نحوه تشخیص کیفیت انواع آجر

آجر یکی از مصالح پرکاربرد در ساخت سازه‌های مختلف است که کیفیت آن تأثیر مستقیمی روی میزان مقاومت ساختمان‌های ساخته شده دارد
کد خبر: ۱۴۱۰۷۰۲

 

نحوه تشخیص کیفیت انواع آجر

آجر یکی از مصالح پرکاربرد در ساخت سازه‌های مختلف است که کیفیت آن تأثیر مستقیمی روی میزان مقاومت ساختمان‌های ساخته شده دارد؛ به همین دلیل بسیاری از مدیران پروژه و مهندسان به دنبال پیداکردن راه‌های مختلفی برای تمیزدادن آجر باکیفیت از بی‌کیفیت هستند. در این مقاله روش‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که بتوانید به‌راحتی این کار را انجام دهید و قیمت آجر را باتوجه‌به مرغوبیت آن، به‌راحتی مشخص کنید. اگر به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه علاقه‌مند هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

آجر چیست؟

آجر یکی از انواع مصالح ساختمانی است که به شکل مکعبی تولید می‌شود و اصلی‌ترین ماده تشکیل‌دهنده آن خاک رس است. برای مستحکم‌تر شدن و افزایش مقاومت به آجر، مقداری خاک شن، آهک یا سیمان اضافه می‌کنند؛ به همین دلیل است که قیمت آجر سوراخ دار با آجر قرمز متفاوت است؛ زیرا فرایند تولید و مواد اولیه به‌کار رفته در آن‌ها با یکدیگر فرق می‌کند.

پس از اینکه ترکیبات گفته شده با یکدیگر مخلوط و قالب‌گیری شدند، برای خشک‌شدن و افزایش استحکام به کوره‌هایی با دمای بالا منتقل می‌شوند تا تحت حرارت، خواص فیزیکی و مکانیکی آن‌ها افزایش پیدا کند. از این ماده به دلیل مقاومت در برابر آتش، سازگاری با محیط، عایق حرارتی و صوتی در سازه‌های مختلف استفاده می‌شود.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت آجر

پس از اینکه با این ماده پرکاربرد آشنا شدید، نوبت به بررسی عواملی است که روی قیمت آن تأثیرگذار است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مواد اولیه

یکی از اصلی‌ترین عواملی که بر قیمت آجر تأثیر می‌گذارد، مواد اولیه‌ای است که در ساخت آن استفاده می‌شود. اگر مبلغ پرداختی برای تهیه خاک رس، شن، آهک و سیمان دستخوش تغییر شود، هزینه‌ها افزایش‌یافته و تولیدکننده مجبور است تا قیمت محصول نهایی را تغییر دهد. به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت این مواد نیز می‌تواند تأثیر چشمگیری روی تعیین نرخ فروش آن داشته باشد.

تکنولوژی

روش‌های مختلفی برای تولید آجر وجود دارد؛ اما پیشرفت تکنولوژی موجب شده تا تولیدکنندگان با استفاده از آن، هزینه‌ها را به میزان قابل‌توجهی کاهش داده و کیفیت را افزایش دهند، به همین دلیل است که قیمت آجر سوراخ دار و قیمت آجر قرمز با یکدیگر تفاوت دارد؛ زیرا با استفاده از روش‌ها و تجهیزات متفاوتی ساخته می‌شوند که روی هزینه‌ها تأثیر مستقیم دارد.

دستمزد نیروی کار

عامل بعدی که قصد بررسی آن را داریم، میزان دستمزد نیروی کار است. در تمام مراحل تولید باید کارگران و افراد مختلفی حضور داشته باشند تا فرایندها به‌درستی انجام شود. هرچه کاری که توسط فرد انجام می‌شود، تخصصی‌تر باشد، دستمزد بیشتری دریافت می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید، در مناطقی که نیروی کار کم است، به دلیل وجود تقاضا این میزان افزایش پیدا کرده و به همین دلیل قیمت آجر تولیدشده نیز بیشتر می‌شود.

نحوه تشخیص کیفیت انواع آجر

سوخت مصرفی

تأثیر سوخت مصرفی بر قیمت آجر از سایر پارامترهای گفته‌شده، بیشتر است. شما برای خشک‌کردن آجر و پخت آن به این فرآورده نفتی نیاز دارید. افزایش قیمت آن می‌تواند تأثیر مستقیمی بر هزینه‌های تولید داشته باشد. البته باتوجه‌به رشد و توسعه تکنولوژی برخی از کارگاه‌ها به‌جای مشتقات نفتی از گاز و برق برای روشن‌کردن کوره‌ها استفاده می‌کنند که هزینه تولید را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

روش‌های تشخیص آجر مرغوب

پس از اینکه عوامل تأثیرگذار بر قیمت آجر را بررسی کردیم، نوبت به معرفی روش‌هایی است که با استفاده از آن‌ها بتوانیم مرغوبیت مصالحی که قصد خرید آن‌ها را داریم، تشخیص دهیم. در ادامه به برخی از بهترین متدها اشاره می‌کنیم.

تست جذب

تست جذب یکی از روش‌های متداول برای بررسی میزان مرغوبیت ماده است. برای انجام این کار، ابتدا آجر خشک را وزن کرده و سپس آن را به مدت 24 ساعت در محفظه‌ای پرازآب قرار می‌دهند. بعد از گذشت این زمان آجر را خارج کرده و مجدد وزن می‌کنند. هرچه اختلاف عدد ثبت شده اول و دوم کم‌تر باشد، کیفیت بیشتر است.

تست خردکردن

یکی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت آجر، میزان استحکام آن است. برای بررسی این موضوع آن را در دستگاه مخصوص قرار داده و میزان مشخصی فشار به آن وارد می‌کنند. اگر در فشاری کم‌تر از 3.50 نیوتن بر میلی‌متر مربع محصول خرد شود، برای استفاده در سازه مناسب نیست.

تست سختی

روش بعدی برای بررسی مرغوبیت محصولات تولید شده، تست سختی است. برای این کار می‌توانید از ناخن یا یک ابزار تیز استفاده کرده و روی سطح آجر خراش ایجاد کنید. اگر موفق به انجام این کار نشدید؛ یعنی کیفیت این ماده بسیار بالاست و می‌توان با خیال راحت از آن استفاده کرد.

شکستگی و ترک‌خوردگی

برای انجام این تست، نیاز به هیچ‌گونه ابزاری نیست. فقط کافی است چند عدد از محصولی که قصد خرید آن را دارید به‌عنوان نمونه بررسی کنید. اگر روی سطح آجر شکستگی وجود نداشت، می‌توان گفت کیفیت آن بالا است. البته به این موضوع توجه داشته باشید که در برخی از موارد به دلیل حمل نادرست، ممکن است بخشی از بار ارسالی آسیب ببیند؛ به همین دلیل بهتر است قبل از ارسال، کیفیت را مورد بررسی قرار دهید.

نحوه تشخیص کیفیت انواع آجر

توپر بودن

یکی دیگر از روش‌های سنجش کیفیت که روی قیمت آجر تأثیرگذار می‌گذارد، تست توپر بودن است. در این حالت شما باید آجر را بشکنید و داخل آن را به‌دقت بررسی کنید. اگر فضای خالی در بافت آن مشاهده کردید؛ یعنی مرحله فشرده‌سازی به‌خوبی انجام نشده و این محصول می‌تواند در آینده تحت‌فشار و شرایط آب‌وهوایی مختلف آسیب ببیند.

شوره دهی

در موادی که برای ساخت آجر استفاده می‌شود، نباید نمک محلول وجود داشته باشد؛ زیرا استحکام آن را کاهش می‌دهد. برای تشخیص این موضوع کافی است سطح این محصول را به‌دقت بررسی کنید. اگر لکه‌های سفید روی آن مشاهده کردید؛ یعنی میزان مرغوبیت ماده تولید شده کم است.

جمع‌بندی

آجر یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که برای ساخت بسیاری از سازه‌ها از آن استفاده می‌شود؛ به همین دلیل است که میزان کیفیت و قیمت آجری که برای یک پروژه تهیه می‌شود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این‌ رو در این مقاله سعی کردیم فاکتورهای تأثیرگذار در قیمت این محصول و روش‌های تشخیص میزان کیفیت آن را بررسی کنیم. این کار موجب می‌شود مصرف‌کنندگان به‌راحتی جنس خوب و بد را تشخیص داده و متحمل ضرر و زیان نشوند.شرکت سنگاج به عنوان اولین فروشگاه اینترنتی فروش آجر در این زمینه فعالیت می کند.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها