به گزارش جام جم آنلاین، محمد اسلامی که روز سهشنبه در دیدار با شرکتکنندگان در هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاریهای آسیا - اقیانوسیه (اوآنا) سخن میگفت، افزود، این در حالی است که حدود یک ماه پیش آمریکاییها گفتند که موضوع گفت و گو با ایران و مذاکرات هسته ای دیگر در دستور کار ما نیست.
اسلامی در چرایی این درخواست های آمریکا از ایران تصریح کرد، آنان چون به توطئهای که در ایران برنامهریزی کرده بودند، دل خوش کردند چنین پیام هایی را فرستادند.
وی در ادامه با بیان اینکه شما به عنوان افراد رسانهای با مطالبی که پیرامون سازمان انرژی اتمی منتشر میشود، آشنا هستید، گفت: اگر طی ۲۰ سال گذشته اخباری که درباره صنعت هسته ای ایران منتشر میشود را بررسی کرده باشید با یک سری کلیدواژههایی چون لویزان، پارچین، آباده، تورقوزآباد و از این دست مواجه خواهید شد.
وی افزود: رسانه یک سامانه حقیقتیاب است و باید حقیقت را دنبال کند تا ببیند چیست؛ حقیقت این است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی هیچگاه اعلام نکرده که در فعالیتهای هستهای ایران انحرافی مشاهده کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به فعالیتهای تبلیغاتی و رسانهای سازمان یافته علیه جمهوری اسلامی ایران و تکرار برخی موارد و موجسازیها، ادامه داد: البته این تنها اقدام آنها نبوده، از ۲۰ سال گذشته در راه رسیدن به برخی اقلام، کالاها و تجهیزات به دست ما خرابکاری کردند. خرابکاری صنعتی موضوعی است که شاید ۱۰ سال است موضوعیت پیدا کرده اما در اینجا ما ۲۰ سال است که با آن مواجهیم که این خرابکاری هم سختافزاری بوده و هم نرمافزاری.
اسلامی گفت: ایجاد انفجار در صنعت هستهای به وسیله عناصری که آنها را خریداری یا تطمیع کردهاند دیگر اقدام آنها علیه ما بود که منجر به کارهای تروریستی شده است.
وی با بیان اینکه چهارمین مدل اقدامات دشمنان علیه برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران ترور دانشمندان هستهای مانند شهید فخریزاده، شهریاری و دیگر شهدای هسته ای بوده، عنوان کرد: استفاده ابزاری از نهادهای بینالمللی به منظور اعمال فشار سیاسی حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران یک اقدام دیگر توسط آنها است و آخرین حربه آنها هم ایجاد اغتشاش و آشوب در کشور است تا از این طریق اهداف خود را پیش ببرند.
اسلامی با تاکید بر این موضوع که هیچ فعالیت هستهای در این سازمان از بدو تاسیس تا کنون بدون نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی نبوده، خاطرنشان کرد: ظرفیت هستهای کشور ما ۳ درصد ظرفیت هستهای موجود در جهان است، با این حال ۲۵ درصد نظارتهای آژانس متمرکز ایران است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران به مسیر پیشرفت هستهای خود با قاطعیت ادامه میدهد و موضوع حائز اهمیت برای ما این است که بر اساس چشمانداز ۱۴۲۰ برنامه توسعهای خود را پیش ببریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یک میلیون بیمار در کشور از رادیوداروهای تولیدی در ایران استفاده میکنند، اظهار داشت: از همین تریبون اعلام میکنم که آماده همکاری با کشورهای شما در حوزه صادرات رادیوداروها هستیم.
در پایان این دیدار، شرکتکنندگان در هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاریهای آسیا- اقیانوسیه با حضور در شرکت پارس ایزوتوپ سازمان انرژی اتمی از بخشهای مختلف این شرکت و فرآیند تولید رادیوداروها بازدید کردند.
هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) از روزدوشنبه (۲ آبان) طی مراسمی با سخنان دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و هیون جون کیم مدیر اجرایی خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی طی مراسمی آغاز به کار کرد و امروز (سه شنبه) با صدور "اعلامیه تهران" به کار خود پایان می دهد.
در این اجلاس دو روزه ۶۰ نفر از روسا، مدیران و سردبیران ارشد از ۳۵ کشور عضو اوآنا حضور دارند.
«اوآنا» (OANA) نام اختصاصی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه The Organization of Asia-Pacific News Agencies است که در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ میلادی (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد