به گزارش جام جم آنلاین، کاخ سفید پس از ماجرای ۱۱ ستامبر با این بهانه که اقدام از سوی القاعده انجام شده، به خود مجوز حضور تمام عیار در خاورمیانه داد و دو جنگ در منطقه به راه انداخت.
فرجام جنگ اول، فرار نظامیان آمریکایی از افغانستان و روی کار آمدن طالبان بود و نتیجه حمله دوم، رشد تروریستهای داعش و تبدیل عراق به بهشت جریانات تجزیهطلب.
در ۲۲سال گذشته، خاورمیانه هر روز شاهد بحرانهایی بوده که یا آمریکا به راه انداخته و یا اسرائیل. دلیل این تنشآفرینیها، تثبیت مداخلات نظامی در منطقه بوده است.
جالب اینکه در سالهای اخیر که ایران با امضای توافقاتی، نقش تنشزدایی در منطقه را برعهده گرفت، واشنگتن ناامنسازی ایران را در دستورکار خود قرار داد تا به هر نحوی که شده، بیثباتی در منطقه را نگه دارد.
آنچه امروز در اعتراضات سوریه میگذرد، آنچه در اختلافات داخلی لبنان در جریان است، بلایی که بر سر افغانستان آمده، یا حال و روز فلسطین، همه نتیجه دخالتهای آمریکایی است که منطقه را آشفته کرده است.
با این حال همزمان با ۲۲سالگی واقعه ۱۱سپتامبر، منطقه شاهد نظم جدیدی است که بازیگران غیرآمریکایی در آن دست برتر را دارند. ایران و اعراب بهرغم برخی شیطنتها، به جنگ سرد گذشته پایان دادهاند و چین بهدلیل سرمایهگذاری گسترده در منطقه، آرامش در خاورمیانه را در اولدیت قرار داده است.
این روند، میتواند پس از ۲۲سال پرونده مداخله مستقیم آمریکا در جنوب غرب آسیا که پس از خروج انگلیس از متطقه آغاز شده و در دو دهه اخیر به اوج رسیده بود را ببندد. بهشرطی که بازیگران منطقه، هدشیاری کافی در برابر دسیسه بحرانآفرینی و تنشزایی را داشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: