در دعای روز ششم ماه مبارک رمضان میخوانیم: اَللّـهُمَّ لا تَخْذُلْنى فیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ، وَلاتَضْرِبْنى بِسِیاطِ نَقِمَتِکَ، وَزَحْزِحْنى فیهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِکَ، بِمَنِّکَ وَاَیادیکَ، یا مُنْتَهى رَغْبَةِ الرّاغِبینَ. خدایا در این ماه به خاطر دست زدن به نافرمانی ات خوارم مساز و تازیانه هاى عذابت را بر من مزن و از موجبات خشمت بدان نعمت بخشى و الطافى که نسبت به بندگان دارى دورم بدار اى آخرین حد اشتیاق مشتاقان.»
حجت الاسلام و المسلمین سید جلال موسویان کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی در تفسیر دعای روز ششم ماه رمضان به خبرنگار ما گفت: یکی از خطرات و تهدیدهایی که خدا در قرآن کریم فرموده و در روایات معصومین هم دیده میشود، این است که خداوند تبارک و تعالی برای ارتکاب به گناه انسان را مواخذه، جریمه و عذاب میکند. عبارتی که در دعای روز ششم ماه مبارک رمضان آمده این است که خدایا به خاطر گناه ما را به خواری نکشان.
به گفته او روایت بسیار زیبایی از وجود نازنین امام سجاد (ع) آمده که در یکی از دعاهایشان هم آن را بیان کردند. ایشان میفرمایند، اگر کسی گناه را از عمد و تمسخر خدا انجام دهد، خداوند او را به خواری، زشتی و ذلیلی دچار میکند. به همین دلیل در روز ششم دعا میکنیم که خدایا اگر من گناهی کردم و عمل زشتی انجام دادم، برای این نبوده که عظمت تو را زیر سوال ببرم؛ خدایا از روی جهلم این گناه را انجام دادم؛ من را به زشت و خواری گناه دچار نکن.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد