ارزآوری به نفع مردم در شرایط تحریمی؛

تزریق ۶۵۰ میلیون دلار به سامانه نیما با تولید و صادرات پلیمر

در این یادداشت عملکرد یکی از شرکت‌های پتروشیمی در زمینه تولید و صادرات پلیمر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
کد خبر: ۱۴۱۳۵۱۱

 

تزریق ۶۵۰ میلیون دلار به سامانه نیما با تولید و صادرات پلیمر

در چند سال اخیر بخش اعظمی از ارزآوری کشور به عهده شرکت‌های پتروشیمی بوده است، به ویژه پس از اینکه نوک پیکان تحریم‌ها علیه صادرات نفت و میعانات گازی بیشتر شد، نقش پتروشیمی‌ها در این زمینه بیش از پیش احساس شد.


در این یادداشت عملکرد یکی از شرکت‌های پتروشیمی در زمینه تولید و صادرات پلیمر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.


۱- شرکت آریاساسول در سال ۱۴۰۱ با تولید ۹۷۲ هزار تن اتیلن، ۳۵۱ هزار تن پلی‌اتیلن متوسط و سنگین، ۳۶۹ هزار تن پلی‌اتیلن سبک و ۹۲ هزار تن سی‌تری‌پلاس و در مجموع یک میلیون و ۷۸۴ هزار تن محصول، ۶۵۰ میلیون دلار ارز را به سامانه نیما تزریق کرد که این عدد از تعهد شرکت در این بخش بیشتر بود.
۲- سال قبل با رشد ۳ درصدی درآمد فروش، رکورد ۲۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای این شرکت ثبت شد: درآمدهای عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۱، ۲۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و سود ناخالص شرکت ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که نشان می‌دهد حاشیه سود ۳۹ درصدی محقق شده و سود خالص شرکت ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده است.
۳- وضعیت شرکت در بازار سرمایه: با عرضه اولیه در ۷ خرداد ۹۹ با ارزش بازار ۳۰ هزار میلیارد تومان رتبه ۳۹ را در بازار سرمایه کسب کرد. این شرکت در پایان سال ۱۳۹۹ با ارزش بازار ۸۲ هزار میلیارد تومان رتبه ۲۲ و در پایان سال ۱۴۰۰ با ارزش بازار ۱۰۵ هزار میلیارد تومانی رتبه ۱۶ را کسب کرد. در پایان سال ۱۴۰۱ با ارزش بازار ۱۶۱ هزار میلیارد تومان رتبه ۱۳ را از آن خود کرد.
۴-بازدهی؛ ۳ درصد بالاتر از شاخص کل: بازدهی شاخص کل بورس در سال ۱۴۰۱، ۶۲ درصد بوده و شرکت توانست ۳ درصد بالاتر از این شاخص، بازده ۶۵ درصدی را محقق کند.
۵- برنامه تولید و فروش در سال ۱۴۰۲: یک میلیون و ۷۸۴ هزار تن محصول در سال ۱۴۰۱ تولید شده است. بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌ شده در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن تولید خواهد داشت که با افزایش ۱۷۵ هزار تنی و ۱۰ درصدی رقم خواهد خورد.
فروش محصولات آریا در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۸۴ هزار تن بود و برای سال ۱۴۰۲ این عدد یک میلیون و ۱۹۱ هزار برآورد شده است که با رسیدن به عدد مورد اشاره رکورد ادوار آریا شکسته خواهد شد. با ریدن به رکورد مورد اشاره شرکت آمار ۱۰ درصد فروش بیشتر را به دست خواهد آورد و با این اوصاف به لحاظ تناژ فروش محصول با افزایش ۱۰۷ هزار تنی به کار خود ادامه خواهد داد.
۵- طرح‌های جدید شرکت با هدف سودآوری ۱۱۰ میلیون دلاری: یکی از طرح‌های جدید شرکت؛ طرح ۳۰۰ هزار تنی پلی‌اتیلن است که ۲۰۰ هزار تن اتیلن آن از اتیلن تولیدی مجتمع و ۱۰۰ هزار تن از خارج از مجتمع تأمین می‌شود.
طرح دیگر؛ برنامه‌ریزی پروژه جداسازی ۱۶۵ هزار تن +C۳ است که ۱۰۰ هزار تن آن از محصولات مجتمع و ۶۵ هزار تن از بیرون از مجتمع تأمین می‌شود. گفته می‌شود ماحصل تکمیل این طرح‌ها، افزایش سالانه ۱۱۰ میلیون دلاری سودآوری شرکت از سال ۱۴۰۳ تحقق خواهد یافت.
۶- عوامل افزاینده و کاهنده سود شرکت‌: کاهش نرخ اتان و افزایش نرخ تسعیر ارز از عوامل فزاینده و کاهش نرخ فروش جهانی محصولات، افزایش نرخ سرویس‌های جانبی و الزامات قوانین مالیاتی و بودجه و توقف ۱۲۲ روزه واحد اتیل بنزن و استایرن مونومر شرکتی که از آریاساسول خوراک دریافت می‌کند و تعمیرات خط لوله آب GRP از عوامل کاهنده سود در بیرون از شرکت بوده‌اند.
۷- افزایش فروش مستقیم: افزایش فروش مستقیم و کسب حاشیه سود بیشتر نسبت به فروش از طریق کارگزاری‌ها، تولید و فروش حداکثری، تعویض خط لوله خنک‌کننده، برنامه‌ریزی برای فروش اتیلن مازاد تا بهره‌برداری از واحد جدید، درآمدزایی از طریق مرکز نوآوری و دانش بنیان شرکت با تجاری‌سازی دانش فنی موجود در مجموعه، اجرای پروژه احداث کوره دهم واحد الفین برای پایداری تولید از اقدامات سال جاری شرکت به‌ منظور افزایش سودآوری است.
۸- برنامه‌های سال جاری شرکت: استمرار تولید و فروش حداکثری پایدار، ثبت بالاترین رکورد تولید و فروش در تاریخ شرکت، تولید گریدهای جدید محصولات پلیمری، شناسایی بازارهای جدید صادراتی در حد فروش مستقیم، استمرار فعالیت‌های شرکت همسو با حفظ محیط زیست و مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه مرکز نوآوری و دانش‌بنیان آریاساسول از برنامه‌های سال ۱۴۰۲ این شرکت است که توسط مدیرعامل این پتروشیمی پی‌گیری می‌شود.
۹- وضعیت مجموعه آریا در فروردین ماه سال جاری: شرکت در نخستین ماه سال ۱۴۰۱ مبلغ ۲۶ هزار میلیارد ریال فروش داشته که این رقم نسبت به دوره مشابه پارسال ۲۵ درصد افزایش داشته است. براساس گزارش منتشر شده «آریا» در سامانه کدال، این شرکت ۱۷۵ هزار تن انواع محصول در فروردین سال ۱۴۰۲ تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصدی را نشان می‌دهد، همچنین مقدار فروش فروردین «آریا» معادل ۸۸ هزار تن بوده است که ۱۶ درصد رشد نسبت به فروردین ۱۴۰۱ داشته است.
۱۰- فروش ۳۱ هزار میلیاردی در اردیبهشت ۱۴۰۲: «آریا» در ماه اردیبهشت ۱۷۴ هزار تن انواع محصولات تولید کرده که نسبت به اردیبهشت سال گذشته با رشد ۶ درصدی همراه بوده است. همچنین «آریا» در طی اردیبهشت اقدام به فروش ۱۰۷ هزار تن محصولات خود کرده که نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۱ با رشد ۲ درصدی همراه بوده است، میزان فروش اردیبهشت سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه گذشته یعنی فروردین نیز با ۲۱ درصد رشد همراه بوده است. لازم به ذکر است مقدار فروش تجمعی آریا در دو ماه اول سال جاری نسبت به سال گذشته ۸ درصد رشد داشته است، مبلغ عالی فروش «آریا» در طی ماه اردیبهشت ۳۱ هزار میلیارد ریال بوده است. این در حالی است مبلغ فروش اردیبهشت آریا نسبت به ماه گذشته ۲۰ درصد و نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۸ درصد رشد داشته است.
۱۱- آریاساسول اولین شرکت در سال جاری برای واریز سود سهامداران: مجمع عمومی عادی سالانه آریا در ۲۸ فروردین‌ماه برگزار و سود نقدی ۷،۵۶۰ ریالی در آن تصویب شد. این شرکت افزون‌ بر اینکه در سال ۱۴۰۲ نخستین شرکتی است که اقدام به انتشار صورت‌های مالی حسابرسی شده سال مالی ۱۴۰۱ و برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام کرده، نخستین شرکتی است که در سال ۱۴۰۲ سود نقدی عملکرد سال مالی ۱۴۰۱ را پرداخت کرده است.
این مجموعه در سال گذشته موفق به توسعه یکی از گریدهای خود شد که بر اساس خودکفایی در تولید آن سالانه ۱۵ میلیون دلار صرف جویی حاصل خواهد شد و نام جمهوری اسلامی ایران را به جمع دو کشور تولید کننده این گرید اضافه کرد. این موضوع در سال پیش رو نیز به جد پیگیری خواهد شد و طبق برنامه ریزی صورت گرفته توسعه ۳ گرید جدید در برنامه‌های شرکت است که بر اساس مذاکرات اخیر در حاشیه نمایشگاه روس پلاست بزودی توافقات قابل توجهی در زمینه یک گرید جدید و موثر حاصل خواهد شد که زمینه ساز ارزآوری برای کشور خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها