راز مبتلا نشدن برخی افراد به کرونا کشف شد

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو در توضیح اینکه چرا برخی از افراد به بیماری کووید ۱۹ مبتلا نمی‌شوند، یا در واقع بدون علامت هستند، می‌گویند ممکن است یک جهش ژنی در کار باشد.
کد خبر: ۱۴۱۷۰۲۹

به گزارش جام جم آنلاین، افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند، اما هرگز علائمی از خود نشان نمی‌دهند، احتمالا یک برگ برنده ژنتیکی در آستین خود دارند.

بر اساس مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو انجام شده، بیش از دو برابر افرادی که علامت‌دار می‌شوند، حامل یک تنوع ژنی خاص هستند که به آنها در از بین بردن ویروس کمک می‌کند.

این مطالعه که در مجله Nature منتشر شده، اولین شواهدی را ارائه می‌دهد که نشان می‌دهد یک پایه ژنتیکی برای ابتلای بدون علامت به ویروس SARS-CoV-۲ وجود دارد.

این پژوهش به حل معمای اینکه چرا برخی از افراد می‌توانند بدون ابتلا به کرونا به آن آلوده شوند، کمک می‌کند.

جواب این معما در آنتی‌ ژن لکوسیت انسانی (HLA) یا نشانگرهای پروتئینی است که به سیستم ایمنی سیگنال می‌دهند. به نظر می‌رسد جهش در یکی از ژن‌های کدکننده HLA به سلول‌های T کشنده ویروس کمک می‌کند تا ویروس SARS-CoV-۲ را شناسایی کرده و یک حمله برق‌آسا را آغاز کنند.

سلول‌های T در برخی از افرادی که حامل این نوع هستند، می‌توانند ویروس کرونای جدید را حتی اگر قبلاً با آن مواجه نشده باشند، به دلیل شباهت آن به ویروس‌های سرماخوردگی فصلی که از قبل می‌شناسند، شناسایی کنند.

جیل هولنباخ، استاد نورولوژی و اپیدمیولوژی و آمار زیستی در دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو و یکی از اعضای موسسه ویل برای علوم اعصاب در UCSF و پژوهشگر ارشد این مطالعه توضیح داد: اگر ارتشی داشته باشید که بتواند دشمن را زود تشخیص دهد، این یک مزیت بزرگ است. مثل داشتن سربازانی است که برای نبرد آماده هستند و از قبل می‌دانند به دنبال چه چیزی بگردند.

گفتنی است که این جهش ژنتیکی موسوم به HLA-B*۱۵:۰۱ کاملاً شایع است و حدود ۱۰ درصد از جمعیت مورد مطالعه آن را دارند. این جهش از آلوده شدن سلول‌ها توسط ویروس جلوگیری نمی‌کند، بلکه از بروز علائم در افراد جلوگیری می‌کند.

محققان دریافتند که ۲۰ درصد از افرادی که پس از عفونت بدون علامت بودند، حداقل یک نسخه از HLA-B*۱۵:۰۱ را داشتند.

پژوهشگران می‌گویند این کشف به اهداف جدیدی برای داروها و واکسن‌ها منجر خواهد شد.

منبع: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها