به گزارش جام جم آنلاین، بهدنبال تشدید تجاوزات اشغالگران علیه مقدسات فلسطینی اغلب تحلیلگران و کارشناسان رژیم اشغالگر بر این باورند که احتمال انفجار اوضاع در مسجدالاقصی در ماه مبارک رمضان بسیار بالاست و این مسئله میتواند به تنش در روابط اسرائیل با کشورهای عربی منجر شود.
منابع صهیونیستی در این زمینه گزارش دادند که تعداد زیادی از کشورهای عربی، حملات اسرائیلیها به مسجدالاقصی را محکوم کردهاند اما این پایان کار نیست و ممکن است این کشورها دست به تحریم اسرائیل بزنند و سفرای آن را احضار کنند، همچنین شاید اگر اوضاع بهشکل افراطی پیش برود و شرایط مشابه دوره انتفاضه دوم شود، کشورهای سازشکار عربی مناسبات دیپلماتیک خود را با اسرائیل قطع کنند.
این منابع افزودند: در این شرایط اسرائیل دوباره در منطقه منزوی خواهد شد و علت آن، سیاستهای نادرستی است که مقامات اسرائیلی در منطقه اتخاذ کردهاند؛ سیاستهایی که با منافع اسرائیل در تضاد است و ثبات آن را تهدید میکند.
در این زمینه «الی فوده» و «روعی کپریک» دو پژوهشگر مؤسسه مطالعات منطقهای رژیم صهیونیستی اعلام کردند، همکاریهای طبیعی اسرائیل با کشورهای عربی شامل پروژههای تجاری و مبادلات فرهنگی و ورزشی بود و امارات و بحرین و مغرب و مصر تبدیل به منبعی برای فعالیتهای اسرائیل در منطقه شدند، سپس این روند عادیسازی روابط کشورهای عربی با تلآویو به سودان رسید و هدف بعدی و بزرگ در این زمینه، امضای توافق عادیسازی با عربستان سعودی بود.
این دو پژوهشگر صهیونیست در مقاله مشترکی که در وبسایت شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شد اعلام کردند: درحالی که تلاش زیادی برای انجام توافق با عربستان انجام شده بود اما بعد از امضای توافقهای عادیسازی با کشورهای عربی مذکور، هیچ پیشرفتی در حل مسئله فلسطین انجام نگرفت، بعد از آن با روی کار آمدن یک کابینه راستافراطی بهریاست بنیامین نتانیاهو خشونت علیه فلسطینیان بالا گرفت و شاهد تشدید تحریکات علیه مسجدالاقصی و تصویب قوانین نژادپرستانه علیه فلسطینیان هستیم؛ موضوعی که ضربات خطرناکی به روابط اسرائیل با کشورهای عربی منطقه وارد میکند.
در ادامه این مقاله آمده است: شاخصهای تزلزل پروژه عادیسازی را میتوان در لغو سفر نتانیاهو به امارات، محکومیت گسترده تحرکات اسرائیلیها در کرانه باختری توسط کشورهای عربی، ارائه کمکهای کشورهای حوزه خلیج فارس به فلسطینیان ساکن منطقه حواره بعد از هجوم شهرکنشینان، توقف ورود اسرائیلیها یا هیئتهای یهودی به کشورهای عربی، توقف معاملات تدارکات دفاعی میان اسرائیل و این کشورها و... دید.
بیشتر بخوانید
هشدار کارشناسان صهیونیست درباره فرسایش توافقهای عادیسازی/ اسرائیل در حال "غرقشدن" است
لیبرمن: احیای روابط ایران و عربستان شکستی برای سیاست خارجی اسرائیل است
دو پژوهشگر مذکور صهیونیست ادامه دادند: علاوه بر آن مقامات مغرب دیدار با وزرای اسرائیلی را به تعویق انداختند و همچنین تصمیم گرفتند کنفرانس «النقب» را که قرار بود در مغرب برگزار گردد تا تاریخ نامعلومی به تعویق بیندازند، در این میان اردن نیز اظهارات «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی کابینه نتانیاهو را محکوم کرده و سفیر اسرائیل را فراخوانده او را توبیخ کرد، همچنین پارلمان اردن خواستار اخراج سفیر اسرائیل شد. عربستان سعودی نیز اخیراً رفتارهای مقامات اسرائیلی و حملات علیه فلسطینیان را بهشدت محکوم میکند.
آنها افزودند: این موارد تنها نمونه کوچکی از مجموعه واکنشهای منطقه به اقدامات اسرائیل بوده است و ثابت میکند که کشورهای عربی در صدد توقف مسیر عادیسازی با اسرائیل هستند؛ مسئلهای که بهشدت به موقعیت تلآویو در منطقه آسیب میزند، درواقع کشورهای عربی نگرانند که تداوم روند عادیسازی با اسرائیل، مشروعیت آنها را تضعیف کند؛ بهویژه اینکه ملتهای آنها اساساً سازش با اسرائیل را نمیپذیرند.
بر اساس این مقاله، در حالی که شورای امنیت داخلی و وزارت خارجه اسرائیل در حال ترویج و گسترش توافقها با اردن و مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین برای جلوگیری از تشدید تنشها هستند، وزرای کابینه نتانیاهو عامدانه و آگاهانه برای نقض این توافقها عمل میکنند، علاوه بر آن اظهارات و رفتارهای اعضای این کابینه کاملاً در تضاد با ماهیت توافقات عادیسازی است و همچنین تحرکات آنها خشم آمریکا را نیز برانگیخته است.
فرصت عادیسازی اسرائیل با عربستان از دست رفته است
دو تحلیلگر مذکور اسرائیلی در ادامه تأکید کردند: بعد از اینکه ریاض متوجه شد خواستههای آن در ارتباط با تضمینهای امنیتی آمریکا همچون دستیابی به فناوری هستهای توسط ایالات متحده پذیرفته نخواهد شد، فرصت عادیسازی تلآویو با عربستان سعودی نیز از دست رفت، از طرف دیگر احیای روابط ایران و عربستان کنار سیاستهای افراطی که کابینه جدید اسرائیل اتخاذ کرده است، ضربه دیگری به تلاشهای تلآویو در مسیر عادیسازی با سعودیها بود و بهطور کلی میتوان گفت که اکنون امکان امضای توافق سازش با عربستان از بین رفته است.
به گزارش تلویزیون رژیم صهیونیستی، چند روز قبل سران سرویسهای امنیتی اسرائیل و در رأس آنها فرماندهی ارتش به نتانیاهو هشدار دادند که طبق ارزیابیهای آنها پروژه عادیسازی با کشورهای عربی روز به روز درحال فرسایش است و کابینه باید برای مقابله با این خطر اقدامی انجام دهد.
در همین چارچوب «اوویر وینتر» کارشناس اسرائیلی در امور عربی و یکی از پژوهشگران برجسته در مرکز مطالعات امنیت داخلی این رژیم وابسته به دانشگاه تلآویو اعلام کرد، روابط اسرائیل با دوستان سازشکار خود در منطقه بهویژه اعراب شاهد ظهور نشانههای هشدارآمیز درباره عقبگرد این روابط است؛ آن هم درحالی که بنیامین نتانیاهو به قدرت اسرائیل برای گسترش توافقهای عادیسازی افتخار میکرد. عادیسازی روابط با کشورهای عربی برای اسرائیل یک اصل راهبردی بود که این کشورها را برای سازش با تلآویو تشویق میکرد، اما اکنون در سایه تحولات اخیر منطقه و نیز درگیری اسرائیل در بحران داخلی خود و پیامدهای آن در آینده، روابط با اعراب بهشدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت./تسنیم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد