به گزارش خبرنگار جام جم البرز،خبرنگاران در این دیدار چند ساعته از بخش های مهم استراتژیک موسسه رازی اعم ازموزه دائمی روابط عمومی، کتابخانه، بخش جانوران سمی، ساختمان واکسن های نوترکیب و بخش بانک ژن و سلول بازدید کردند.
گفتنی است؛ موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، در سال 1303 با هدف مقابله با بیماری کشنده طاعون گاوی تاسیس شد. از آن سال تا کنون فعالیت های متعددی در حوزه پزشکی و دامپزشکی در این موسسه انجام و بیش از 80 فراورده و محصول بیولوژیک تولید شده است. این مجموعه دارای 6 شعبه در شهرهای اهواز، شیراز، مشهد، کرمان، مرند و اراک است و در این شعب علاوه بر تولید برخی واکسن ها و فراورده ها، مسائل و چالش های استان های همجوار در زمینه تحقیقات بیماری های دامپزشکی دنبال می شود.
موسسه رازی، تولید کننده 85 درصد واکسن های پزشکی، 95 درصد واکسن های دام و حدود 30 درصد واکسن های مورد نیاز طیور کشور است و بسیاری از بیماری های مسری و خطرناک، همچنین بیماری های مشترک بین انسان و دام در کشور با واکسن های تولید این موسسه، کنترل، حذف و یا ریشه کن شده است.
علی اسحاقی رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در نشست با خبرنگاران ضمن تبریک روز خبرنگار گفت:از زحمات،تلاش و همراهی اصحاب رسانه در بازتاب فعالیت ها و اقدامات موسسه رازی تشکر و قدردانی میکنم.
اسحاقی در رابطه با فعالیت و اقدامات موسسه رازی توضیح داد: دو وظیفه مهم تولید فرآورده های بیولوژیک و فرآورده های پزشکی بر عهده موسسه رازی میباشد.در بخش فرآورده های پزشکی ۷ واکسن تولید شده و در حوزه دام با تولید ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون دز توسط موسسه رازی نیاز ۹۰ درصد کشور تامین شده است.همچنین در زمینه واکسن طیور حدود ۴ میلیارد دز تولید میشود.
رئیس موسسه رازی در ادامه به دستاورد های ایام بیماری کرونا اشاره کرد و گفت:با تمام سختی هایی که این دوران داشت اما چند دستاورد مهم و ارزشمند توسط موسسه رازی رقم خورد.تولید واکسن باعث شد که تحریم واکسنی کشور شکسته شود وپس از مدتی زندگی مردم به روال عادی بازگردد.واکسن رازی در داخل کشور اولین واکسنی بود که ما از مرحله کشف تا بازار را تجربه کردیم.در صورتی که هیچ فرآورده ای در زمان عمر نزدیک به صد ساله موسسه این چنین نیوده است.
اسحاقی در ادامه اضافه کرد:توسعه در حوزه واکسن یکی از تجربیات گران بهایی بو که موسسه رازی در دوران بیماری کووید کسب کرد و تا مرحله تولید انبوه را تجربه نمود.البته که از نظر تلاش ،نیروی انسانی و هزینه مالی ارزان نبوده است.
وی ادامه داد:با پیگیری های انجام شده و تخصیص ارزی دولت و همچنین تامین ریال از بانک توسط موسسه رازی،خط تولید صنعتی و نیمه صنعتی واکسن های نوترکیب با در اختیار داشتن تجهیزات به روز دنیا ایجاد شده است.
رئیس موسسه رازی درباره مشکلات این مجموعه بیان کرد:باتوجه به قدمتی که موسسه رازی دارد طبیعتأ زیرساخت ها ممکن است فرسوده شده باشد و یکی از کارهایی که به صورت جدی در دستور کار ما قرار دارد بحث نوسازی زیرساخت های تجهیزات،بناها،آزامایشگاه ها است و باتوجه به اینکه اکثر تجهیزات ما خارجی هستند نیاز به اعتبارات زیادی دارد. معضل دیگر ما بحث نیروی انسانی میباشد که سرعت بازنشستگی نسبت به ورودی بسیار پایین است و نیازمند نیروی متخصص هستیم.
اسحاقی در انتها افزود:در این چندسالی که در خدمت دوستان هستیم با همت همکاران عزیز باتوجه به شرایط تحریم ۹۰۰ تا ۱ میلیارد افزایش دز را داشته ایم و فکر میکنیم در آینده به امید خداوند بتوانیم نیازهای جدید کشور را بهتر از گذشته پاسخگو باشیم.
در پایان این نشست از اصحاب رسانه تجلیل و قدردانی به عمل آمد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد