امید آمریکاییها به اغتشاشات اخیر
ابوالفتح گفت: آمریکا خواهان آن است که رفتار ایران مطابق با نظمی که مدنظر آمریکاییهاست پیش برود و از این رو در هر مقطعی که اغتشاش یا تنشهای اجتماعی و سیاسی در جمهوری اسلامی ایران رخ میدهد، این امیدواری آمریکا تقویت میشود.
این کارشناس حوزه روابط بینالملل با بیان اینکه حسب ادعای غربیها اغتشاشات اخیر از میزان و وسعت بیشتری به نسبت التهابات پیشین برخوردار است، تاکید کرد: آنها با توجه به تجمعات شکلگرفته در خارج از مرزهای ایران بهویژه در اروپا و آمریکا این شائبه برایشان ایجاد شده که بهزودی شرایط برای جمهوری اسلامی دشوارتر خواهد شد و از این رو تصور میکنند با شدت گرفتن تنشهای داخلی، امید و آرزوهای آنها مبنی بر تغییر رژیم یا تغییر رفتار نظام، تحقق پیدا خواهد کرد و دوباره همان همسوییها و همدلیهایی که بین تهران و واشنگتن بود، برقرار خواهد شد.
فشار افراطیها بر دولت بایدن
ابوالفتح به موضوع تحت فشار قرار گرفتن دولت جوبایدن از سوی برخی از جناحهای تندرو و مخالف جمهوری اسلامی ایران، شامل جمهوریخواهان و لابی اسرائیل در آمریکا اشاره کرد و گفت: جدا از اینکه نهاد تصمیمگیر آمریکا خواهان تغییرات در ایران است، اما دولت بایدن از سوی گروههای بهشدت افراطی به مماشات با ایران متهم شده مبنی براینکه نمایندگان دولت آمریکا با مقامات ایرانی درباره برجام مذاکره میکنند، به شکلگیری توافق با جمهوری اسلامی چشم دوخته و اعتراضات و اغتشاشات در ایران را بهطور کلی نادیده گرفتهاند.
وی اضافه کرد: این فشارها ابتدا بعد از توییتی که رابرت مالی منتشر کرد، شروع شد و حتی درخواست برکناری و عزل او را داشتند، همین مسأله بلافاصله باعث واکنش رابرت مالی و ایراد مصاحبهای برای رفع و رجوع متن توییتش شد و خود را همگام با آن چیزی که آنها تحت عنوان انقلاب ملت ایران عنوان کرد، نشان داد. موضع اخیر جو بایدن را هم باید در راستای همین فشارهای سنگینی که از سوی گروههای افراطی و ضدایرانی اعمال میشود، ارزیابی کرد.
رفتار انتخاباتی رئیسجمهور آمریکا
ابوالفتح، حرفهای جدید رئیسجمهور آمریکا را یک رفتار انتخاباتی در رقابتهای آینده کنگره و ریاست جمهوری آمریکا دانست و گفت: طبعا در آینده باید منتظر بود و دید چه تحولاتی رخ میدهد، اما براساس رفتار آمریکاییها در چهار دهه گذشته، میتوان داوری را داشت که کاخسفید تلاش کرد تا دولت ونزوئلا را سرنگون کند و حتی رئیسجمهور موقتی به نام گوایدو را معرفی کرد، اما نتیجهای نگرفت. وقتی برای ونزوئلایی که در حیاط خلوت آمریکا قرار دارد و اقتصاد بسیاری ضعیفی دارد، ایالات متحده نتوانست آن پروژه رژیمچنج را انجام دهد و ماجرای گوایدو به حاشیه رفت؛ خیلی دور از انتظار است که تصور کنند چنین اتفاقی در ایران رخ خواهد داد.
ریاکاری آمریکاییها
وی با اشاره به واکنش وزیر خارجه کشورمان نسبت به صحبت اخیر جو بایدن مبنی بر رفتار ریاکارانه آمریکا تصریح کرد: همانطور که آقای امیرعبداللهیان اشاره کردند این رفتار دوگانه آمریکاییها قابل درک نیست.
آنها از یک طرف سخن از آزادی ایران به میان میآورند و از سویی دیگر به طور مکرر پیامهایی برای ادامه مذاکرات و رسیدن به توافق ارسال میکنند.
این کارشناس روابط بینالملل با بیان اینکه رفتار دوگانه آمریکاییها چیز جدیدی نیست، خاطرنشان کرد: همانطور که اوباما پیشتر به اشتباه خود اعتراف کرده بود، بعید نیست چند سال بعد جو بایدن هم به این اشتباه اذعان کند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۱۳ آبان اظهار کرد: همانطور که از رویه گذشته آمریکاییها پیداست، آنها به طور معمول خودشان را نسبت به تجمعاتی از این دست بیاعتنا نشان میدهند و اینگونه القا میکنند که برگزاری این همایشها و گردهماییها اقدامی حکومتی و سفارشی است، نکته قابل تامل اینکه تفسیر آنها از مردم ایران، همان کسانی هستند که در خیابانها شعارهای ساختارشکنانه میدهند؛ بنابراین براساس همان رویهای که در پیش گرفته بودند این راهپماییها را مبنایی برای تصمیمگیری جدید درباره ایران قرار نمیدهند و اینگونه نیست که با هر تجمع میلیونی که در حمایت از نظام جمهوری اسلامی در ایران برگزار میشود، آنها از سیاست ضدایرانی خود دست بردارند.
وی حضور مردم در راهپیمایی ۱۳ آبان را حاوی پیامی برای مقامات آمریکایی دانست و گفت: صرفنظر از هرنوع انتقادی که از سوی مخالفان به جمهوری اسلامی وارد میشود، وقتی حاکمیت این امکان و توانایی را دارد که حجم زیادی از مردم را به خیابانها بیاورد این پیام را به آمریکاییها میدهد که آن سیاست «رژیمچنج» به هیچوجه در ایران جواب نمیدهد.
روزنامه جام جم