به گزارش جام جم آنلاین زنجان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در جلسه آخرین اقدامات ساماندهی دپوی پسماند روی، گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط اساتید دانشگاه های زنجان و امیرکبیر، عناصر سرب، روی و نقره در دپوی پسماند روی زنجان شناسایی شده است.
ناصر فغفوری گفت: با توجه به حجم بالای پسماند روی تولید شده توسط واحدهای روی، از بهمن سال ۱۳۹۹ محل دائمی دپوی پسماندها در سردهات افتتاح و شروع به کار کرد به طوری که روزانه ۲۰۰ کامیون پسماند به این محل حمل و دپو می گردد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص ساماندهی دپوی پسماند طی سالیان گذشته افزود: هم اکنون بالغ بر ۱۰ میلیون تن پسماند در شهرک روی دپو شده است که با تمهیدات صورت گرفته طی سالیان اخیر مساحت آن ثابت بوده و در جهت کاهش آلودگی زیست محیطی اقداماتی همچون دیوارکشی بتنی، مالچ پاشی و ساخت حوضچه هایی جهت جمع آوری شیر آبه های ناشی از بارش باران انجام شده است.
فغفوری افزود: اراده استاندار و مسئولین استانی بر تعیین تکلیف و فروش این پسماندهاست که در این راستا باید ابتدا فلزات محتوی این پسماندها مشخص می شد، به این منظور شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به عنوان ناظر پروژه قراردادهایی با دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه زنجان منعقد کرد و مطالعات و بررسی های میدانی در این خصوص آغاز شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد: در این راستا ۳۳ مورد حفاری عمقی از محل دپو نمونه گیری شده که با مطالعه بر روی ۸۷۵ نمونه و نقشه توپوگرافی در مقیاس ۵۰۰/۱، عناصر سرب، روی و نقره در پسماندها شناسایی و به اثبات رسید.
فغفوری افزود: هم اکنون مطالعات بیشتر در خصوص عیارسنجی، امکان بازفرآوری و تعیین ارزش ریالی مواد معدنی موجود در حال انجام است که پس از اتمام بررسی ها، تصمیمات لازم در خصوص فروش آن اتخاذ خواهد شد.
فغفوری گفت : با ساماندهی پسماندهای روی در اسرع وقت، شاهد رفع مسائل زیست محیطی و کاهش دغدغه همشهریان عزیز طی سالهای اخیر در این خصوص خواهیم بود.
استان زنجان با تولید ۸۰ درصد شمش روی کشور، اولین و بزرگترین تولیدکننده شمش روی خاورمیانه بوده و شمش روی، عمده محصول صادراتی این استان است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت