برای بسیاری وقوع سیلهای مرگبار در تابستان جای سؤال دارد که به گفته متخصصان به سه دلیل مهم روی میدهد. براساس آخرین تحقیقات، مقاومت اندک خاک در تابستان، تخریب پوشش گیاهی ارتفاعات و مسیر سیل و قدرت زیاد بارشهای تابستانی از مهمترین دلایل وقوع سیلهای مرگبار در فصل بهار و تابستان است. موضوعی که با دخالت انسان در طبیعت با از بین بردن پوشش گیاهی و تخریب مسیر رودخانههای فصلی و مسیلهای کوچک باعث میشود با بارش پر قدرت در بهار و تابستان با سیلهای مرگبار و ویرانگر روبهرو شویم.
چهارم مرداد ۱۳۶۶
سیل تجریش
۳۰۰ کشته
در یک ظهر آفتابی مردم مشغول خرید در بازار تجریش و کوهنوردان در مسیر گلابدره و دربند در حال پیادهروی به سمت ارتفاعات بودند که یکباره هوا سیاه شد و نزدیک به دو ساعت باران و تگرگ بارید. کسی توقع باران تابستانی را نداشت اما دقایقی بعد رودخانه گلابدره و دربند پر از آب شد و حجم زیادی از آب به سمت میدان تجریش به راه افتاد. ساعتی بعد سیل تابستانی بعد از رسیدن به محله میرداماد و هدایت به مسیلها فروکش کرد. در جریان این سیل صدها تن خاک و سنگ محله تجریش را پر کرد و ۳۰۰ نفر جانشان را از دست دادند تا یکی از سیلهای پرتلفات کشور رقم بخورد. محله و میدان تجریش دو ماه بسته بود تا بقایای سنگ و خاک سیل جمعآوری شود. این سیل علاوه بر ۳۰۰ کشته، ۷۵ میلیاردتومان خسارت برجای گذاشت.
۵ فروردین ۱۳۹۸
شیراز
۲۱ کشته
ساعت ۸ صبح ورودی دروازه قرآن شیراز مملو از مسافران نوروزی بود که مشغول استراحت بودند. عده ای نیز در اتوبوس و خودروهای شخصی منتظر ورود به شیراز بودند، اما یکباره حجم زیادی از آب وارد مسیر دروازه قرآن شد و هر آنچه از انسان و خودرو که سد راهش بود، در هم کوبید و با خود برد. همه ماتم زده به یکدیگر نگاه میکردند که چطور در روز آفتابی سیل وارد شهر شدهاست. در کمتر از ۲۰دقیقه چنان حجمی از آب وارد شهر شد که مناطق مرکزی را در بر گرفت. ۲۱ نفر که اغلب مسافران نوروزی بودند در این سیل جان خود را از دست دادند. بعدها مشخص شد عدم لایروبی و تخریب مسیر سیلاب در کنار دروازه قرآن باعث به وجود آمدن این سیل و کشته شدن هموطنان شدهاست.
۳۱ تیر۱۴۰۱
استهبان استان فارس
۲۲ کشته
روز جمعه مردم استهبان برای سپری کردن یک روز تعطیل خوب، کنار رودخانه رودبال اتراق کردند تا ساعتی را با خیال راحت به استراحت و تفریح بپردازند. همه چیز خوب پیش میرفت تا اینکه به یکباره دو نفر از بالا دست رودخانه با داد و فریاد از سیل خبر میدادند مردم که هوا را آفتابی میدیدند، هشدار دو پسر جوان را جدی نگرفتند. دقایقی بعد اما آب با چنان خروشی وارد رودخانه شد و هرچه را سر راهش بود با خود برد. بسیاری از مردم که قصد داشتند خودروی خود را از حاشیه رودخانه دور کنند مهلت پیدا نکردند و آب آنها را با خودرو به کیلومترها پایینتر برد. بررسیها نشان داد سیل از بالا دست رودخانه شروع شده و در زمان ۳۰ دقیقهای به پایین دست رسیده و جان ۲۲نفر را گرفت.
ششم مرداد ۱۴۰۱
امامزاده داوود و فیروزکوه
۳۷ کشته
انتشار یک فیلم یک دقیقهای در بامداد ششم مرداد، تمام ایران را در بهت و ماتم فرو برد. سیل درهای ورودی امامزاده داوود را شکست و حجم زیادی آب،گل و سنگ وارد صحن شد. ساعت ۱و۲۶ دقیقه بامداد ششم مرداد سال گذشته بود که یکباره سیل از بازار امامزاده داوود در غرب تهران وارد صحن و ضریح امامزاده شد و زائران را غافلگیر کرد. حجم سیل به حدی زیاد بود که تا بالای ضریح را دربرگرفت. در جریان این سیل تابستانی ۲۲نفر جانشان را از دست دادند. ساعتی بعد سیل در روستاهای اطراف فیروزکوه رخ داد و در حالی که همه نگاهها به سمت امامزاده داوود بود، فاجعه بزرگی را درفیروزکوه رقم زد. در جریان سیل ۱۵ نفر که اغلب در ویلاهایشان در دو روستای مزدران و زرین دشت بودند، جان خود را از دست دادند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم