حتما دقت کردهاید که معمولا وقتی آناناس تازه میخوریم دچار سوزش در دهان میشویم و حتی در مواردی ممکن است دچار خونریزی در دهان گردیم؛ در واقع وقتی آناناس میخوریم، آناناس هم به نوعی ما را میخورد! اما اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای جلوگیری از آن انجام دهید.
چرا آناناس باعث خونریزی میشود؟
خاصیت نرمکنندگی گوشت که به آن اشاره کردیم در واقع به دلیل وجود آنزیمی به نام بروملین است که از آن برای نرم کردن تکههای خیلی ضخیم و سفت گوشت مثل برخی از انواع استیک استفاده میشود زیرا میتواند پروتئینها را تجزیه کند. متأسفانه پروتئینهای داخل دهان ما هم از قدرت این آنزیم در امان نیستند. برای برخی از افراد، آنزیمهای قوی آناناس فقط باعث ایجاد کمی سوزنسوزن شدن یا گزگز میشود. با این حال، برای برخی افراد بدشانس، انتقام آناناس شدیدتر است و باعث خونریزی زبان، لثه و بخشهای داخلی گونه میشود.
بروملین چیست؟
بروملین گروهی از آنزیمهای پروتئولیتیک است که در میوه و ساقه گیاه آناناس یافت میشود و میتواند پروتئینها را از هم جدا کند. به گفته مرکز ملی سلامت مکمل آمریکا، بروملین برای درمان سوختگی مورد مطالعه قرار گرفته است. محققان میگویند: «تحقیقات اولیه نشان داده بروملین به از بین بردن پوست مرده و آسیبدیده ناشی از سوختگی در کودکان و بزرگسالان کمک میکند. اینکه آیا
درمان بروملین بهتر از درمان استاندارد برای جای زخم در درازمدت است، هنوز باید بررسی شود.»
آیا خوردن آناناس بیخطر است؟
آناناس برای خوردن کاملا بیخطر است تا زمانی که حساسیت نداشته باشید و آن هم نادر است اما برای برخی افراد ممکن است عوارض جانبی ناخوشایندی داشته باشد. بریدن آناناس از ساقهای که بروملین بیشتر در آن متمرکز است، میتواند میزان این سوزش را بیشتر کند. اگر میخواهید تجربه مصرف آناناس بدون خطری داشته باشید، پختن آن میتواند آنزیمها را از بین ببرد تا در حین لذت بردن از یک میانوعده، احساس خوردگی نکنید.
منبع: IFL Science
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد