در همین زمینه جعفر قنادباشی كارشناس حوزه سیاست خارجی در گفت و گو با جامجم آنلاین دلیل اصلی این حمایتها را ناشی از نیاز دنیای غرب بویژه آمریكا و انگلیس به كسب درآمد ناشی از فروش اسلحه دانست و تصریح كرد: ارزیابی فهرست میزان صادارت غرب نشان میدهد كه فروش تسلیحات نظامی در صدر این لیست قرار دارد.
وی ادامه داد: این رویه بارها از سوی غرب تكرار شده و دیدیم كه اروپاییها و آمریكاییها بارها در پی آتش افروزی در سطح منطقهای و بینالمللی بودند و در جریان بحران یمن هم شواهد حاكی از این است كه آنها 8 سال با ترغیب عربستان و دیگر كشورهای عربی تلاش كردند تا درآمدهای نفتی این دولتها صرف خرید اسلحه شود و این رویكرد البته با توجه وضعیت نامطلوب اقتصادی حال حاضر اروپا است.
وی با اشاره به ظرفیتهای اوكراین در عرصههای صنعتی، معدنی و كشاورزی گفت: مجموعه كمكهایی كه به كی یف میشود كاملا با ملاحظه حاصلخیز بودن این سرزمین است و هیچ گاه این حمایتهای بلا عوض نبوده بلكه غرب در پی گروگان گرفتن اوكرین در فردای پس از جنگ است تا با استفاده از امكانات این كشور مجموعه كمكهای مالی و نظامی خود را وصل كند.
قنادباشی ناكامی غرب در پیشروی ناتو به سمت شرق را از دیگر دلایل حمایتهای اروپا و آمریكا از گسترش و تدوام جنگ در اوكراین دانست و خاطرنشان كرد: غربیها تلاش كردند كه تانو در سرزمینهای شرقی نفوذ كند و این مساله ناشی از خوبی قدرت طلبی و سلطه جویی غرب است اما آنها اقتدار روسیه باعث متوقف شدن آنها شده است و از این رو كوشش میكنند تا با فرسایشی كردن جنگ میان مسكو و كی یف راهی برای گسترش نفوذشان به شرق باز كنند.
این كارشناس حوزه روابط بینالملل با بیان اینكه ناكامی غرب در برابر روسیه باعث تنزل جایگاه اروپا در عرصه بینالمللی شده گفت: نبرد مسكو و كی یف برای غربیها به یك مساله حیثیتی تبدیل شده و اگر روسیه در این جنگ پیروزی شود اقبال اروپا و آمریكا به سمت قهقرا و افول میروند و از این رو آنها بشدت نگران شكست اوكراین هستند و بنابراین برای كمك به كی یف از همه توان خود استفاده میكنند.
قنادباشی در عین حال اعلام آمار كمكهای مالی و نظامی به اوكراین را یك ترفند تبلیغاتی دانست و تصریح كرد: بخشی از این كمكها جنبه نمایشی دارد و عمدتا با این هدف صورت میگیرد كه در اذهان عمومی جا بیفتد اروپا و آمریكا همچنان از قدرت بالای اقتصادی برخوردار است و میتواند به متحدان خود در هر شرایطی حمایت كند. البته فراموش نكنیم كه به طور معمول تجهیزات نظامی ارسال شده برای اوكراین شامل سلاحهای قدیمی و جا مانده در انبارهای تسلیحات غرب است و به عبارت دیگر دست دوم به حساب میآید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت