی کمتر از این زمان که البته بستگی به پیگیری خانواده ها هم دارد پرونده این واگذاری را نهایی کنیم.

چند فرزند ‌در بهزیستی نگهداری می شود؟

وی تعداد فرزندان موجود در بهزیستی را بین۹۰ تا ۱۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: این تعداد در نوسان است و سن آن ها از شیرخوارگاه شروع می شود و تا سنین ۱۲ تا ۱۸ سال در این مراکز نگهداری می شوند.

وی افزود:ما فرزندان صفر تا سه سال را فقط به زوجینی میدهیم که زیر ۴۵ سال سن داشته باشند.این موضوع هم به دلیل موضوعات روان شناسی و تربیتی است زیرا خانواده های بالای ۴۵ سال سن فاصله نسلی با فرزند دارند و در آینده این فرزند در خانواده دچار آسیب می شود.

شهبازی ادامه داد:ما به خانواده های ۴۵ سال به بالا فرزندان سه سال به بالا و به خانواده های ۵۵ سال سن فرزندان بین سه تا هفت سال واگذار کردیم ضمن اینکه ما محدودیتی از این حیث نداریم.

 

*شهبازی در خصوص به نام زدن املاک بنام فرزند خوانده گفت:فرزند خوانده در اسلام ارث نمی برد لذا قانونگذار در این خصوص گفته است که یک سوم اموال غیر منقول بنام فرزند خوانده زده بشود البته ما این موضوع را آسان کردیم به این شکل که اگر خانواده ای متقاضی باشند و شرایط پذیرش فرزند را داشته باشند،دستگاه قضا و قاضی می توانند حقوق والد یا والدین را ضمانت این موضوع قرار بدهند و افراد اگر ملکی نداشته باشند مسئله به این شکل قابل حل است.

مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه در خصوص محرمیت فرزند خواندگی اظهار کرد:بین فقه شیعه و فقه سنی در این خصوص تفاوت وجود دارد و عزیزانی که به بحث فرزند خواندگی ورود پیدا می کنند از مرجع تقلید خود و کسانی که به احکام شرعی مسلط هستند،کارهای شرعی لازم را انجام می دهند و در نهایت به ما می رسند.

وی افزود:ما به بحث محرمیت ورود پیدا نمی کنیم زیرا موضوع تخصصی است و خارج از توان ما است اما توصیه می کنیم خانواده ها قبل از ورود،بحث محرمیت را از طریق دفاتر مراجع و کسانی که در خصوص شرع مقدس و فقه مسلط و مطلع هستند مشورت بگیرند.

۳۰کودک به فرزندخواندگی رفتند

شهبازی ضمن اشاره به این موضوع که شرایط فرزند خواندگی از سمت کشور و بهزیستی استان کرمانشاه آسان شده است، گفت:در ۶ ماهه امسال ۳۰ فرزند را به فرزند خواندگی داده ایم که این آمار تقریبا با آمار یکساله سال ۱۴۰۱ برابری می کند، همچنین در ۶ماه دوم سال هم تمام تلاش ما این است که هر فرزندی که به بهزیستی سپرده می شود و شرایط واگذاری را دارد به سرعت تعیین تکلیف شود تا بتوانیم آن ها را به داخل خانواده بفرستیم.

این مدیر کل در خصوص سخت ترین تجربه برای کودکان فرزنده خوانده گفت:یکی از برنامه های جدی ما این است که فرزند را به خانواده هایی تحویل بدهیم که ثبات زندگی داشته باشند و زوجین به لحاظ جسمی و روحی در شرایط پایداری باشند و ارتباطات خوبی هم با هم داشته باشند بهمین دلیل این کار توسط مددکاران،روان شناسان و مشاورین انجام می شود و در واقع کمیته نهایی ما برای رسیدن به این موضوع است.

وی ادامه داد:گاهی در بین فرزندان که به فرزند خواندگی می روند، فرزندانی هستند که به هر دلیل فسخ فرزند خواندگی می شوند و یکی از آن دلایل، مشاجرات و مشکلات منجر به طلاق زوجین است که در نهایت به بهزیستی برای فسخ فرزند خوانده مراجعه می کنند که متاسفانه این مورد آسیب جدی به فرزند خوانده می زند و برای ما هم قطعا تبعاتی به همراه دارد.

شهبازی خاطر نشان کرد:سخت گیری های ابتدایی ما در خصوص این واگذاری ها به این دلیل است تا فرزندانِ به میان خانواده هایی بروند که پیش بینی می کنیم افراد با ثباتی هستند.این مدیر کل ضمن بیان این موضوع که مددکاران ما موظف هستند تا سن ۱۸ سالگی فرزند را رصد بکنند اضافه کرد:هر زمان همسایه،فامیل،دوست و یا همکلاسی متوجه بشوند در حق فرزند خوانده بد رفتاری و اجحاف می شود می توانند با شماره ۱۲۳ ارتباط بگیرند و قطعا تیم سیار،تیم کودکان و تیم مداخله ما در سریع ترین زمان ممکن به این موضوع رسیدگی می کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها