ظرفیت ارزشمند ایران در گردشگری سلامت

نگاهداری: پنجره فرصت ایران در جذب گردشگران سلامت

لزوم تغییر نگاه به گردشگری سلامت

برای استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت در کشورمان نیاز است که دیدگاه خود را در سطح کلان تغییر بدهیم و از ارگان‌های تاثیر گذار در این حوزه نیز بخواهیم که برای رونق گرفتن گردشگری‌ سلامت اقدامات لازم را انجام دهند. در قدم بعد نیز  باید پس از امکان سنجی به  اولویت‌بندی بپردازیم.
برای استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت در کشورمان نیاز است که دیدگاه خود را در سطح کلان تغییر بدهیم و از ارگان‌های تاثیر گذار در این حوزه نیز بخواهیم که برای رونق گرفتن گردشگری‌ سلامت اقدامات لازم را انجام دهند. در قدم بعد نیز باید پس از امکان سنجی به  اولویت‌بندی بپردازیم.
کد خبر: ۱۴۲۰۶۳۸
نویسنده دکتر ناصر رضایی | عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری

بتازگی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرد؛ در لایحه برنامه توسعه هفتم در نظر گرفته شده است که کشور از محل گردشگری سلامت هر سال 6 میلیارد یورو درآمد داشته باشد. در این بین برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که با توجه به زیرساخت‌های گردشگری سلامت در کشورمان آیا می‌توان به چنین درآمدی دست پیدا کرد؟

لزوم تغییر نگاه به گردشگری سلامت

در پاسخ به این پرسش باید گفت که با توجه به زیرساخت‌های کشورمان در حوزه گردشگری سلامت می‌توان به این  عدد و بیشتر از آن دست پیدا کرد، زیرا‌ به نظر می‌رسد ‌کف درآمد در این حوزه را در نظر گرفته شده است‌ و‌ چنانچه اراده‌ای مناسب برای استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت در کشور وجود داشته باشد، می‌توان از این محل به درآمد مناسبی دست یافت و در کنار درآمدهای به دست آمده از ‌ نفت و معدن برای بهبود شرایط اقتصادی کشور و شهروندان قدم‌های مناسبی برداشت.

‌در کشورمان ظرفیت‌های مناسبی برای توسعه گردشگری سلامت وجود دارد؛ کادر درمان با تجربه و خوشنام ‌ یکی از این ظرفیت‌هاست که در خارج از کشور نیز تصویر مناسبی نسبت به توانایی آنها شکل گرفته است. علاوه بر این در کشورمان بیمارستان و کلینیک‌های مناسبی نیز ایجاد شده است که می‌توان با استفاده از آنها برای بهبود گردشگری سلامت کشور اقدامات مناسبی انجام داد‌. افزون بر این موارد می‌توان از ارزان بودن خدمات گردشگری سلامت در کشورمان نیز به عنوان یکی از مسائلی که سبب جذب گردشگران سلامت می‌شود، نام برد.

 در این بین اما لازم به یادآوری است که برخی مسائل مانند تبلیغات منفی که در خصوص کشورمان انجام می‌شود سبب شده که نتوانیم از این ظرفیت‌‌ها بدرستی استفاده کنیم و به نوعی به سکوی صادرات گردشگری سلامت تبدیل شویم. به همین دلیل برخی گردشگران ترجیح می‌دهند در کشورهای همسایه از خدمات گردشگری سلامت استفاده کنند.

در سال‌های اخیر در حوزه گردشگری سلامت رقیبان قدرتمندی برای کشورمان در منطقه ایجاد شده است. برای نمونه می‌توان به عمان اشاره کرد که البته بخشی از ظرفیت گردشگری سلامت آن را کارشناسان ایرانی ایجاد کرده‌اند‌.

بنابراین برای اینکه جایگاه کشورمان را در حوزه گردشگری سلامت ارتقا پیدا کند، نیاز است که برنامه‌‌ای جامع و مشخص داشته باشیم و برای رفع مشکلاتی که در این حوزه با آن رو به رو هستیم، بدرستی اقدامات لازم را انجام بدهیم.

برخی به لزوم تغییر رویکرد در حوزه گردشگری اشاره و تاکید می‌کنند که برای استفاده از این ظرفیت باید رویکرد ما نسبت به گردشگری  تغییر کند. اما به نظر می‌رسد برای نتیجه گیری بهتر نیاز است که  دیدگاه‌ها در این حوزه تغییر کند و به معنی واقعی کلمه توسعه گردشگری در اولویت برنامه‌های مسئولان قرار گیرد.

 به این ترتیب برای استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت در کشورمان نیاز است که دیدگاه خود را در سطح کلان تغییر بدهیم و از ارگان‌های تاثیر گذار در این حوزه نیز بخواهیم که برای رونق گرفتن گردشگری‌ سلامت اقدامات لازم را انجام دهند. در قدم بعد نیز نیاز است که پس از امکان سنجی به  اولویت بندی بپردازیم. البته این اقدامات تا حدودی در کشورمان انجام شده اما باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.

 افزون بر این باید پشتوانه‌های قانونی نیز برای رسیدن به این هدف قویتر شود. به این منظور نمایندگان مجلس باید در برنامه‌ هفتم توسعه مواد بیشتری را به توسعه گردشگری اختصاص دهند‌.

به این ترتیب با اجرایی کردن چنین اقداماتی می‌توان به توسعه گردشگری کشور امیدوار بود و ‌ارائه خدمات دیگری مانند طبیعت درمانی را نیز در دستور کار قرار داد.‌‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها