کامها از همان ابتدا تلخ شد
همه تمرکز دستاندرکاران جشنواره به یک شروع بهیادماندنی و پرشور بود که به ناگاه یک خبر ناگوار کامها را تلخ کرد. فرناز بهزادی، یکی از پیشکسوتان تئاتر عروسکی ساعاتی قبل از شروع این رویداد دار فانی را وداع گفت تا نوزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی با تلخکامی از فقدان این هنرمند آغاز شود. زیرا بسیاری از هنرمندان حاضر در کاروان جشنواره تئاتر عروسکی به نوعی شاگردان این هنرمند محسوب میشدند؛ چه آنهایی که در کلاس درسش حضور داشتند و از نزدیک پای مکتبش تلمذ کردند و چه آنهایی که با مطالعه اثر جاودانهاش «آفرینش و زندگی با عروسکهای صحنه» که این هنرمند فقید آن را وصیتنامه هنریاش محسوب میکرد، از هنر عروسکی آموخته بودند. خیمه سنگین این خبر تلخ را بهراحتی میشد در چهره برخی هنرمندان کاروان تئاتر عروسکی همزمان با افتتاحیه این جشنواره دید. هنرمندانی که گرچه جسمشان در جشنواره بود اما ذهنشان در بندرانزلی و همراه با هنرمندانی بود که به نمایندگی از خانواده بزرگ تئاتر عروسکی، فرناز بهزادی را تا خانه ابدیاش بدرقه میکردند.
خبر خوشی که با تالار قشقایی در هم آمیخت
نوزدهمین جشنواره تئاترعروسکی در حالی در پنج بخش بزرگسال، کودک و نوجوان، فراگیر، بینالملل و مهمان در چهار تماشاخانه مجموعه تئاترشهر، مرکز تئاتر مولوی، تالار هنر و دو سالن بوستان و گلستان مرکز تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از روز پنجشنبه، ۸ تیر پذیرای اجرای نمایشهای عروسکی شد که هنوز هنرمندان این حوزه از نبود یک تالار اختصاصی گلهمند هستند.حالا شاید بهترین و خوشترین خبر نوزدهمین دوره در کنار برگزاری جشنواره، وعده اختصاص یک سالن تئاتر باشد. آن گونه که مسئولان وعده دادهاند بالاخره تئاتر عروسکی که در طول سال جریان مستمری برای اجرا ندارد، قرار است صاحب سالن شود و تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به اجرای نمایشهای عروسکی اختصاص پیدا کند. وعدهای که همه امیدواریم با پایان جشنواره چهره عملیاتی به خود بگیرد.
۳۸ نمایش صحنهای در جشنواره
براساس جدول اعلامی قرار است ۳۸ نمایش صحنهای (۱۴ نمایش بزرگسال، ۱۵ نمایش کودک، دو نمایش مهمان و هفت نمایش فراگیر) روی صحنه رفته و در روزهای آینده روی صحنه میروند. بیشترین نمایشها در مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود. در این مجموعه که همه سالنهای خود را به جشنواره اختصاص داده است از ساعت ۱۷ تا ۱۹ و ۳۰دقیقه در ۹ سئانس درهای سالنها به روی علاقهمندان باز میشود. سالن قشقایی در دو سئانس ۱۷ و ۱۹ میزبان شش نمایش (دو نمایش بزرگسال)، سالن چهارسو در دو سئانس ۱۸ و ۲۰ میزبان پنج نمایش بزرگسال، سالن سایه در دو سئانس ۱۸ و ۲۰ میزبان چهار نمایش بزرگسال و یک نمایش مهمان و کارگاه نمایش در دو سئانس ۱۷ و ۱۹ میزبان دو نمایش کودک و نوجوان و هفت نمایش بخش فراگیر است. در تالار مولوی نیز که دو سالن کوچک و بزرگ خود را به جشنواره اختصاص داده است از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در چهار سئانس نمایش اجرا میشود. در سالن بزرگ این تالار چهار نمایش بزرگسال، یک نمایش بخش بینالملل و یک نمایش کودک و نوجوان و در سالن کوچک چهار نمایش کودک و نوجوان میزبان علاقهمندان است. در سالن اصلی نیز نمایش «گربه نره و روباه مکار» به عنوان نمایش مهمان ادامه اجراهای خود را دارد. در سالن گلستان کانون پرورش فکری نیز نمایش حادثهای در شهر عروسکها در بخش مهمان روی صحنه رفته است و از امروز نیز چهار نمایش کودک و نوجوان طبق برنامه اجرا میشود. همچنین در تالار هنر نیز سه نمایش بخش کودک و نوجوان از فردا روی صحنه خواهد رفت.
۷ نمایش بینالمللی؛ از ترکیه تا پرو
در بخش بینالملل نوزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران - مبارک هفت نمایش از کشورهای برزیل، گرجستان، ترکیه، پرو، مکزیک و ارمنستان روی صحنه میرود. براساس جدول سه سالن قشقایی، هنر و مولوی میزبان این نمایشهاست. در سالن قشقایی، دو نمایش پیرو سمانی و نیکو نیکلادزه هر دو از النا ماتسخوناشویلی از ارمنستان به روی صحنه رفته و دریاچه قو کاری از سامسون موسسیان از ارمنستان(در دو روز ۱۲ و ۱۳ تیر) و چراغ جادو اثر چنگیز اوزک از ترکیه در ادامه جشنواره روی صحنه میرود. در سالن بزرگ تالار مولوی نمایش احساسات اثر مشترک هوگو سوارز و انیس پاسیک از پرو قرار است سهشنبه ۱۳تیر روی صحنه برود و بالاخره در تالار هنر پس از اجرای موفق جزیره گنج از برزیل که با استقبال سفرای هفت کشور همراه بود، نمایش «پرندگان ابدی هستند» اثر آنتونیو کاماکو اوروپزا از مکزیک در آخرین روز جشنواره روی صحنه میرود.
۱۳ نمایش در بخش جذاب فضای باز
بیشک جذابترین بخش جشنواره عروسکی بهواسطه حضور عروسکهای متنوع و حضور در جمع علاقهمندان به جای دعوت از آنها برای حضور در صحنه و در کنار همه آنها استقبال بینظیر مخاطب، بخش فضای باز است. این فضای پرشور و نشاط، بیشک تاکیدی است بر این که حریم تئاتر شهر، بهجای ازدحام، غوغا، بینظمی و آشفتگی و به ویژه دستفروشها، باید محیطی برای پذیرایی از مشتاقان و علاقهمندان به فرهنگ و هنر باشد. در این جشنواره ۱۳ اثر نمایشی از هشت شهر کشور اجرا میشود. بیشترین آثار این دوره، از هنرمندان تهران است که شش نمایش را برای حضور در بین مخاطبان آماده کردهاند و همدان، آبادان، شاهینشهر، یزد، اصفهان، مرند و مسجدسلیمان دیگر شهرهایی است که در این جشنواره نمایش دارند.بیشترین اجراهای فضای باز مربوط به نمایش بارگاه سلیمخان اثر زهرا امینی علویچه است که از امروز تا چهارشنبه ۱۴ تیر همهروزه در ساعت ۱۸ و۳۰دقیقه میزبان علاقهمندان میشود. سایر آثار نمایشی نیز سه اجرا دارند که البته رباتهای غولپیکر، بوسلمه غول دریاها، شیلو و آذربایجان آیینلری دو اجرای اول خود را در روزهای پنجشنبه و جمعه به پایان رسانده و امروز آخرین اجرای خود را خواهند داشت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد