رئیسی: اهتمام قوا برای حل مشکلات مردم است | شهید بهشتی تحت‌تأثیر جوسازی‌ها قرار نمی‌گرفت

رئیس‌جمهور گفت: تمام تلاش‌های ما باید منجر به حل مشکلات، ایجاد رضایتمندی در مردم و افزایش امید بشود.
رئیس‌جمهور گفت: تمام تلاش‌های ما باید منجر به حل مشکلات، ایجاد رضایتمندی در مردم و افزایش امید بشود.
کد خبر: ۱۴۱۳۶۷۳

به گزارش جام جم آنلاین، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز در همایش سراسری بزرگداشت هفته قوه قضائیه که با حضور سران قوا و مسئولان کشوری و لشکری در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، طی سخنانی ضمن تسلیت شهادت حضرت امام محمد باقر(ع)، اظهار داشت: تلاش‌های قوه قضائیه نشان می‌دهد که این عزیزان تمام همت خود را برای اجرای عدالت به‌کار گرفته‌اند.

وی افزود: در آستانه سالگرد شهادت 72 تن از یاران امام و انقلاب هستیم؛ شهید دکتر بهشتی اگرچه یک سال و نیم در سمت رئیس دیوان‌عالی کشور بود اما در این دوران کوتاه، به‌عنوان معمار دستگاه قضایی انقلاب اسلامی عمل کرد. اخلاص، ایمان، علم و نگاه تشکیلاتی قبل از مسئولیت در ایشان شکل گرفته بود و در دوران مسئولیت شکوفا شد.

رئیس‌جمهور بیان کرد: آقای بهشتی چهره انقلاب و ولایتمدار بود ولو اینکه در فتنه‌ها به او حرف‌ها زده می‌شد اما او در سخنرانی مسجد الجواد(ع) گفت «امام فرموده است «سکوت، سکوت، سکوت» و من لب به سخن و جواب دادن نخواهم گشود، چون امام راضی نیست.»، این ولایتمداری او در عمل بود؛ بسیاری بعد از شهادت او، بر سر مزار وی رفته از او عذرخواهی کردند. شهید بهشتی تحت‌تأثیر جوسازی‌ها قرار نمی‌گرفت؛ این نکته بسیار مهم باید مد نظر ما باشد.

رئیسی ادامه داد: این ترس از خدا و نترسیدن از جوسازی‌ها در سیره پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) کاملاً مشهود است و این ویژگی را در شهید بهشتی می‌بینیم؛ ما باید این نکته را مد نظر داشته باشیم، جوسازی‌ها اصلاً نباید در تصمیم‌گیری‌ها و احکام مد نظر قرار بگیرد؛ بلکه حب و بغض شخصی هم نباید در تصمیمات دخیل شود؛ باید حق و حق‌گرایی مدار باشد، کار قضات حقیقتاً سخت است؛ تشخیص حق، گرایش به حق و ایستادگی در راه آن کار مهم قضات است.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات بسیاری در این سال‌ها در قوه قضائیه انجام شده است و از زحمات انجام‌شده قدردانی می‌کنیم اما در این دوران رهبر معظم انقلاب فرمودند نیاز به تحول داریم و خودشان هم تحول را تبیین کرده‌اند؛ یعنی شناخت وضع موجود و شناخت وضع مطلوب و کم کردن فاصله بین وضع موجود و مطلوب.

رئیس‌جمهور گفت: اولین شرط تحول شناخت است؛ کارها باید با دقت و سرعت انجام بگیرد و قضات به‌خوبی می‌توانند تحول فرایندی را رقم بزنند، البته در دولت نیز به تحول فرایندی نیاز داریم. نکته مهم دیگر افزایش بهره‌وری است؛ ما نیروی انسانی، منابع و امکانات فراوان داریم ولی باید بهره‌وری رقم بخورد، نظام اداری باید متحول شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: تحول سوم، تحول نهادی است؛ باید ببینیم آیا این میزان سازوکارهای موجود در نظام اداری نیاز است؟ آیا امکان استفاده بهتر از نیروها و منابع وجود دارد؟ این کار می‌تواند به‌خوبی مثمر ثمر باشد.

وی بیان کرد: نیاز است همکاری، همیاری، همراهی، همدلی و آهنگ واحد را در ادارات کشور داشته باشیم تا ببینیم چقدر این تحول مد نظر رهبر معظم انقلاب انجام گرفته است. باید با این همکاری‌ها ببینیم مسائل و مشکلات مردم چگونه قابل حل است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: تمام تلاش ما این است که جامعه‌ای مبتنی بر اخلاق، معنویت و عدالت داشته باشیم؛ رهبر معظم انقلاب مسیر پیش رو را ترسیم کرده‌اند و همکاری قوا لازمه‌ی آن است. کاری که قوه قضاییه درباره بازدارندگی، کیفر دادن به مجرمان و پیشگیری انجام می‌دهد بسیار اهمیت دارد. ضمناً همه دستگاه‌ها باید اقدامات پیشگیرانه از وقوع جرم را انجام دهند.

رئیسی اظهار داشت: آمار بالای ورودی پرونده به دستگاه قضایی مطلوب نیست؛ باید به این سمت برویم که پرونده ورودی به این دستگاه کاهش یابد و همه باید این را دنبال کنیم. تمام تلاش‌های ما باید منجر به حل مشکلات، ایجاد رضایت‌مندی در مردم و افزایش امید بشود.

وی عنوان کرد: دولت تمام تلاش خود را انجام داده تا مشکلات دستگاه قضایی از نظر بودجه رفع شود؛ به‌عنوام مثال بودجه قوه قضائیه در سال جاری به نسبت سال گذشته دو برابر شد. همکاری مشترک برای کاهش ناهنجاری‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، اجرای عدالت، مبارزه با فساد، اصلاح ساختارهای فسادزا و برخورد با مجرمان باید بیشتر شود./تسنیم

تعداد بازدید : 12
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها