شهرداری های کشور از سال آینده با ساختاری جدید فعالیت می کنند

فارس: معاون برنامهریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به اتمام کار اصلاح ساختار 1016 شهرداری فعال در کشور تا پایان سال جاری، گفت: نوع پاسخگویی شهرداریها به مردم بر اساس ساختار جدیدشان الکترونیکی خواهد شد.
کد خبر: ۱۳۹۳۰۹

عزیز دولتخواه صبح امروز در نشستی با خبرنگاران با بیان این که بر اساس بررسیهای انجام گرفته از نیمه دوم سال 84، بیش از 25 درصد شهرداریها فاقد ساختار سازمانی بوده و ساختار 75 درصد مابقی نیز بر اساس ادبیات 20 سال گذشته بوده است، تصریح کرد: با وجود آن که در برنامه چهارم توسعه ظرفیتهای خوبی برای شهرداریها تعریف شده است اما بیشترین شغل کارگری و کارمندی و کمترین پست کارشناسی برای شهرداریها تعریف شده بود.
وی با اشاره به اصلاحات انجام گرفته در ساختار شهرداریها و ابلاغ آن به 130 شهرداری طی 9 ماه گذشته، تصریح کرد: از بهمن سال گذشته تا به امروز ساختار بیش از 260 شهرداری به جز تهران (که قوانین خاص خود را دارد) اصلاح شده است. بر اساس اقدامات انجام گرفته ساختار 85 درصد شهرداریها اصلاح شده است و تا پایان سال اصلاح ساختار شهرداریهای سایر شهرهای کشور نیز به پایان میرسد.
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان این که شهرداریها از سال آینده با ساختار جدید فعالیت خواهند کرد، افزود: هدایت شهرداریها از امور اجرایی به امور نظارتی، حذف مشاغل کارگری و متمرکز کردن مشاغل در سطح کارشناسی و کارمندی از جمله تغییرات اعمال شده در ساختار شهرداریهاست.
وی با اشاره به فعالیت 1016 شهرداری در کشور (که 457 شهرداری (45 درصد) در دوران قبل از انقلاب تشکیل شدهاند) تصریح کرد: 30 درصد شهرداریها با جمعیتی کمتر از 5 هزار نفر، 53 درصد با جمعیتی کمتر از 10 هزار نفر، 75 درصد با جمعیتی کمتر از 25 هزار نفر، 85 درصد کمتر از 50 هزار نفر،90 درصد با جمعیتی کمتر از 75 هزار نفر، 92 درصد با جمعیتی کمتر از 100 درصد مواجهند.
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان این که بیش از 45 درصد شهرداریها فاقد زیرساختهای شهری هستند و 50 درصد شهرداریها نیز با عمری کمتر از 16 سال فعالیت میکنند، افزود: وقتی روستایی شهر میشود سیستم دولتی و شهرداری و به تبع آن سیستم اداری نیز افزایش مییابد از اینرو بیشتر منابع صرف حقوق و مزایای کارکنان میشود.
وی استخدام افرادی بدون مجوز با بهرهوری پائین را از جمله مشکلات شهرداریها در شرایط فعلی عنوان کرد و گفت: با توجه به این که این استخدامها بدون مجوز سازمان مدیریت و برنامهریزی صورت گرفته است در حال حاضر این نیروها بلاتکلیف هستند. بر اساس هماهنگیهای انجام گرفته با سازمان مدیریت، قرار است که شهرداریها نیروهای مورد نیاز خود را از طریق آموزن استخدامی جذب کنند. این اقدام باعث میشود که نیروهای متخصص بتوانند در شهرهای خود مشغول به کار شوند و نیازی به مهاجرت آنان به سایر شهرها نیست.

*شیوه پاسخگویی به شهروندان در شهرداریها تغییر میکند
به گفته معاون برنامهریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با توجه به اصلاحات ساختاری صورت گرفته در شهرداریها، سیستم پاسخگویی شهرداریها به شهروندان نیز تغییر میکند.
وی افزود: بر اساس برنامههای تدوین شده درصدد هستیم که سیستم پاسخگویی شهرداریها به شهروندان شود. ظرف یک ماه و نیم گذشته 50 درصد شهرداریهای کشور را به سیستم سخت افزاری مجهز کردهایم و تا پایان سال نیز کلیه شهرداریهای کشور را به شبکه LAN مجهز خواهیم کرد. امسال این طرح در چند شهر بزرگ اجرایی خواهد شد.

*61 درصد منابع شهری به 7 کلان شهر کشور تعلق دارد
دولتخواه در بخش دیگر اظهارات خود با بیان این که وضعیت شهرداریها در بخش بودجه به مراتب بدتر از تشکیلات ساختاری آنهاست، تصریح کرد: 61 درصد منابع شهری به 7 کلان شهر کشور تعلق دارد که تنها 35 درصد جمعیت کشور را در خود جای دادهاند.
وی افزود: فاصله طبقاتی شهرها از یکدیگر در زمینه منابع درآمدی، 10 برابر است. به عنوان نمونه سرانه درآمد شهری با 20 هزار تومان و شهر دیگری 200 هزار تومان است. سرانه اکثر شهرهای جدیدالتأسیس بسیار پائین است.
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اظهار امیدواری کرد که با توجه به تصویب لایحه منابع درآمد پایدار شهرداریها (که در حال حاضر در کمیسیون زیربنایی دولت قوانینی) بخشی از کسری بودجه شهرداریها در سال آینده تأمین شود.
وی کل منابع درآمد شهرداریها را در سال 85، 51 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: خیلی از شهرداریها منابع محلی ندارند و تنها محل درآمدشان بودجه اعطایی سازمان شهرداریها است.سرانه درآمد کلان شهرها 187 هزار تومان است.
دولتخواه در پاسخ به پرسشی در خصوص سرانه درآمد شهرداری تهران گفت: سرانه درآمد شهرداری تهران 30 درصد سرانه درآمد شهرداریهای کشور را در برمیگیرد. سرانه شهرداری تهران در سال 85، 243 هزار و 500 تومان است که این سرانه 40 درصد نیاز تهران را تأمین میکند.
به گفته وی درآمد 50 درصد شهرداریهای کشور کمتر از 65 هزار تومان است که با احتساب کلان شهرها این میزان به 105 هزار تومان میرسد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها