به گزارش جام جم آنلاین، کمیته بررسی موارد بازداشت اجباری در عراق وابسته به سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد: حدود ۲۹۰ هزار نفر از جمله ۱۰۰ هزار کرد در حمله کشتار جمعی صدام در اقلیم کردستان در سالهای ۱۹۶۸ و ۲۰۰۳ ناپدید شدند.
این کمیته خواهان جستجوی قربانیان و مجازات جنایتکاران شد و اعلام کرد: عراق باید فورا اقدام جدی برای ممانعت از این جنایت شنیع و از بین بردن آن اتخاذ کند.
ناپدید شدن و ربوده شدن بعد از عملیات نظامی آمریکا در سال ۲۰۰۳ ادامه یافت و حدود ۲۰۰ هزار عراقی بازداشت شدند. نیمی از آنها در زندانهای تحت اداره آمریکا یا انگلیس بازداشت شدند.
این کمیته اعلام کرد: برخی گزارشها حاکی از این است که بازداشت شدگان بدون دستور قضایی بازداشت شدهاند.
پیشتر رسانههای غربی گزارشاتی را درباره تبعات حمله آمریکا به عراق از جمله موضوع شکنجه در زندانها و بازداشتگاههای آمریکایی و نقض حقوق بشر در سال ۲۰۰۳ منتشر کردند.
سایت اینترسپت آمریکا در گزارشی با عنوان «عراقیهایی که آمریکا در زندان ابوغریب شکنجه کرد به عدالت دست نیافتند» به این پرونده پرداخت.
این سایت اعلام کرد: دهها هزار عراقی در سالهای اولیه جنگ تحت بازداشت و بازجویی قرار گرفتند. مزدورانی از آژانس اطلاعات مرکزی، اطلاعات نظامی، پلیس نظامی، عملیات ویژه و حتی سربازان عادی نقضهایی را مرتکب شدند که در حد شکنجه بود.
مرکز امور بین المللی واتسون که مرکز پژوهشهای چند تخصصی است نیز در گزارشی به بررسی هزینههای ۲۰ سال جنگ آمریکا در عراق و سوریه پرداخت.
در این گزارش پیش بینی شده است که هزینههای جنگ زندگی نیم میلیون انسان را دربر بگیرد و ۲.۸۹ تریلیون دلار هزینه داشته باشد. این میزان شامل هزینههای پرداخت شده جنگ تاکنون است که میزان آن ۱.۷۹ تریلیون دلار است.
در این گزارش همچنین به کشته شدن ۵۵۰ تا ۵۸۰ هزار نفر از زمان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ در عراق و سوریه پرداخته شد.
همچنین موج جدید عملیات ربوده شدن با سیطره داعش بر بخش عظیمی از خاک عراق همزمان شد.
این کمیته اعلام کرد: همچنین گزارشهایی درباره ربوده شدن اجباری کودکان به ویژه ایزدیهایی که بعد از تجاوز جنسی به مادرانشان در اردوگاههای داعش متولد شدند، وجود دارد. از سال ۱۹۶۸، حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر ربوده شدند. عراق همچنین خواهان تشکیل تیم کاری مستقل برای تضمین لیستهای اسامی بازداشت شدگان و دادن خبر به خانوادههایشان شد.
منبع: ایسنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم