این سودجویان که همیشه منتظرند دری به تخته بخورد تا از آب گلآلود ماهی بگیرند، از انتشار روزانه اخبار مسمومیت با مشروبات الکلی تقلبی در چند استان کشور، استفاده کرده و شروع به فروش دستگاههای تقطیر و لوازم ویژه تولید مشروب کرده و در کنار آن به آموزش تهیه مشروبات با این دستگاه میپردازند.
آنها این ادعا را در حالی مطرح میکنند که انواع و اقسام مشروبات الکلی دستساز در بازار جولان میدهد و در کرج و سردشت و تهران و حاجیآباد صدها نفر را مسموم کرده و جان ۲۰ نفر را گرفتهاست.
مافیای کاربلد
اگرچه داشتن این تجهیزات به تنهایی برای داشتن مشروبات الکلی کافی نیست و بسیاری حتی نمیدانند باید چگونه و با چه موادی مشروبات الکلی تولید کنند، اما مافیا بر حسب ماهیت ذاتی خود وارد این حوزه شده و با ساخت دهها صفحه مجازی اقدام به آموزش نحوه تولید مشروبات الکلی کردهاست.
بسیاری از صفحات اینستاگرام این روزها پا را فراتر گذاشته و به شکل علنی و در راستای خواست مافیا، مشروبات الکلی را تولید و به فروش میرسانند. آنها با پخش ویدئوهای مختلف، رنگ و لعاب ماجرا را بیشتر کرده و به علاقه مندان تولید مشروبات الکلی اینطور القاء میکنند که میتوان مشروب را بدون هیچ مشکلی تهیه کرد.
بلاگرهایی که بازوی مافیا هستند
نکته مهم در این میان، ترویج استفاده از مشروب توسط بلاگرهاست. مافیای تولید و توزیع مشروب با انتخاب چند بلاگر، از آنها میخواهد در کنار فعالیتهای تصویری خود، به بزمهای دوستانه شرب خمر هم اشارهای کنند.
شما بخر، قسطی بخر!
ماجرای تولید و فروش دستگاههای تولید مشروبات الکلی به همینجا ختم نمیشود و عدهای در اینستاگرام پا را فراتر از فروش علنی گذاشته و به راحتی تبلیغ فروش با تخفیف میکنند.یکی از تولیدکنندگان که صفحه معروفی هم دارد، این روزها حراجی زده و انواع دستگاه ساخت مشروبات الکلی را به صورت اقساط میفروشد. صاحب این صفحه مدعی است ۴۰ درصد پول دستگاهها را پیش گرفته و الباقی را اقساطی دریافت میکند. نکته جالبتر در تبلیغات این شرکت این است که به راحتی دستگاه خانگی ۲۰ لیتری را با آهنگ مرتبط با مشروبات منتشر میکندکه بیش از یک میلیون نفر در فضای مجازی آن را تماشا کردهاند.
با یک میلیون تومان ساقی مرگ میشوی
به گفته یکی از ساقیان مشروبات الکلی، دستگاههای تقطیر کوچک خانگی که به زودپزی معروف هستند یک میلیون تومان قیمت دارند.
تولیدکنندگان این دستگاهها ادعا میکنند تجهیزات آنها استاندارد ساخته شده و مشروبی که با آن تولید میشود، هیچخطری ندارد. این در حالی است که یک اشتباه میتواند جان مصرفکنندگان را تهدید کند. همین تولیدکنندگان نابلد با خرید دستگاههای تقطیر و آموزشهای اینترنتی تصور میکنند برای خودشان مافیای تولید مشروبات الکلی شدند. در حالی که تولیدکننده مشروبات سمی شده و اتفاقات تلخی مانند کرج و حاجیآباد هرمزگان را رقم میزنند.
چرا نظارت نمیشود؟
به نظر میرسد برای فروش این تجهیزات باید محدودیتهایی در نظر گرفته شود و قبل از فروش دستگاههای تقطیر، وضعیت خریدار و دلیل استفاده آن بررسی شود. همچنین برخورد با تبلیغکنندگان در فضای مجازی هم ضروری بهنظر میرسد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود