شرایط مدیران برای داوطلبی مجلس

ثمره هاشمی ،معاون سیاسی وزیرکشور ،توصیه کرد: مدیران داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی دارای مدرک کارشناسی، چنانچه کمتر از پنج سال سابقه اجرایی دارند، برای شرکت در انتخابات اقدام نکنند چرا که شرایط آنان احراز نمی شود.
کد خبر: ۱۳۹۳۰۳

پانزدهم تا بیست و یکم تیر زمان استعفای مدیران دستگاه های اجرایی است که می خواهند در انتخابات دوره هشتم مجلس نامزد شوند.
ثمره هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا مدیران مستعفی داوطلب نمایندگی مجلس در صورت رای نیاوردن درانتخابات دوباره در سمت خود به کار گرفته می شوند یا خیر افزود: این امر به نظر دستگاه مربوط بستگی دارد اما بر اساس قانون انتخابات مجلس، در صورت استعفای مدیر برای نامزد شدن در انتخابات، مدیران ارشد باید در مدت یک ماه فرد جایگزین را معرفی کنند.
معاون وزیر کشور همچنین از تعداد مدیرانی که تاکنون استعفا کرده اند اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: معمولا افراد در روزهای آخر استعفا می کنند و بعد از ارائه مدارک استعفای آنان به وزارت کشور می توان تعداد آن را ارزیابی کرد.
ثمره هاشمی در پاسخ به این سوال که اگر تعداد مدیران مستعفی زیاد باشد آیا در مدیریت کشور خللی وارد نمی شود تصریح کرد: به طور طبیعی با استعفای هر مدیری که حداقل پنج سال سابقه دارد و خارج شدن وی از گردونه دستگاه اجرایی کشور، فرصتی از بین می رود.
براساس قانون انتخابات مجلس شرایط داوطلب شدن برای نمایندگی مجلس داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دارابودن مدرک کارشناسی منوط به داشتن 5 سال سابقه اجرایی در سطح کارشناسی و بالاتر در بخش های خصوصی یا دولتی، یا پنج سال سابقه فعالیت آموزشی و پژوهشی با تایید مراجع ذی ربط است.
همچنین داشتن سابقه یک دوره نمایندگی مجلس، مدرک کارشناسی ارشد محسوب می شود.
در ماده 29 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی 28 عنوان مدیریتی آمده است که مدیران دارنده این عناوین در صورت داوطلبی نمایندگی مجلس باید شش ماه پیش از نام نویسی از سمت خود استعفا کنند.
همچنین عناوین هم تراز این سمتها نیز در صورت داوطلبی نمایندگی مجلس با تشخیص سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مشمول قانون یاد شده می شوند.
همچنین به استناد قانون انتخابات، اشخاص زیر از داوطلب شدن در حوزه های انتخابیه قلمرو ماموریت خود محرومند مگر آنکه شش ماه قبل از نام نویسی از سمت خود استعفا کنند و به هیچ وجه در آن سمت شاغل نباشند:
یک:ائمه جمعه دائم.
دو: قضات شاغل در امر قضا و روسای دادگستری شهرستانها و استانها.
سه:مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استانها و معاونان آنان.
چهار:مدیران کل و سرپرستان دفاتر و ادارات کل استانداری ها و معاونان آنان.
پنج:روسا و سرپرستان ادارات و سازمان های دولتی و وابسته به دولت و معاونان آنان در استان و شهرستان.
شش:روسا و سرپرستان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعم از دولتی و غیردولتی و روسا وسرپرستان واحدها و شعب آنها.
هفت:اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل شرکت های دولتی و وابسته به دولت در استان و شهرستان.
هشت:سرپرستان مناطق و روسای شعب بانک ها در استان و شهرستان.
نه:سرپرستان دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی در مراکز استان و شهرستان.
این افراد می توانند در حوزه هایی غیر از حوزه محل ماموریت خود بدون آنکه از سمتشان استعفا کنند نامزد نمایندگی مجلس شوند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها