در این زمینه هر چه در سالهای پس از انقلاب جلو رفتیم، حساسیتها بیشتر شد و جدا از مسئولان در سیما که ترکیبی از مسئولان محتوایی و مسئولان دراماتیک بودند، کمکم عوامل دیگری بهویژه در حوزه محتوایی به بیان دیدگاه پرداختند و تا اندازهای هم دیدگاهشان برای پیشبرد کار در هر مرحله از تولید اثر از پیش تولید تا زمان نمایش و پس از آن به کار آمد. آخرین مجموعه پر سر و صدا و البته حساس از هر نظر برای جامعه معاصر ما «مختارنامه» بر اساس روایتهای مرتبط با حماسه کربلا و عاشورا بود که بحثهای بسیاری را برانگیخت اما ضرورت پردازش موضوعاتی که واجد چنین زمینهای برای دستمایه قرار گرفتن در تولید اثر تصویری باشد، با توجه به نگرشهای فرهنگی دینی ما، همچنان موجود است و همچنان اجرایی میشود.
نگرشهای فرهنگی ما بهویژه نسبت به موضع قرآن و سنت درباره اولیای الهی و همچنین چهرههای فرهنگی دین اسلام و مذهب شیعه، ضرورت بیان دیدگاه خودمان در رسانههای تصویری را نشان داده است. ما واجد نگرشهایی هستیم حتی نسبت به اولیا و پیامبران الهی که با نگرش ترویج شده در جوامع دیگر، متفاوت است و حتی درباره قهرمانان و چهرههای اسلامی و مذهبی نیز برداشتهای ما الزام تولید چنین آثاری را ایجاد کرده است. نکته حساس این نوع تولیدات این است به گونهای پیش برویم که بیان صریح و روشن با هنرمندی نویسندگان متون نمایشی و سپس قدرت و مهارت حرفهای دستاندرکاران آن، تلفیق شود. ما در مختارنامه با توجه به پذیرش آن در سطح منطقهای نیز این را یافتیم و توانستیم قهرمانی مذهبی را بازنمایی کرده و از آن برای برداشتهای آرمانی بهره بگیریم.
اکنون در حوزه تولیدات فاخر، دو اثر بسیار مهم داریم، یکی در مراحل تولیدی تقریبا نیمه دوم کار و دیگری در مرحله پیش تولید؛ سلمان فارسی و حضرت موسی(ع). سلمان فارسی از جهت تبیین و روشنگری نسبت به نقش ایرانیان در دوران ظهور اسلام و همراهی با پیامبر خاتم(ص) آن هم در کشاکشی که بیگانگان از مسیر تقویت داعش و اندیشههای تکفیری برای هراسافکنی نسبت به ایرانیان و شیعه ایجاد کرده بودند، بسیار بااهمیت است و مجموعه حضرت موسی(ع) نیز در دنیایی که صهیونیستها با تحریف واقعیت دین یهود و برای سوءاستفاده از این پیامبر برای سلطه سودجویانه بر کشورهای اسلامی، تلاش کردهاند و خیلی از سیاستمداران دنیای مادی را به همراهی با اندیشه تحریفگرایانه خود وادار ساختهاند مهم است، زیرا ضرورت دارد به بیان دیدگاه درست نسبت به این پیامبر الهی و همچنین مقابله با اندیشههای انحرافی صهیونیستها، اقدام و مشخص کنیم که بنیان نادرست اسرائیل برچه اندیشههایی استوار است و چهره پیامبران الهی را از زنگار این آلودگیها، پاک سازیم. این به ما کمک میکند که به جوامع انسانی بسیاری در سطح منطقه و سپس در سطح جهانی برسانیم که مقابله ما با موجودیت این کشور جعلی، فراتر از رقابتهای سیاسی و اقتصادی و قدرتطلبی و سلطهجویی است و بیشتر، بنیانی فرهنگی و اندیشهای دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد