مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام:

۷ سیلوی ذخیره گندم آماده خرید محصولات کشاورزان دهلرانی است

سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام:

دهلران یکی از مرغوب و با کیفیت ترین گندم های کشور را تولید می کند

سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام گفت : ۶۰ درصد تولید و برداشت گندم ایلام مربوط به اراضی کشاورزی حوزه جنوب استان به ویژه شهرستان دهلران است و این شهرستان یکی از مرغوب و با کیفیت ترین گندم های کشور را تولید می کند.
کد خبر: ۱۴۰۳۵۳۱

به گزارش جام جم آنلاین ایلام و به نقل از ایرنا ؛ سعید شریفی افزود:  سال گذشته باتوجه به کاهش نزولات جوی و خشکسالی های عدیده میزان برداشت محصول گندم استان ۱۷۶ هزار تن بود که امسال پیش بینی می شود این رقم به ۲۵۰ تا ۲۴۰ هزار تن برسد.


وی ادامه داد: با احتساب ۱۶ سیلوی ذخیره گندم با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن گندم در مجموع ۴۲ مرکز خرید تضمینی با نرخ مصوب دولتی در شهرستان های مختلف استان با آغاز برداشت گندم در نیمه دوم اردیبهشت ماه آماده پذیرش این محصول در استان است.


سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام با بیان اینکه میانگین مصرف نان کشور در ماه به ازای هر فرد ۶ کیلوگرم است، گفت: میانگین مصرف ماهانه نان در این استان هشت تا ۱۰ کیلوگرم در ماه است


شریفی اضافه کرد: استان ایلام دارای ۶۵۰ واحد نانوایی فعال است که این تعداد نانوایی در ماه باتوجه به پخت نوع نان، ۶ هزار و ۳۰۰ تن آرد یارانه ای نوع یک یا ۲ دریافت می کنند.


وی افزود: از این مقدار پنج هزار و ۲۵۰ تن آرد سهمیه برای نانوایی های مناطق شهری است و ۵۰۰ تن آرد روستایی توسط تعاون روستایی و ۵۵۰ تن آرد عشایری از سوی امور عشایر در طول ماه توزیع می شود.


شریفی ادامه داد: در حال حاضر ۲۰ واحد نانوایی مجهز به مشعل دوگانه سوز و برق اضطراری هستند و با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به دیگر نانوایی ها تعداد این واحدهای دوگانه سوز و مجهز به منبع آب و برق اضطراری افزایش خواهد یافت.


سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام ادامه داد: همه نانوایی های استان مجهز به دستگاه کارتخوان نانینو هستند و به ازای کم یا گران فروشی و تخلف محرز شده یا عملکرد مطلوب ۱۰ درصد سهمیه آرد واحدهای نانوایی کم یا زیاد می شود.


شریفی در مورد میزان افزایش سبوس و ریزمغذی ها به آرد تولیدی هم توضیح داد: برای افزایش کیفی نان طبخ شده میزان سبوس آرد نوع یک شامل نان هایی چون تافتون، لواش و ریزشی تا ۱۵ درصد، نوع ۲ نظیر سنگک و ساجی (محلی) ۱۲ درصد و بربری ۱۸ درصد است.


وی افزود: بسته به میزان سبوس آرد، نان طبخ شده نهایی تیره تر از نان سفید و در نتیجه با کاهش تقاضا و خریدار مواجه است در حالی که باید سطح آگاهی و اطلاعات مردم نسبت به نان های سبوس دار و کیفیت و غنای آن به عنوان نان سالم و کامل نسبت به نان و آرد سفید افزایش یابد.


وی تاکید کرد: باید اطلاعات و مزایای نان سبوسدار باتوجه به کیفیت و سلامت آن در رسانه ها و فضای مجازی به طور گسترده برای آگاهی مردم منتشر و منعکس شود

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها