به گزارش جام جم آنلاین، سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» از چهارشنبه ۲۰ اردیبهشتماه آغاز به کار کرد و تا ۳۰ اردیبهشت از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۰ و در روزهای پنجشنبه و جمعه تا ساعت ۲۱ میزبان علاقهمندان کتاب خواهد بود.
امسال مراسم افتتاحیه نمایشگاه نسبت به سالهای قبل متفاوت بود بدین گونه که مراسم افتتاحیه سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور مردم برگزار شد. امسال برای دومینبار نمایشگاه مجازی کتاب تهران، همزمان با نمایشگاه حضوری در سامانه ketab.ir برگزار شد.
ویژگی مثبتی که برای نمایشگاه مجازی کتاب عنوان شده این است که ارائه خدمات ۲۴ ساعته بوده و علاقهمندان به کتاب در هر ساعتی از شبانهروز میتوانند کتابهای خود را خریداری کرده و به صورت رایگان کتاب مورد نظر را در هر منطقه شهری و روستایی تحویل بگیرند.
همچنین در این دوره از نمایشگاه، برای نخستینبار، کتابفروشان نیز به میدان رقابت ناشران در بخش مجازی آمدهاند که به گفته علی رمضانی، قائممقام و سخنگوی سی و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب، این تصمیم برای برطرف کردن شبهه بیاعتنایی به کسب و کار کتابفروشان گرفته شده است.
به گفته مسئولان، علاوه بر ۲۷۰۰ ناشر داخلی در بخشهای عمومی، دانشگاهی و کودک و نوجوان، ۱۰۰ ناشر خارجی نیز در غرفههای نمایشگاه حاضر هستند تا کتابهایی را که از سال ۲۰۱۵ تا امسال منتشر شدهاند عرضه کنند.
همچنین حدود ۴۵ هزار عنوان کتاب در بخش بینالملل عرضه میشود و ۲۰۰ کتابفروش در بخش مجازی حضور خواهند داشت ، امسال میزان تخفیف در بخش مجازی ۱۰ درصد عنوان شده و تخفیف ناشران داخلی در بخش حضوری تا سقف ۲۰ درصد تعیین شده است ،کشور تاجیکستان هم به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران معرفی شده است.
در غرفه کتاب آرا در دو نوبت صبح ساعت (۱۰ تا ۱۲) و عصر ساعت (۱۵ تا ۱۷) کارگاه «تصویرسازی؛ خلق کتاب تصویری و مروری بر تصویرگری حرفهای» برگزار شد که مدرس آن عاطفه ملکیجو تصویرگر کتاب کودک و نوجوان است، این رویداد که امسال برای دومین سال در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران غرفه دارد با ۱۴ کارگاه و نشست تخصصی میزبان اهالی فرهنگ و هنر است.
امسال نهاد کتابخانههای عمومی کشور از لحاظ بصری با جلوه و چینشی ویژه در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد، دکوری که یادآور خاطرات دورانی است که کتابخانه و قفسههای کتاب جایگاهی ویژه در خانههای ایرانیها داشته است. این نمای نوستالژیک از همین روز نخست توجه بسیاری از بازدیدکنندگان نمایشگاه را به خود جلب کرده است.
همزمان با نخستین روز نمایشگاه، غرفه نهاد کتابخانههای عمومی کشور میزبان نشست محفل ادبی با موضوع نقد و معرفی کتاب «عشق به زبان فارسی» با حضور محمود اکرامی (شاعر و روزنامه نگار)، مرضیه محمد زاده (اسلام پژوه و نویسنده)، عبدالرحیم سعیدی راد (شاعر و نویسنده) بود.
در نشست مشترک با علی رمضانی؛ سخنگو و قائم مقام سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فرصتهای همکاری مشترک در حوزه صنعت نشر و تبادلهای فرهنگی میان ایران و هندوستان بررسی شد.
در پایان این نشست مهمانان هندی کتابی به رسم یادبود در رابطه با یکی از مبارزان کشور هندوستان به علی رمضانی؛ سخنگو و قائم مقام سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اهدا کردند.
در روز آغازین نمایشگاه کتاب، چهارشنبه بیستم اردیبهشتماه۱۴۰۲ نشست «یادبودها و پشت صحنه» از سری برنامههای کوشک کتاب، ساعت ۱۴ برگزار شد و مصطفی خرامان و حمیدرضا شکارسری به خوانش شعر، داستان و رمان انتخابی پرداختند. در نشست «متن خوانی» که ساعت ۱۶ برپا شد نیز محمدرضا سرشار داستان خوانی کرد.
ساعت ۱۷ نیز نشست «طنز خوانی سه نقطه» از برنامههای کوشک کتاب و با حضور فاطمه فهیمی، مریم حسننژاد، مریم نظامدوست، سیدمصطفی موسوی، هادی مقدمدوست و امید مهدینژاد برگزار شد.
سالن جوایز کتابهای سال جمهوری اسلامی ایران و جایزه کتاب سال، جایزه ادبی جلال آلاحمد و جشنواره بینالمللی شعر فجر، میزبان چهار نشست تخصصی بود که ساعت ۱۰:۳۰ ابتدا جوایز کتابمحور به عموم مردم معرفی شد. همچنین در ساعت۱۴:۳۰ نشست «ویرایش و جوایز ادبی» با حضور مهدی صالحی و لیلی فیروز برپا شد.
ساعت ۱۶:۳۰ نیز مصطفی وثوقکیا و حسام آبنوس در نشست «جوایز ادبی و پیوست رسانهای» حضور پیدا کردند.
احسان عباسلو ساعت ۱۸:۳۰ به چرایی عدم توجه به داستان کوچک ایرانی در جوایز ادبی پرداخت. سرای ناشران داخلی نیز میزبان سه نشست تخصصی بود و ساعت ۱۵ نشست رونمایی و معرفی کتاب «خانواده و سواد مجازی» از سرینشستهای موضوعی بود که دکتر روح الله پورطالب سخنرانی کرد..
ساعت ۱۷، کتاب «فهرست توصیفی کتابهای چاپ سنگی آستان قدس رضوی» و کتاب «بازداشت تفاسیر خطی فارسی» با حضور سید محسن ناجینصرآبادی و حسنعلی فریدونی رونمایی شد. ساعت۱۸:۳۰، برنامه رونمایی از کتابهای «پیش پرده کتاب» و «ترویج کتاب» با حضور یوسف عابدی، مصطفی آهنگر، حامد علی اکبرزاده و مریم چهرقانی برگزار شد.
همچنین کارگاه «از تابآوری تا تحول مثبت» ساعت ۱۴ با حضور مهدی دوایی، سحر پهلوان نشان، لیلا افضلی برپا شد. در این کارگاه که در سرای کارگاههای آموزشی برگزار میشود، انجمن صنفی زنان ناشر و مداحی موسس و حاتمی رئیس سازمان روانشناسی و محمدی معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کشورحضور داشتند.
ساعت ۱۷ نیز عاطفه عبدی و محمد تقی عبدی درباره «معارفه تکنیکهای تندخوانی و تقویت حافظه» سخنرانی کردند، سرای ملل نیز میزبان دو نشست تخصصی بود که در ساعت ۱۴ نشستی تحت عنوان «ظرفیتهای ادب کهن فارسی در عبور از مرزها» با حضور محمدسرور مولایی (عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی)، مهدی رحیمپور (عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی)، مرتضی قاسمی (عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی) برگزار شد.
در پایان این نشست نیز کتب ترجمه و منتشر شده با محوریت ادبیات تحت عنوان (اقبال ستاره مشرق زمین و ۳۰ داستان کهن فارسی به زبانهای، اردو و ترکمنی) با حضور سیده زیبا بهروز رونمایی شد.
در دومین نشست سرای ملل که ساعت ۱۶ انجام گرفت حجتالاسلاموالمسلمین محمدجعفر طبسی و حجتالاسلاموالمسلمین محمدامین پورامینی «تازههای نشر مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام» را بررسی و به مخاطبان معرفی کردند.
این ۱۵ نشست از جمله رویدادهای فرهنگی و ادبی بود که در روز نخست نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شده است.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنیاست» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir برگزار میشود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد