مهدی تقوی، عضو هیأت علمی دانشگاه و دکترای علوم سیاسی، در گفتوگو با خبر ۲۴ درباره بیانات رهبر انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر خود به مناسبت سالگرد ارتحال امام راحل(ره) به تشریح ابعاد شخصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی و مولفههای قدرت در موفقیت جنبش اجتماعی به رهبری ایشان پرداختند. در واقع این سخنان پاسخی به یک سوال اساسی و مهم است که چگونه یک انسان الهی بدون در اختیار داشتن ابزارهای قدرت مادی، رسانه و حمایت قدرتهای خارجی توانسته است چنین تحول عظیمی را در تمامی لایهها و سطوح داخلی و بین المللی برپا نماید؟
وی افزود: به همین منظور ایشان به دو مولفه ایمان و امید به عنوان مهمترین نرمافزار جنبش اجتماعی ایران به رهبری خمینی کبیر اشاره نمودند. قدرت ایمان در ابعاد و متعلقات مختلف آن همچون اکسیری است که توانایی انجام دشوارترین کارها را میسر مینماید. همان ایمانی که دوران سخت رسالت رسول اکرم(ص) را در مکه به دوران اقتدار و عظمت حکومت اسلامی در مدینه مبدل کرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بیتردید امام خمینی(ره) نیز به تأسی از پیشوا و مقتدای خود با توسل به قدرت لایزال ایمان به مبدا، ایمان به هدف، ایمان به راه و ایمان به قدرت اجتماعی مردم از شعب ابی طالبها، لیله المبیتها و فشارهای سیاسی مشرکان قریش زمان خویش عبور کرد و به جایگاهی دست پیدا کرد که در آن زمان کمتر کسی توان درک و تحلیل چنین تحول شگرفی را در ساختار قدرت و برهم زدن نظم جهانی دارا بود.
این کارشناس سیاسی خاطر نشان کرد: اکسیر دیگری که امام خمینی(ره) و بت شکن زمان از آن برای دستیابی به هدف به بهترین نحو استفاده نمود، بهرمندی از مولفهی امید در خود و امیدبخشی در اطرافیان خود بود. طبیعتا ابزار مهم حرکت به هر مقصدی، داشتن میزان امید لازم برای نیل به هدف است. بدیهی است هدف والای سرنگونی کاخ ظلم و جایگزینی بنای حاکمیت دین، امیدی به بلندای هدف را میطلبد که این در طول تاریخ غیبت در کسی جز شخصیت مترقی خمینی کبیر یافت نشد و سلوک سیاسی-معنوی امام قلبها درسآموز انسانهای دیگری در تاریخ معاصر گردید که تکیهگاه اقدامات تحولی خود را بر مبنای مولفههای پیشگفته قرار دهند.
وی در ادامه بیان کرد: امروزه نیز خلف صالح آن پیر سفرکرده بر همین مبنا ضمن تحلیل شخصیت معنوی بنیانگذار نظام اسلامی، آحاد جامعه اسلامی را بر حفظ و تقویت نیروی لایزال ایمان و امید در ابعاد چهار گانه مبدأ، مقصد، راه و مردم دعوت مینماید؛ همچنانکه خود به عنوان مقتدای جامعه تاکنون با این ابزارهای بیمانند به زعامت و هدایت کشتی امت پرداختهاند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: تردیدی وجود ندارد همچنانکه این ملت در نابودی نظام شاهنشاهی و تحقق انقلاب اسلامی به تأسی از رهبر کبیر انقلاب از ابزار امید و ایمان بهره وافی و لازم را بردند، به همین منوال و بلکه با عزمی راسختر از قبل برای عبور از مشکلات فعلی کشور، بهبود اوضاع اقتصادی، دستیابی به پیشرفت و عزت ملی و تامین منافع کشور اقدام کند.
این کارشناس گفت: بر این اساس هرکس به هرشکل و در هر لباسی چه عمدا چه سهوا به تضعیف ایمان و امید مردم به مقاصد عالیه کشور بپردازد، بدون شک بزرگترین خیانت را در حق این کشور، مردم و آیندگان و نسلهای بعد این ملت روا داشته است. بر همین اساس دولت و مجموعه ارکان نظام باید قبل از هرچیز به تقویت نرمافزار لازم پیشرفت به عنوان پیشنیاز تحقق ایران قوی بپردازند.
تقوی مطرح کرد: نکته مهم دیگر در سخنان رهبر انقلاب تفاوت شرایط گذشته و حال در اداره کشور بود که بر این اساس به مقایسه دوران حیات امام(ره) و دوران فعلی پرداختند و استفاده از شیوههای۴۰سال پیش را ناکارآمد و غیرمعقول خواندند. این نوع نگاه مترقي به اداره کشور در اندیشه رهبر انقلاب نیز برخاسته از ذات اسلام و توجه آن به مقتضیات زمان در همه حوزههای فردی و اجتماعی است. بنابراین بهرهگیری هوشمندانه از تمامی مولفههای قدرت سخت و نرم همچنین دستیابی به آخرین دانشها و فناوریهای روز جهان و استفاده مشروع از آن برای پیشرفت کشور و تحقق تمدن نوین اسلامی در منظومه فکری رهبر جامعه از ضروریات امر و بخش اجتناب ناپذیر این راه مقدس است.
وی افزود: خنثیسازی ترفندهای دشمنان و رویارویی خردمندانه با همه نقشهها و توطئههای دنیای استکبار صرفا با روزآمدکردن شیوه اداره کشور در حوزههای اقتصادی، دفاعی، فرهنگی و غیره ممکن است.
این کارشناس بیان کرد: در این راستا یکی از اقدامات همیشگی دشمن در عقب نگه داشتن ایران از کاروان پیشرفت ایجاد یأس و ناامیدی در میان مردم بهویژه جوانان بوده است. در مواجهه با این راهبرد، باید از همان ابزارهای در دست دشمن برای خنثیسازی و ناکارآمد نمودن مجموعه اقدامات آنها بهرهمند شد.
وی ادامه داد: از آنجا که مهمترین ابزار موثر برای القای روحیه یاس و ناامیدی از سوی دشمن، هژمونی رسانهای بهویژه در حوزه رسانههای مجازی است، به نظر میرسد راهکار مناسب برای مقابله با این ترفند نیز ایجاد یک قدرت رسانهای قوی و متناسب با نیاز روز جامعه در سطوح داخلی، منطقهای و جهانی به عنوان منبع مهم قدرت نرم جمهوری اسلامی باشد.
تقوی در پایان گفت: به نظر میرسد تلاش برای پیشرفت در تمامی حوزهها بهویژه حوزههای اقتصادی، دفاعی از طریق دستیابی به علوم و فنون روز به دست جوانان پرتلاش ایرانی در کنار تقویت امید و ایمان در جامعه به عنوان دو مولفه سخت افزار و نرم افزار و بهرمندی از ابزار رسانه به منظور تبلیغ و تبیین دستاوردهای انقلاب و خنثی سازی ترفندهای دشمن تا مرحله فتح قلههای پیشرفت و تحقق تمدن نوین اسلامی، بهترین گزینه پیش روی این ملت سترگ و تاریخساز خواهد بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد