رضا طلایی نیک ، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره گفت: پارلمان اروپا با درک آسیب پذیری از حاشیه روی های اتحادیه اروپایی و حمایت های غیرمنطقی از امریکا، به دنبال احیای نقش این اتحادیه در تحولات جاری است.
اروپا با شکل گیری رقابت های جدید بین امریکا و روسیه به دنبال احیای جایگاه خود در تحولات جاری در منطقه خاورمیانه است که تلاش پارلمان اروپا برای مشارکت در راهکارهای مسالمت آمیز پرنده هسته ای ایران با حمایت های افکار عمومی و بیشتر دولت های جهان روبروست.
وی تاکید کرد: متاسفانه مجلس شورای اسلامی از ظرفیت های خود در پیشبرد سیاست های خارجی کشور و بویژه دیپلماسی هسته ای استفاده نکرده است. نوعی انفعال و به حاشیه رانده شدن در خصوص مجلس برای دیپلماسی هسته ای وجود دارد. با توجه به چالش ها، محدودیت های متعدد درباره دیپلماسی هسته ای ، استفاده از دیپلماسی پارلمانی بسیار ثمربخش خواهد بود که متاسفانه بنابه دلایل گوناگون در کشور ما، از این حوزه استفاده نشده است.
وی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی با دیپلماسی پارلمانی می تواند از حمایت افکار عمومی جهان و غرب و ظرفیت های دیگر کشورها استفاده کند.
رشید جلالی ، نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با «جام جم» با بیان این که درخواست اروپا برای گفتگوهای پارلمانی میان دوطرف باید رسما ارائه شود، گفت: اگر این اقدام صورت گیرد، می تواند به حل و فصل پرونده هسته ای ایران کمک زیادی کند.