مجمع برگزار شده برای فدراسیون کشتی یکی از یکطرفهترین مجامع انتخاباتی در ورزش محسوب میشود، جایی که در آن یک کاندیدا تمامی آرای اخذ شده را به خود اختصاص میدهد و بدون از دست دادن حتی یک رای دوباره رئیس میشود.
مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون کشتی صبح روز پنجشنبه ۲۲ تیر برگزار شد و علیرضا دبیر با کسب ۳۸ رای از اعضا مجمع دوباره رئیس فدراسیون کشتی ماند. البته او میتوانست با خیال آسودهتری مجمع را ترک کند اما عباس جدیدی کمی جو را به هم ریخت. به هر حال برای دبیر روز خوبی بود. حالا دبیر است و حساس ترین روزهای ممکن برای کشتی. المپیک ۲۰۲۴ پاریس در راه است.
موج انصراف مجازی
پیش از آغاز مجمع اتفاق عجیبی رخ داد و از ۱۵کاندیدای انتخاباتی چند نفر به صورت مجازی انصراف دادند. این نفرات حمید بنی تمیم، جمشید خیرآبادی، حمید سیفی و عبدا... عزیزی هستند. مصطفی میرزایی هم به عنوان یکی از کاندیداها اصلا به مجمع نیامد و انصراف خود را اینگونه اعلام کرد. مونا میرزایی، مریم ارمآبادی، سعید کولیوند، بهمن صفری، آرین حاتمی، اکبر جیرسرایی و حسن یارینیا نیز رد صلاحیت شدند. در این مجمع فقط سه نفر رای ندادند. در حالی که مجمع قرار بود ۴۰نفره باشد شرایط رای دادن برای سه نفر فراهم نشد. یکی از آنها نماینده وزارت ورزش بود که طبق اساسنامه فدراسیون کشتی حق رأی نداشت. دو رئیس هیات هم در مجمع غیبت داشتند تا تعداد آرا به عدد ۳۸ برسد. رؤسای هیاتهای خراسان شمالی و بوشهر نیز به دلیل ماموریت کاری در مجمع روز گذشته غایب بودند و نتوانستند رای بدهند. در کل همه چیز و همه اتفاقات در راستای حمایت از علیرضا دبیر به نظر می رسید. اما اوضاع برای او چندان هم آسان پیش رفت. عباس جدیدی مثل همیشه داستانی جداگانه و جنجالیتر داشت. او با جنجال آمد و با جنجال هم رفت. شاید هم توپ پر خود را از روزها قبل برای این مجمع انتخاباتی آماده کرده بود. با تمام این جنجالها در نهایت علیرضا دبیر و حمید یاری تنها کاندیداهای باقی مانده لقب گرفتند که دبیر با ۳۸ رای از ۳۸ رای گرفته شده، صد در صد آرا را از آن خود کرد تا برای چهار سال دیگر رئیس فدراسیون باقی بماند. همه چیز برای دوباره رئیس شدن دبیر از قبل مهیا بود. او به صورت صد در صدی رئیس فدراسیونی شد که برای المپیک حسابی سرمایهگذاری میکند.
جنجال جدیدی
عباس جدیدی بیش از دو دهه است با علیرضا دبیر اختلاف دارد. این قهرمان اسبق کشتی در جریان مجمع انتخاباتی فدراسیون کشتی به شدت نسبت به اساسنامه انتخاباتی اعتراض کرد و این بهترین بهانه برای این شد که انتخابات را ترک کند و انصراف بدهد. او برای توصیف وضعیت مجمع انتخاباتی عبارت «افسار گسیختگی در مجامع انتخاباتی ورزشی» را به زبان آورد و تاکید کرد این انتخابات قانونی نیست. وی گفت: «باید انتخاباتی را برگزار کنیم که قانونمند باشد. وزارت ورزش باید بر اساس اساسنامه انتخابات را برگزار کند که حقی ضایع نشود. من گفتم پیگیری قضایی میکنم. بحث من قانونی است. اساسنامه سال ۱۴۰۰ به تصویب هیات دولت رسید و ابلاغ شد. این مجمع باید طبق آن اساسنامه برگزار شود. انتخابات کمیسیونهای ورزشکاران، داوران و مربیان زیر سوال رفته است. امیدوارم دستگاههای قضایی پیگیری کنند.»
جدیدی پیش از ترک مجمع گفت: «با صدای بلند از رئیس جمهور تقاضا دارم که دستور قاطع برای حل این مشکل بزرگ عنایت کند. از رئیس قوه قضاییه نیز شفافسازی و مبارزه با فساد در وزارت ورزش و بالاخص انتخابات این فدراسیون را خواستارم.»
او همچنین در جمع خبرنگاران درباره اعتراض خود نسبت به هزینهکرد فدراسیون کشتی گفت: «پیشنهادم این بود که کاش بخشی از این فعالیتها و زحمات در مناطق کمبرخوردار نیز انجام میشد. نقاطی در کشور وجود دارد که تشکی برای کشتی ندارند. امیدوارم مجامع بر مدار قانون اجرا شود.» علیرضا دبیر نیز گفت: «در فضای مجازی حرفهایی که لیاقت خودشان است به من میزنند. وعده ما به قیامت. همه میخواهند با شلوغ کاری جلو بروند. بیایید با کارمان حرف بزنیم و جر نزنیم. به قطار در حال حرکت سنگ میزنند. اگر کسی بگوید در کشتی فقط ساخت و ساز شده، ظلم کرده. جمعیت ۳۰ هزار نفری را تبدیل به ۴۰۰ هزار نفر کردیم. جمعیت دو هزار نفری کشتی مازندران امروز هفت برابر شده.»
حمید یاری نیز واکنشی تند به صحبتهای جدیدی داشت. او که به عنوان کاندیدای پوششی گام به مجمع انتخاباتی گذاشته بود، گفت: «دبیر به ضرر خودش و به نفع کشتی کار کرده. به من رای ندهید و به دبیر بدهید. اصلا معلوم نشد جدیدی دور قبل، طنز انگلیسی حرف زد یا فارسی. آخرش هم دوستان به او خندیدند و رفت. اوج بی احترامی بود که مجمع را ترک کرد. به خاطر حرکت ایشان از مجمع عذرخواهی میکنم. چهار مرتبه است که میآید حرف میزند و میرود.»
آشتیکنان در مجمع انتخاباتی
از جنجالهای عباس جدیدی که بگذریم به یکی دیگر از اتفاقات بزرگ مجمع میرسیم، آشتی علیرضا دبیر با محمد پولادگر معاون وزیر ورزش. دبیر که پیشتر با او درگیر شده بود، عذرخواهی کرد و گفت: «حرکت وزارت در قبال بودجه کشتی اشتباه بود اما حرکت من اشتباهتر. آن برخورد لفظی در جمع اتفاق افتاد. اخلاق حکم میکرد در جمع عذرخواهی کنم. برای همین تربت حرم سیدالشهدا که ۱۱متر زیر زمین است تا مورد تعرض قرار نگیرد را با انگشتر و عطر و مهر خاص، به ایشان اهدا میکنم.»
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد