رئیس جمهور در اولین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۲:

دستگاه‌ ها برنامه خود را برای مهار تورم و رشد تولید ارائه کنند

رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت تاکید کرد:

برخورد قاطع با متخلفانی که با قیمت ریال کالا تولید و با قیمت ارز عرضه می‌کنند

رئیس جمهور سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب را چراغ راه همگان دانست و با بیان اینکه مسئولان خط مقدم این خطابه برای تحقق شعار سال هستند،‌ گفت: همه مدیران کشور مسئولیت دارند، مطالبه رهبر معظم انقلاب را که مطالبه عمومی است با نگاهی نو و طرح‌ها و برنامه‌های مدون با جدیت پیگیری و اجرایی کنند.
رئیس جمهور سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب را چراغ راه همگان دانست و با بیان اینکه مسئولان خط مقدم این خطابه برای تحقق شعار سال هستند،‌ گفت: همه مدیران کشور مسئولیت دارند، مطالبه رهبر معظم انقلاب را که مطالبه عمومی است با نگاهی نو و طرح‌ها و برنامه‌های مدون با جدیت پیگیری و اجرایی کنند.
کد خبر: ۱۴۰۲۹۶۱

به گزارش جام جم آنلاین، آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در جلسه امروز چهارشنبه هیئت دولت با اشاره به محورها و فرازهای راهگشای سخنان مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام، آن را چراغ راه برای همگان دانست و مسئولان کشور را خط مقدم این خطابه برای تحقق عملی و اجرایی شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید خواند.

رئیس جمهور تأکید کرد: همه اعضای دولت و مدیران کشور مسئولیت دارند، مطالبه رهبر معظم انقلاب را که مطالبه عمومی است با نگاهی نو و طرح‌ها و برنامه‌های مدون با جدیت پیگیری و اجرایی کنند.

دکتر رئیسی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی را مکلف کرد در کوتاه‌ترین زمان و حداکثر تا ۲۵ روز ضمن ارائه گزارش عملکرد، برنامه‌های مجموعه تحت مدیریت خود را برای تحقق منویات مقام معظم رهبری، ارائه کنند.

شرط تحقق رشد اقتصادی مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی

رئیس جمهور شرط تحقق رشد اقتصادی و تولید را مشارکت مردم و استفاده از ظرفیت‌ها، سرمایه‌ها و امکانات فراوان بخش خصوصی دانست و گفت: در این زمینه مسئولان دستگاه‌های اجرایی موظفند ساز و کار میدان دادن و مشارکت بخش خصوصی در امر رشد تولید و اقتصاد را تعیین و نقشه راه مدونی ارائه دهند.

آیت‌‌الله رئیسی دانش‌ بنیان کردن اقتصاد را از محورهای مهم و مورد توجه دولت برشمرد و با اشاره به افزایش چشمگیر شرکت‌های دانش‌ بنیان فعال و مؤثر در عرصه تولید، خدمات و اقتصاد کشور بر تقویت وجه دانش‌‌بنیان اقتصاد تاکید کرد و از دستگاه‌های مسئول خواست تمهیدات لازم برای اجرای آن را در مدت زمان کوتاهی فراهم کنند.

عنصر اعتماد به مدیران با ابزار نظارت دقیق‌تر، مکمل مبارزه با فساد شود

رئیس جمهور با بیان اینکه مبارزه با فساد شعار مبنایی و ملاک عمل دولت سیزدهم از روز نخست آغاز به کار بوده و در آینده نیز خواهد بود، بر لزوم شناخت و حذف گلوگاه‌ها و اصلاح بسترهای فسادزا در بخش‌های مختلف به ویژه بخش‌های صدور مجوز، ثبت سفارش‌ها و اختصاص ارز تأکید کرد و اظهار داشت: مسئولان در هر سطحی موظفند بخش‌های حساس که زمینه بروز و ظهور فساد اداری و مالی را فراهم می‌کند، با دقت بیشتری مورد توجه قرار دهند و عنصر اعتماد به مدیران را با ابزار نظارت بیشتر و دقیق‌تر، مکمل مبارزه با فساد سازند.

ضرورت تکیه بر منابع قابل اعتماد و مطمئن در تامین و هزینه‌کرد بودجه

دکتر رئیسی لزوم تکیه بر منابع قابل اعتماد و مطمئن در تأمین و هزینه‌کرد بودجه را از الزامات جلوگیری از کسری بودجه و عملکرد شفاف دستگاه‌ها و نهادها برشمرد و بر توجه جدی و پیگیری دولت به اصلاح ساختار بودجه و نظام برنامه‌ریزی در استفاده از منابع تاکید کرد.

رئیس جمهور با یادآوری ضرورت توجه ویژه به موضوع بهره‌وری در عملکرد دستگاه‌های دولتی، سازمان امور اداری و استخدامی کشور را موظف کرد ساز و کار مبنا بودن بهره‌وری را در دادن امتیازات به نهادها و سازمان‌ها تهیه و در کوتاه‌ترین زمان به دولت ارائه کند.

ضرورت نظارت بر عملکرد شرکت‌های بزرگ و جلوگیری از سوء رفتار آنها

لزوم انجام اقدامات بیشتر در زمینه مدیریت مصرف انرژی در کنار افزایش تولید از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهور در جلسه امروز هیئت دولت بود که به وزارتخانه‌های ذیربط توصیه شد الگوی مصرف متناسب با رشد تولید را با مشارکت صاحبنظران و دست‌اندرکاران بخش انرژی تهیه و ارائه کنند.

آیت‌الله رئیسی نظارت بر عملکرد شرکت‌های بزرگ و جلوگیری از سوءرفتار و عمل این شرکت‌ها در استفاده از منابع مالی دولتی را ضروری خواند و تصریح کرد: برخورد قاطع با متخلفان که با استفاده از مواد اولیه داخلی و به قیمت ریال، کالا را تولید ولی با نرخ ارزی و گران عرضه می‌کنند و سبب اخلال در نظام اقتصادی و آسیب به سفره مردم می‌شوند، در دستور کار مسئولان باشد.

پیش‌بینی و جلوگیری از زیان به سفره مردم در هر وضعیتی شرط مدیریت مطلوب

رئیس جمهور همچنین با اشاره به نقش مخرب فعالیت برخی موسسات مالی در اقتصاد کشور، رئیس کل بانک مرکزی را مکلف کرد از اختیارات خود برای ساماندهی فعالیت این موسسات استفاده کند.

دکتر رئیسی پیش‌بینی و پیشگیری برای جلوگیری از آسیب‌های اقتصادی و زیان به سفره مردم را در هر وضعیتی، شرط مدیریت مطلوب خواند و بر انجام تدابیر لازم برای تأمین و عرضه به موقع و پایدار کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم تاکید کرد.

تشکیل کارگروه افزایش سهم دریا در اقتصاد کشور به ریاست معاون اول

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت و نقش اقتصاد دریا پایه، تصریح کرد: نهادهای مسئول و دستگاه‌های مرتبط با اقتصاد دریا برای تسریع افزایش سهم این بخش در اقتصاد کشورمان و رساندن سهم ۲,۲ دهم درصد کنونی به میزان مناسب و قابل قبول برنامه‌ریزی و تلاش کنند و در همین راستا کارگروهی برای تقسیم کار در حوزه اقتصاد دریا پایه به ریاست معاون اول تشکیل شود.

آیت‌الله رئیسی همچنین با تاکید بر تلاش بیشتر برای تکمیل کریدور شمال – جنوب به وزیر راه و شهرسازی ماموریت داد در انجام کار با جدیت تسریع نماید.

ابعاد اقدامات دولت در جلوگیری از کسری بودجه سال ۱۴۰۱ برای مردم تبیین شود

رئیس جمهور همچنین با اشاره به تحقق ۹۷ درصدی درآمدهای پیش‌بینی شده دولت در بودجه ۱۴۰۱ از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست ابعاد مهم و مثبت اقدامات دولت در جلوگیری از کسری بودجه در سال گذشته و همچنین ابعاد بودجه ۱۴۰۲ را برای افکار عمومی و رسانه‌ها تبیین کند تا مردم و نخبگان از تدابیر و اقدامات سازنده دولت در شرایط سخت اطلاع یابند.

برخورد قاطع با متخلفانی که با قیمت ریال کالا تولید و با قیمت ارز عرضه می‌کنند

دکتر رئیسی همچنین پیروزی حقوقی جمهوری اسلامی ایران در نهاد بین‌المللی دیوان لاهه را به عنوان یک شاخص در حقانیت ایران اسلامی در برابر دشمنانش به ویژه آمریکا توصیف و تصریح کرد: این رأی باید تا اجرایی شدن کامل آن توسط بخش‌های مسئول پیگیری و ابعاد آن برای مردم تبیین و روشن شود.

همه دستگاه‌های مسئول برای کاهش خسارات سنگین تصادفات رانندگی تلاش کنند

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش از خدمات و تلاش‌های بی‌وقفه بخش‌های مختلف در ایام تعطیلات نوروز قدردانی و با ابراز تأسف از بالا بودن شمار قربانیان حوادث جاده‌ای، تأکید کرد: همه دستگاه‌های مسئول باید برای کاهش این ضایعه و خسارت سنگین و غم‌انگیز تلاش و برنامه‌ریزی و مدیریت کنند.

رئیس جمهور با اشاره به نشست ۴ ساعته خود با جمعی از تولیدکنندگان کشور بر لزوم مشارکت دادن اتحادیه‌ها و اصناف در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی کشور تأکید کرد و افزود: تا تشکیل وزارت یا سازمان، یا هر نهاد دیگری با رأی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی باید از طریق اتحادیه‌ها و واگذاری امور به آنها و همچنین نظارت سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده قیمت‌ها کنترل و مدیریت شود.

دستگاه‌های مسئول با درایت لازم موضوع شرعی و قانونی حجاب را دنبال کنند

آیت‌الله رئیسی با اشاره به فرمایشات شفاف و روشنگرانه مقام معظم رهبری درباره مسأله حجاب تأکید کرد: با توجه به شرعی و قانونی بودن حجاب لازم است دستگاه‌های مسئول با برنامه‌ریزی و درایت لازم کار را دنبال نمایند.

رئیس جمهور همچنین با قدردانی از خدمات و تلاش‌های دکتر یوسف نوری وزیر پیشین آموزش و پرورش از دکتر صحرایی به عنوان چهره شاخص فرهنگی، ‌علمی و تربیتی با سابقه معلمی و آموزش و پرورشی نام برد و برای وی در ایام سرپرستی این وزارتخانه آرزوی توفیق کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۵ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها