پیشنهاد جدید البرادعی را بررسی می کنیم

سخنگوی وزارت امورخارجه پیشنهاد محمد البرادعی ، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را مبنی بر مذاکرات ایران و امریکا برای حل موضوع هسته ای قابل بررسی دانست.
کد خبر: ۱۳۹۷۵۷

پیش از این ، البرادعی پیشنهاد کرده بود ایران و امریکا درخصوص مسائل هسته ای ایران مستقیما مذاکره کنند.
به گزارش خبرنگار ما، سیدمحمدعلی حسینی سخنگوی وزارت امورخارجه در جلسه این هفته خود با خبرنگاران داخلی و خارجی بیشتر به پاسخگویی پیرامون موضوعات هسته ای و مذاکرات آینده ایران و آژانس و سولانا پرداخت.
وی با اشاره به این که مذاکرات هسته ای خاویر سولانا و دکتر لاریجانی که پیش از این برگزار شده ، در آینده هم تکرار می شود، گفت: اهتمام جدی بر انجام این مذاکرات در موعد مقرر است ، اما طبیعی است چنانچه مذاکرات ادامه داشته باشد و نیاز به تمدید این زمان احساس شود، می تواند مورد مذاکره دو طرف قرار گیرد و در صورت لزوم برای تمدید مدت 60روزه هم مذاکره می کنیم.
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین تاکید کرد: مذاکرات ایران و آژانس که چند روز پیش در تهران انجام شد نیز اوایل مردادماه ادامه می یابد.
وی با اشاره به این که بازدید بازرسان آژانس از اراک با برنامه ریزی و براساس موافقت نامه پادمان خواهد بود، تصریح کرد: این همکاری ها در چارچوب تعامل ما با مقررات آژانس بین المللی است و به هیچ وجه خلاف تعهدات پیشین و موضع مجلس دراین باره نیست.
حسینی در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی بود با توجه به دور جدید تعامل ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گویا قطار هسته ای ایران ترمزدار شده است ، گفت : ترمزی در کار نیست.
وی با اشاره به مواضع احمدی نژاد مبنی بر این که در فعالیت های هسته ای کشور توقفی رخ نمی دهد، افزود: فعالیت های هسته ای ما در چارچوبی مدون قرار دارد و فارغ از فراز و نشیبهای سیاسی دنبال می شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه همچنین با اشاره به این که صدور قطعنامه سوم شورای امنیت تاثیر خود را بر این مذاکرات می گذارد، گفت: ما روندی را دنبال می کنیم که از شورای امنیت و دیدگاه نادرستی که در گذشته در آن وجود داشت ، فاصله می گیرد.

اصول ثابت با اطلاع از کارشکنی های واشنگتن


اما مذاکره با امریکا درخصوص بحث عراق که دامنه آن هرازگاهی به موضوعات هسته ای نیز سرایت می کند، بخش دیگری از این برنامه خبری را به خود اختصاص داد.
حسینی همچنان خاطرنشان کرد که اصول ایران برای دور دوم گفتگو با امریکا ثابت است و در عین حال دولت عراق نیز مشغول رایزنی هایی برای فراهم کردن زمینه های دور دوم این گفتگوهاست.
حسینی در عین حال با انتقاد از همکاری های پنهانی و محرمانه واشنگتن با گروههای تروریستی و حزب بعث عراق اظهار کرد: ما نمی خواهیم به مسائلی که شاید ضرورتی نیز ندارد، بپردازیم. ما نمی خواهیم به نوع تعامل امریکا با گروههای تروریستی و این که چه جاهایی چشم خود را بر این اقدامات می بندیم ، صحبت کنیم و اعلام نماییم که امریکایی ها در چه جاهایی با بعثی ها نشست و برخاست داشته اند.اینها مطالبی نیست که جمهوری اسلامی ایران نسبت به آنها بی اعتنا و یا بی اطلاع باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ، اتهامات اخیر امریکا علیه ایران را بهانه جویی و نوعی فرار رو به جلو عنوان کرد و گفت : این مسائل بهانه جویی هایی است که امریکایی ها همواره دارند، آنها گاهی اوقات توانمندی حزب الله را مطرح می کنند و گاهی هم جمهوری اسلامی را به مسائل خاص متهم می کنند که این اقدامات بر مبنای همان سیاست فرار رو به جلو این کشور است.
وی با ابراز تاسف از عدم تغییر رویه واشنگتن ادامه داد: متاسفانه امریکایی ها نمی خواهند اشتباهاتشان را بپذیرند و درصدد اصلاح آن برآیند.آنها با سخنرانی و متهم کردن دیگران قادر به حل مشکلاتشان نخواهند بود.

مقاله کیهان موضع رسمی ایران نیست


سوالات مطرح شده پیرامون جنجال رسانه ای اعراب که نسبت به مقاله اخیر حسین شریعتمداری درخصوص بحرین صورت گرفت و سفر همزمان متکی به این کشور، نگاه انتقادآمیز برخی خبرنگاران حاضر در این جلسه را به همراه داشت ، این رویکرد زمانی تقویت شد که یک خبرنگار از رسانه ای عربی ضرب المثل سکوت علامت رضا است را دلیلی بر عدم اعتراض دستگاه سیاست خارجی ایران به نویسنده آن مقاله عنوان کرد.
با این حال حسینی بروشنی تصریح کرد که ضرب المثل مذکور خیلی در عرصه سیاست صدق نمی کند و ضرورتی نیز به برخورد با روزنامه کیهان احساس نمی شود و آنچه مطرح شد صرفا یادداشت و نظر شخصی براساس مستندات در دسترس نویسنده بوده است.
از سوی دیگر وی در پاسخ به سوالی که سفر اخیر متکی در شرایط حاضر به بحرین را مبنای بهره برداری های تبلیغاتی و بحث معذرت خواهی می دانست ، گفت: چنین برداشتی ، برداشت درستی نیست. اگر مبنای فعالیت های دیپلماتیک را براساس برداشت های رسانه ای بدانید دیگر نباید هیچ قدمی در این باره برداشت. در عین حال همواره بر خلیج فارس و جزایر ایرانی به عنوان بخش انفکاک ناپذیر از خاک ایران تاکید کرده ایم.
حسینی خاطرنشان کرد: آنچه را که در رسانه های ایران و چه سایر کشورها مطرح می شود نباید موضع رسمی دولتها تلقی کرد و ما هر جا نیازی ببینیم مواضع رسمی خود را با صراحت از طریق وزارت امور خارجه اعلام می کنیم و نیازی نمی بینیم که به اعلام مواضع رسمی از طریق یادداشت در رسانه ها بپردازیم. مقاله شریعتمداری نظر شخصی نویسنده است.
وی با اشاره به اقدام وزارتخانه متبوعش در اعتراض به جعل نام خلیج فارس یا طرح برخی ادعاها پیرامون جزایر سه گانه ایرانی ، تاکید کرد: وزارت امور خارجه در این زمینه فعال بوده است و هیچ کوتاهی از جانب این وزارتخانه صورت نگرفته است.

حمله به سرکنسولگری ایران در افغانستان


گویا بی حرمتی نسبت به نمایندگی های ایران در کشورهای تحت اشغال امریکا پایانی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درخصوص دومین حمله به سفارت ایران در قندهار گفت: ما مسوولیت اصلی حفاظت از کنسولگری و اتباع کشورمان در افغانستان را متوجه دولت این کشور می دانیم و امیدواریم از لحاظ حفاظتی ، دولت افغانستان تدابیر امنیتی بیشتری را نسبت به گذشته اعمال کند.
حسینی همچنین با انتقاد از بدقولی های امریکا درباره گروگان های اربیل افزود: بنابر آخرین وعده ای که امریکایی ها دادند، قرار بود پس از 15روز این موضوع روشن شود؛ اما 5تا 6روز از این زمان می گذرد و اتفاق خاصی روی نداده است.

4دیپلمات ایرانی زنده اند


حسینی در این جلسه خبری ، بر زنده بودن 4دیپلمات ایرانی دوباره تاکید کرد و گفت که هیچ سند و مدرکی دال بر شهادت 4تن یا یکی از آنها وجود ندارد و ما پیگیری خود را در این زمینه ادامه می دهیم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها