در مقابل، عملیات طوفان الاقصی بدترین شوک ممکن را به صهیونیستها وارد ساخته و بنابر آنچه همه تحلیلگران حوزه روابط بینالملل اذعان میکنند، آینده و موجودیت رژیم اشغالگر قدس را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. دراین خصوص، گفتوگویی با ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران صورت دادهایم.
عملیات طوفان الاقصی برای صهیونیستها قابل پیشبینی نبود و بهنوعی، آنها با نوعی شکست توامان امنیتی ــ نظامی مواجه شدهاند. نظر شما در این خصوص چیست؟
ضمن درود به شهدای غزه و مردم فلسطین که شجاعانه در برابر دشمن صهیونیستی مقاومت میکنند، تاکید میکنم که عملیات طوفان الاقصی ضربه بسیار مهلکی را بر پیکره نامشروع صهیونیستها وارد ساخته و هیمنه ادعای آنها را درهمشکسته است. طی پنج دهه اخیر، صهیونیستها چنین عملیاتی را به چشم خود ندیده بودند. بنابراین، ما با شرایطی منحصربهفرد در تاریخ فلسطین روبهرو هستیم. درایت و قدرت مقاومت در هدایت و پیشبرد این عملیات مثالزدنی است. صهیونیستها نیز با وجود ادعای تسلط اطلاعاتی و امنیتی خود بر منطقه، در مقابل این قدرت و صلابت غافلگیر شدند. اکنون تلآویو غافلگیر شده و بخش مهمی از اقدامات و واکنشهای آن نیز تحت تاثیر همین سردرگمی و غافلگیری صورت میگیرد. همین مسأله، هزینهها و تبعات دیگری را برای صهیونیستها به دنبال خواهد داشت.
با توجه به محاصره تمامعیار و بمباران کامل و بیسابقه نوار غزه که به شهادت و زخمیشدن هزاران نفر ازجمله زنان و کودکان منجر شده است، مطالبه شما از کشورهای مسلمان چیست؟
ملت فلسطین، مظلوم بوده و سالهاست تحت محاصره و ظلم و ستم دشمن صهیونیستی زندگی میکنند. اگرچه برخی کشورهای اسلامی حمایت خود را از فلسطین و مبارزات آن اعلام کردهاند، اما مطالبه ما این است که چنین حمایتی گسترش پیدا کند. آزادی قدس شریف محدود به فلسطین نیست و مطالبهای جمعی در جهان اسلام محسوب میشود. از این رو حمایت از فلسطین نیز قاعدتا باید تبدیل به یک رویه جمعی در کشورهای مسلمان شود. جنایات گسترده صهیونیستها را امروز جهانیان مشاهده میکنند و نسبت به ابعاد غیرقابل تصور و وحشیانه این جنایات آگاه هستند.
با توجه به آنچه امروز در فلسطین سپری میشود، ادعای برخی سیاستمداران طرفدار گفتمان سازش با دشمن صهیونیستی، مبنی بر مفیدبودن عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر قدس را چگونه ارزیابی و تحلیل میکنید؟
پاسخ این سؤال مشخص است. قطعا رژیمصهیونیستی تبدیل به پاشنه آشیل بازیگرانی میشود که خواستار صلح با این رژیم درندهخو و نامشروع هستند. یعنی نهتنها عادیسازی روابط با تلآویو به نقطهای مثبت و پیشبرنده در کشورها مبدل نخواهد شد، بلکه هزینههای سختی را به آنها (بهواسطه حمایت از رژیم اشغالگر قدس) تحمیل خواهد کرد. آمریکا طی سالهای گذشته و خصوصا اخیر به کشورهای منطقه فشار آورده است که عادیسازی روابط با رژیمصهیونیستی را در دستورکار قرار دهند اما سؤال اصلی اینجاست که واقعا چه سودی از شناسایی یک بازیگر اشغالگر و جعلی حاصل خواهد شد؟ موضوع دیگری که باید مد نظر قرار داد، مربوط به مخالفت افکارعمومی و ملتهای منطقه درخصوص عادیسازی روابط با تلآویو است. قطعا جنایات اخیر رژیم اشغالگر قدس (متعاقب عملیات طوفان الاقصی) روند مواجهه و نفرت عمومی از صهیونیستها را تقویت خواهد کرد. عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر قدس از سوی برخی کشورها، نهتنها مغایر با ارزشهای اخلاقی و انسانی و مذهبی است، بلکه نتیجهای راهبردی نیز برای آنها نداشته و صرفا به رضایت واشنگتن از آنها منجر خواهد شد. حتی فراتر از آن، چنین ارتباطی برای این کشورها ضرر نیز خواهد داشت. ترجیحدادن رضایت آمریکا بر رضایت خداوند، نتیجهای جز شکست و ناکامی ندارد. رژیم اشغالگر قدس بازیگری امنیتساز برای کشورهای منطقه نیست و بالعکس، امنیتزداست و خود نیز اکنون با انواع بحرانهای داخلی، منطقهای و امنیتی دستوپنجه نرم میکند. واقعا چنین رژیمی چگونه میتواند به یک نقطه اتکا برای کشورهای دیگر تبدیل شود؟! بیدلیل نیست که عادیسازی روابط برخی کشورهای منطقه و رژیم اشغالگر، بدون رضایت افکارعمومی این کشورها و بدون تکیه بر اصول منطقی، راهبردی و اخلاقی صورت میگیرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد