به گزارش جام جم آنلاین، دکتر «شأن لِنگ»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه جان هاپکینز، گفت: «دادهها این موضوع را تأیید میکنند که واکسن در ابتدا میتواند پاسخ آنتی بادی خوبی ایجاد کند».
لنگ خاطرنشان کرد: «اما افراد مسن باید تشویق شوند تا واکسن و دوزهای یادآور را دریافت کنند تا با کاهش ایمنی ناشی از واکسن، از آنها در برابر عفونتهای جدید محافظت کنند.»
محققان بیش از ۸۰ مرد و زن ۷۵ تا ۹۸ ساله را مورد مطالعه قرار دادند. شرکت کنندگان دو دوز اولیه از واکسن های کووید ۱۹ را دریافت کرده بودند. آنها هیچ سابقه شناخته شدهای از عفونت کووید نداشتند.
۸۴ بزرگسال دیگر کمتر از ۷۵ سال با سابقه واکسیناسیون و عفونت مشابه به عنوان گروه مقایسه قرار گرفتند.
سطوح آنتی بادی در خون افراد مسنتر سه تا هشت برابر کمتر از گروه جوانتر بود. مردان مسنتر حتی نسبت به زنان مسنتر، یک تا سه برابر کمتر سطح آنتی بادی داشتند.
سپس شرکت کنندگان واکسن های تقویت کننده کووید دریافت کردند. حدود ۱۴ تا ۳۰ روز بعد، سطح آنتی بادی در افراد مسنتر با گروه جوانتر مطابقت داشت. مردان دیگر سطح آنتی بادی کمتری نسبت به زنان نداشتند.
این مطالعه خاطرنشان کرد که تحقیقات قبلی کاهش قابل توجهی در پاسخ آنتی بادی محافظ در بین تمام دریافت کنندگان واکسن را شش ماه پس از سری دو دوز اولیه واکسن های کووید ۱۹ ثبت کرده بود. این امر به ویژه در افراد مسن که سیستم ایمنی آنها با افزایش سن ضعیف میشود صادق بود.
آزمایش های بالینی برای واکسنها پاسخ آنتی بادی بالایی را در بزرگسالان مسن نشان دادهاند که محافظت قوی برای آنها فراهم میکند. با این حال، نظارت مداوم پس از شش ماه کاهش آنتی بادی ها را نشان داد، بنابراین نیاز به دوزهای یادآور وجود داشت.
منبع: مهر
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با دبیر سابق کارگروه مد و لباس کشور مطرح شد
امین شجاعی، کارگردان و تهیهکننده مینیسریال «دم زندگی» در گفتوگو با «جامجم» از شیرینیهای تولید اثر تلویزیونی در فضای کرمان گفت