به گزارش جام جم آنلاین، دکتر محمد رضا شیرزادی درباره بیماریهایی که از حیوانات به انسان منتقل میشود، افزود: بیماریهایی که از حیوانات به انسان منتقل میشود، حدود 60 درصد از بیماریهای عفونی را تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه بیش از 75 درصد بیماریهای نوپدید نیز بیماریهایی هستند که از حیوانات به انسانها منتقل میشوند، تاکید کرد: بنابراین شهروندان باید به این مساله توجه ویژهای داشته باشند که در تماس با حیوانات از وسایل و تجهیزات مناسب استفاده کنند.
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت و درمان ادامه داد: بسیار مهم است که ذبح دام در کشتارگاه انجام شود، زیرا در بسیاری از موارد دامی که دچار بیماری شده هیچ گونه نشانهای از ابتلا به بیماری ندارد. اما دارای ویروس یا باکتری آلوده کننده است. به همین دلیل میتواند بیماری را به انسان منتقل کند.
دکتر شیرزادی درباره اینکه چرا تاکید میشود، ذبح دام در کشتارگاه انجام شود؟ نیز بیان کرد: پرسنل کشتارگاهها آموزش دیده هستند و از تجهیزات مناسب استفاده میکنند، علاوه بر این لاشه دام نیز تا 24 ساعت در دمای مناسب قرار میگیرد و بسیاری از ویروس و باکتریهای آن از بین میرود. به همین دلیل بیماریهایی مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان منتقل نمیشود.
وی افزود: اگر دامی خارج از کشتارگاه ذبح شود و گوشت آن توزیع شود، ممکن است شخصی که در منزل این گوشت را قطعه قطعه میکند، دچار بیماری شود. بنابراین شهروندان باید گوشتی را تهیه کنند که از سوی ادارات دامپزشکی تایید شده است.
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان در پاسخ به این پرسش که امسال تاکنون چند نفر در کشورمان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شدهاند به جام جم آنلاین گفت: امسال تاکنون 19 نفر به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مبتلا شدهاند و متاسفانه یک نفر نیز به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده است.
وی درباره آمار ابتلا به این بیماری در سال 1401 نیز توضیح داد: سال گذشته 98 نفر به این بیماری مبتلا شدند و 13 نفر نیز جان خود را از دست دادند.
دکتر شیرزادی درباره چگونگی انتقال این بیماری نیز توضیح داد: بیماری در بین دامها از طریق کنه منتقل میشود. به این شکل که کنه از خون دام آلوده تغذیه میکند و هنگام خوردن خون دامهای دیگر این بیماری را به آنها منتقل میکند.
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان یادآور شد: در بیشتر موارد این بیماری در دامهای آلوده نشانهای ایجاد نمیکند یا نشانههای آن بسیار خفیف است. به همین دلیل دامپزشک متوجه بیماری در دام نمیشود.
وی درباره نحوه انتقال این بیماری به انسان نیز عنوان کرد: بیماری از طریق خوردن گوشت به انسان منتقل نمیشود، بلکه در تماس با دام و گوشت آلوده قابل انتقال است. به این شکل که اشخاصی که بدون تجهیزات مناسب دام آلوده را ذبح میکنند و یا افرادی که گوشت دام آلوده را قطعه قطعه میکنند، معمولا به این بیماری مبتلا میشوند.
دکتر شیرزادی در پاسخ به این پرسش که نشانههای ابتلا به تب کریمه کنگو در انسان چیست؟ نیز گفت: نشانههای ابتلا به این بیماری نیز مانند ابتلا به کروناست. شروع ناگهانی تب، بدن درد و سردرد از نشانههای این بیماری هستند که معمولا سه تا پنج روز پس از تماس با لاشه یا گوشت دام آلوده در شخص ظاهر میشود.
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان افزود: البته ممکن است تا دو هفته بعد از تماس با دام آلوده نیز نشانههای این بیماری ظاهر شود. معمولا تا روز هفتم شخصی که به این بیماری مبتلا شده دچار خونریزی زیر پوستی، خونریزی بینی و استفراغ و اسهال خونی میشود.
وی تاکید کرد: پزشکان نیز باید آگاه باشند که اگر شخصی با نشانه تب ناگهانی با آنها مراجعه کرد، سابقه تماس او با دام و گوشت غیر بهداشتی را نیز جویا شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: