به گزارش جام جم آنلاین، بسیاری از مدیران آموزش و پرورش از تعطیل شدن مدارس ابراز نگرانی میکنند و نسبت به عواقب این تعطیلات هشدار میدهند.
این درحالی است که کارشناسان بهداشت نیز تاکید میکنند سلامتی دانش آموزان باید در اولویت قرار بگیرد، زیرا کودکان جزو گروههای حساس قرار دارند و آلودگی هوا پیامدهای بیشتری برای آنها دارد.
در این بین ضعف در برنامه آموزشی شاد نیز سبب بحرانیتر شدن شرایط شده است، زیرا ایرادهای فنی این شبکه برطرف نشده و سرعت نامناسب اینترنت نیز به مشکلات آن دامن زده است. به همین دلیل دانش آموزان از این طریق مطالب درسی را به درستی یاد نمیگیرند و برخی معلمان نیز هنوز نتوانستهاند با تدریس آنلاین ارتباط برقرار کنند.
به همین دلیل افرادی مانند مدیرکل دفتر آموزش دبستانی وزارت آموزش و پرورش تبعات تعطیلی مدارس را بسیار ناگوار میدانند. او در این باره میگوید: درباره پیامدهای تعطیلات با مراجع تصمیمگیر مکاتبات متعدد و محرمانهای داشتهایم، چراکه تعطیلی مدارس از لحاظ آموزشی، تربیتی و جسمی به دانش آموزان آسیب میزند.
هرچند امروز مدارس در استان تهران به صورت حضوری فعالیت میکنند. اما در چند روز گذشته برخی مدیران مدارس غیر دولتی در کلانشهر تهران از دانش آموزان خواسته بودند که برخلاف غیر حضوری شدن مدارس در کلاسهای درس حاضر شوند. کارشناسان بهداشت تاکید میکنند که نباید سلامت دانش آموزان را فدای برگزاری کلاسهای درس کرد. زیرا بیشتر دانش آموزان در سنین حساسی قرار دارند و آلودگی هوا پیامدهای جبران ناپذیری برای سلامت آنها دارد.
ابراهیم سحرخیز، معاون پیشین آموزش و پرورش در این باره به جامجم آنلاین میگوید: اینکه برخی مدیران از دانش آموزان خواسته بودند برخلاف تعطیل شدن تدریس حضوری در مدارس حاضر شوند برخلاف قانون است و اگر مشکلی برای دانش آموزان رخ دهد، مدیر مدرسه باید پاسخگو باشد.
او ادامه میدهد: البته در این بین مدیر برخی مدارس غیر دولتی نگران آموزش دانش آموزان نیستند و بیشتر این دغدغه را دارند که والدین شهریه بیشتری به مدارس نپردازند.
در این بین البته برخی والدین نیز با تعطیلی مدارس موافق نیستند و تاکید میکنند که تعطیلی مدارس سبب شده که دانش آموزان نتوانند برای امتحانات آماده شوند.
مادر یکی از این دانش آموزان به جام جم آنلاین میگوید: با توجه به تعطیلاتی که کرونا به مدارس تحمیل کرد و این روزها نیز که آلودگی هوا سبب تعطیلی مدارس میشود، دانش آموزان بسیاری از درسهای خود را یاد نمیگیرند. به همین دلیل ناچار هستیم برای آنها معلم خصوصی بگیریم. اما هزینههای معلم خصوصی نیز گران است و از عهده بسیاری از خانوادهها بر نمیآید.
او درباره هزینهها میگوید: این روزها برای هر ساعت باید حدود 400 هزارتومان به معلمان خصوصی پرداخت کرد.
این شرایط سبب شده است که برخی کارشناسان از وزیر آموزش و پرورش بخواهند که درخصوص تعطیل شدن مدارس انعطاف بیشتری در نظر گرفته شود و تصمیمگیری در این خصوص را در اختیار شورای آموزش و پرورش قرار دهند.
معاون پیشین آموزش و پرورش در این باره میگوید: میتوان شورای آموزش و پرورش را مسئول کرد یا اختیار فعالیت مدارس را به مدیران مدارس داد، البته باید رضایت والدین را نیز برای برگزاری کلاس در روزهای آلوده جلب کرد.
افزون بر این برخی کارشناسان حوزه بهداشت نیز میگویند با استفاده از دستگاههای تصفیههوای مناسب میتوان در کلاسهای درس استفاده کرد و میزان آلایندههایی مثل ذرات معلق کوچکتر از 2.5 میکرون را کاهش داد.
تعطیلی مدارس به دلیل آلودگیهوا سبب شده که وزیر آموزش و پرورش از اجرای برنامههای جبرانی نیز سخن به میان آورد. آن طور که او گفته پیشنهاد برگزاری کلاس جبرانی در روزهای پنجشنبه، افزایش مدت سال تحصیلی و برگزاری کلاسهای جبرانی در تابستان مطرح است.
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان تاکید میکنند که برگزاری کلاسهای جبرانی نمیتواند عقب افتادگی دانش آموزان را جبران کند.
سحرخیز در این باره توضیح میدهد: چنین راهکارهایی به ظاهر موثر است. اما در عمل تاثیری ندارد. فراموش نکنیم که اگر دانش آموزان را در روزهای تعطیل به مدرسه بکشانیم آنها را به نوعی دچار استرس و تنش میکنیم. وقتی دانش آموز از لحاظ روحی و روانی شرایط خوبی نداشته باشد، نمیتواند مسائل مطرح شده در کلاس درس را یاد بگیرد.
علاوه بر این برخی کارشناسان نیز میگویند که در روزهای تعطیل نمیتوان از معلمان توقع داشت که در مدارس حاضر شوند، زیرا برخی مطالبات آنها هنوز پرداخت نشده است. برای نمونه تعطیلات ناشی از فراگیری کرونا سبب شد بسیاری از معلمان در تابستان به تدریس بپردازند. این درحالی است که هنوز حق الزحمه این معلمان پرداخت نشده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد