به گزارش جام جم آنلاین، وحید جعفریان، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به این پرسش که وسعت کانونهای داخلی گرد و غبار چقدر است؟ میگوید: ستاد گرد و غبار سطح کانونهای گرد و غبار کشور را حدود 34 میلیون هکتار اعلام کرده است.
او درباره وسعت کانونهای خارجی گرد و غبار نیز به خبرنگار جام جم آنلاین میگوید: وسعت کانونهای بیرونی گرد و غبار نیز حدود 270 میلیون هکتار برآورد شده است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری درباره اینکه آیا برای مقابله با گرد و غبار در کشورمان برخی دستگاههای موازی کاری میکنند؟ عنوان میکند: در حال حاضر کارگروه ملی مقابله با بیابانزایی در کشور فعالیت میکند که وظیفه این کار گروه رصد موضوعات مرتبط با تخریب سرزمین و هماهنگی دستگاههای مختلف اجرایی است.
جعفریان ادامه میدهد: علاوه بر این کارگروه، ساختار موازی دیگری به نام کارگروه سیاست گذاری و هماهنگی پدیده گرد و غبار نیز در کشور وجود دارد که به صورت متمرکز روی پدیده گرد و غبار فعالیت میکند.
او با اشاره به اینکه گرد و غبار پیامدهای ناگوار زیادی برای کشور به همراه دارد، میافزاید: گرد و غبارتهدیدهای جدی امنیتی در مرزهای کشور ایجاد میکند. علاوه بر این گرد و غبار امنیت غذایی کشور را نیز به خطر میاندازد، زیرا سبب افت شدید تولید محصولات کشاورزی میشود.
به گفته مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گرد و غبار تهدیدی جدی برای تنوع زیستی نیز محسوب میشود. برای نمونه رسوب گرد و غبار در جنگل سبب نابودی گونههای گیاهی میشود.
جعفریان ادامه میدهد: به این ترتیب با توجه به پیامدهای گرد و غبار برای کشور میتوان گفت دستگاه و سازمانهای زیادی برای پیشگیری، اطلاع رسانی و مقابله با این تهدید باید فعالیت کنند.
او درباره همکاریهای بینالمللی برای مقابله با بیابانزایی و گرد و غبار نیز توضیح میدهد: برای اجرای بسیاری از مسائل نیاز به همکاری با دستگاههای اجرایی کشورهای منطقه است و رسیدن به این مهم به زیرساختهای مشترک نیاز دارد.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری درباره کنوانسیون مقابله با بیابانزایی نیز میگوید: این کنوانسیون برای مقابله با گرد و غبار به عنوان یکی از پیامدهای تخریب سرزمین سندی تحت عنوان خنثی سازی تخریب سرزمین پیشنهاد داده است و همه همسایههای کشور ما نیز این سند را تهیه کردهاند.
او در پاسخ به این پرسش که چرا تفاهم نامههای امضا شده با کشورهای همسایه نتوانسته در مهار پدیده گرد و غبار موثر باشد؟ به جام جم آنلاین میگوید: انبوهی از تفاهمنامههای دو جانبه با کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان در خصوص گرد و غبار امضا شده. اما نیاز است که آسیب شناسی شود که آیا ما توانستهایم به درستی از ظرفیتهای حقوقی و قانونی بینالملل استفاده کنیم؟
به گفته جعفریان عملکرد مطلوب در حوزه بین الملل به چارچوب و سندی الزام آور نیاز دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت