به گزارش جام جم آنلاین، سیدهادی سیدافقهی كارشناس حوزه روابط بینالملل با اشاره به اوج گیری تنشهای داخلی در درون ساختار سیاسی و اجتماعی رژیم صهیونیستی گفت: از چند سال پیش قوه قضاییه این رژیم غاصب به بنیامین نتانیاهو درباره اتهامات فراوان پولشویی، اختلاس، رشوه گیری و فرار مالیاتی او و خانواده اش اخطار داده بود اما با توجه به اینكه او در دوران تصدی منصب نخست وزیری و حتی زمانی كه حكومت در دست مخالفان وی بود از مصونیت سیاسی برخوردار بود امكان محاكمه از نتانیاهو وجود نداشت.
این كارشناس مسائل منطقه خاطرنشان كرد: بعد از انتخاب مجدد نتانیاهو به عنوان رئیس دولت رژیم صهیونیستی و در پی ائتلاف او با بدنام ترین احزاب و چهرههای سیاسی و كسب 64 كرسی در كنست وی فرصت را مناسب دید تا طرح را در پارلمان رژیم صهیونیستی ارائه كند مبنی بر اینكه اختیارات قضایی درباره برخی از احكام صادره و همچنین مجموعهای از صلاحیتهای دستگاه قضایی را به كنست دهد و این نهاد حق دخل و تصرف در اختیارات قوه قضاییه را داشته باشد.
سیدافقهی ادامه داد: صهیونیستها برغم آن همه جنایت و فجایعی كه در حق فلسطینیها انجام داده بودند اما بزعم خود حكومتشان را مترقی ترین نوع دموكراسی میدانند و با همین تصور اعلام كردندكه اصلاحات قضایی مورد نظر بنیامین نتانیاهو در صورت تصویب منجر به دیكتاتوری خواهد شد و از این جا بود كه زمینه تنش و آشوبهای داخلی فراهم شد.
وی درباره گستره اعتراضات و تنش در سرزمینهای اشغالی به جام جم آنلاین گفت: در ابتدای كار تظاهرات اعتراضی به شكل كم تعداد و آن هم عمدتا در تل آویو آغاز شد اما كم كم دامنه پیدا كرد و از نظر تنوع و تعداد حضور معترضان گسترش پیدا كرد. در روزهای اولیه تنش صرفا احزاب سیاسی در تجمعات شركت میكردند اما بتدریج سندیكاها و شخصیتهای نظامی و سیاسی به جمع معترضین پیوستند و در حال حاضر باید گفت كه در شرایط فعلی تقریبا اعتراضات فراگیر شده و حتی در خبرها آمده بود كه پزشكان هم به صفوف معترضین پیوستند و به نخست وزیر رژیم صهیونیستی هشدار دادند كه اگر بر ارائه این طرح و تصویب آن همچنان اصرار ورزد ابتدا به عنوان هشدار دو ساعت دست از كار خواهند كشید و در صورت ادامه كار اعلام اعتصاب خواهند كرد.
این كارشناس مسائل غرب آسیا اضافه كرد: اعتراضات صرفا شامل نیروهای سیاسی و احزاب و سندیكاها و صنوف نیست و حتی دامنه آن به حیطه نیروهای نظامی هم كشیده شده بگونهای كه واحدهای ذخیره در نیروی هوایی هم اعلام اعتصاب كردند. با این فرایند به نظر میرسد كه روز به روز بر وسعت بحران افزوده خواهد شد و اعتراضات عمومی علاوه بر تل آویو به دیگر شهرها هم خواهد رسید.
سیدافقهی با اشاره به تاثیرات و تبعات افزایش بحران در داخل سرزمینهای اشغالی خاطرنشان كرد: بررسی روند اعتراضات نشان میدهد تجمعات اعتراضی مسالمت آمیزی كه ابتدا در حد برافرشتن پرچم و بالابردن كاریكاتورهای بنیامین نتانیاهو بوده الان به مرحله درگیری و خشونت رسیده و حتی در جریان برگزاری تظاهرات عدهای زخمی، دستگیر و زندانی شدند و تصور میكند اگر این ماجرا ادامه پیدا كند قطعا تجمعات آرام به اغتشاش میرسد و این در شرایطی است كه جامعه صهیونیستی همواره مسلح هستند و هر كدام از آنها مجهز به سلاحهای گرم و سرح و گازهای اشك آور هستند و در یك كلمه باید این رژیم غاصب و جامعه صهیونیستی را یك پایگاه نظامی شناور دانست. طبعا در چنین شرایطی حتما در روزهای آینده شاهد حوادث خونینی در سرزمینهای اشغالی خواهیم بود.
این كارشناس حوزه روابط بینالملل شرایط دولت و ساختار سیاسی رژیم صهیونیتسی را بسیار وخیم توصیف كرد و گفت: بنیامین نتانیاهو برای مقابله با این بحران تلاشها و اقدامات زیادی در حوزه رسانهای و تبلیغاتی كرد. او از یكسو با فرافكنی و انحراف اذهان عمومی چند هفته پیش علیه جهاد اسلامی جنگ مصنوعی براه انداخت و در كرانه غربی جنایتهایی را انجام داد اما مفتضحانه شكست كرد و از سویی دیگر اعلام كرد كه برای قانع كردند مخالفان فعلا طرح اصلاحات قضایی را به حالت تعلیق در میآورد اما معترضان در واكنش به این اقدامات گفتند تا روند تصویب این طرح متوقف نشود هیچ صحبتی با نتانیاهو نخواهد داشت. با این شرایط همان طور كه برخی از شخصیتهای سیاسی رژیم اشغالگر قدس مثل ایهود باراك پیشبینی میكنند به نظر میرسد كه جامعه صیهونیستی دچار گسل ژلهای شده و روزهای بسیاری بحرانی را در روزهای آینده تجربه خواهد كرد و در صورت تداوم اعتراضات و گسترش خشونت رژیم صهیونیستی دچار فروپاشی خواهد شد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد