جام جم آنلاین اصفهان؛ مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در این آیین که با شعار «تولید پایدار در تراز جهانی» برگزار شد، با بیان اینکه استان اصفهان از توانمندی ذاتی در حوزه تجارت و روشهای خلاقانه در صادرات بهرهمند است، اظهار داشت: سالهاست کشور به صادرات غیرنفتی ورود کرده، اما در زمینه حمایت از صادرکنندگان غیرنفتی باید گامهای محکمتری برداشته شود.
وی با اشاره به تلاشهای سازمان توسعه تجارت برای رفع موانع صادرات گفت: متأسفانه در کشور صادرات را معطوف به مازاد تولید میدانند، درحالیکه باید بر تولید صادراتمحور و صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالاتر متمرکز شد.
ضیغمی با بیان اینکه هنوز درباره تک نرخی شدن ارز مقاومتها و مخالفتهایی وجود دارد، افزود: بنابراین تلاش شده با ارائه راهکارهایی از جمله واردات شمش طلا در قبال صادرات، از تبعات دونرخی بودن نرخ ارز کاسته شود. همچنین آییننامه امتیاز صادراتی از سوی سازمان توسعه تجارت تدوین شده که امیدواریم به تصویب هیئت دولت برسد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تا دو سال پیش تنها سه رایزن بازرگانی در سفارتخانههای ایران در کشورهای خارجی حضور داشتند، از افزایش آنها به 20 رایزن خبر داد که قرار است تا پایان سال جاری به 40 نفر برسد.
حمایت از فعالان اقتصادی برای حضور در رویدادها و نمایشگاههای خارجی، حمایت ازشرکتهای مدیریت صادرات، لزوم تأسیس شعب بانکهای خارجی در ایران و مجزا شدن بخش صادرات از واردات در کارتهای بازرگانی از دیگر مباحث مطرحشده از سوی معاون وزیر صمت بود.
حمایت از تولیدات صادراتمحور در رأس برنامههای دولت قرار گیرد
امیر کشانی رئیس پارلمان بخش خصوصی اصفهان نیز از عزم جدی دستگاههای اجرایی و اتاق بازرگانی اصفهان برای رشد صادرات استان طی مدت 4 سال خبر داد و افزود: استان اصفهان با برخورداری 6.4 درصد جمعیت کشور، استقرار بیش از 8 درصد صنایع و سهم 7.2 درصدی در ایجاد درآمد در بودجه، سهم کمتر از 4 درصدی از بودجه عمومی کشور دارد.
وی این امر را زیبنده استان صنعتی اصفهان ندانست و افزود: این در حالی است که صادرات از محل گمرکات استان نیز در شأن این استان نیست. با وجود توجه ویژه اصفهان بر روی منابع انسانی و امکان کمک شایان این استان بر افزایش آمار صادراتی، صرف انرژی و وقت بیشتر برای اصفهان آمار صادراتی کشور را بسیار افزایش خواهد داد.
رئیس دوره دهم پارلمان بخش خصوصی اصفهان با اشاره به کسب رتبه اول این استان در تولید بسیاری از محصولات، خواستار کمک به توسعه صادرات محصولات این استان به کشورهای مختلف شد.
کشانی با اشاره به کشورهای عمده طرف تجاری ایران، جای برخی کشورها، به ویژه چین و هند را در این مراودات خالی دانست و بر لزوم توجه جدی به این حوزه تأکید کرد.
دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان در ادامه، خواستار افزایش ظرفیت دیپلماسی اقتصادی کشور در راستای صادرات کالای ایرانی، داشتن نگاه ویژه به افزایش کیفیت محصولات و رقابت پذیری آنها در سطح جهانی از طرق مختلف از جمله حمایت جدی از به روزرسانی تکنولوژی و تجهیزات تولید و تک نرخی شدن ارز به منظور کمک به توسعه صادرات شد.
کشانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر راهی به جز صادرات وجود نداشته و به مرحله یا مرگ یا صادرات رسیدهایم، حمایت جدی سازمان توسعه تجارت از تولیدات صادراتمحور، ایجاد و تکمیل زیرساختهای حمل و نقل صادراتی با توجه ویژه به کشورهای همجوار، در نظر گرفتن مشوقهای صادراتی برای صادرکنندگان به عنوان سربازان جبهه اقتصادی، قرار دادن ظرفیت سیستمهای بانکی و ارزی کشور در راستای خدمت به توسعه صادرات و ایجاد بانکهای مشترک با کشورهای هدف صادراتی را از جمله درخواست های بخش خصوصی برای کمک به رونق صادرات بیان کرد.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد