به گزارش جام جم آنلاین، سردار محمد شرفی در حاشیه بازدید از پایانه مرزی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مهران، اظهار داشت: از این ساعت به بعد دیگر هیچ گونه خدمات صدور برگ گذر ویژه اربعین در شهرهای مرزی و پانه های مرزی شش گانه کشور ارائه نمی شود و بنابر این خواهش من از هموطنان این است که به هیچ عنوان برای حضور در مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی به سمت مرزها مراجعه نکنند.
وی با بیان اینکه فقط کسانی که در سامانه ثبت نام کرده و در سیستم پلیس، ثبت شده باشند می توانند تا آخر امروز برای عبور از پایانه های مرزی اقدام کنند، افزود: به کسانی که همین الآن تصمیم گرفتند برای تهیه برگ ویژه اربعین اقدام کنند اعلام می کنم که هیچ گونه خدماتی در این خصوص نه در دفاتر پلیس+۱۰ و نه در ادارات مهاجرت و گذرنامه فراجا ارائه نمی شود و بنابر این دیگر کسی به این دفاتر مراجعه نکند.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا تصریح کرد: از آنجا که ۲۴ ساعت بعد از ثبت نام متقاضیان صدور برگ گذر ویژه اربعین در سامانه های پلیس قرار می گیرد و فردا هم این برگه ها از سوی طرف عراقی قابل پذیرش نیست عملاً امکان صدور برگ گذر ویژه وجود ندارد.
سردار شرفی در ادامه با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر از مرزها عبور کرده و از صبح امروز حدود ۲ میلیون و ۲۲ هزار نفر از این زائران از مرزهای شش گانه وارد خاک کشور شدند، گفت: از صبح امروز با یک موج سنگین از بازگشت زائران مواجه بودیم که طرف عراقی هم به منظور کنترل و مدیریت بازگشت، برخی از مرزها به ویژه مرز شلمچه را بسته و تمرکز خود را بر روی بازگشت زائران متمرکز کرده است.
وی ادامه داد: در خصوص بازگشت زائران یک زنجیره به هم پیوسته و هم افزایی از سوی مرزبانان ایران و عراق تشکیل شده و برنامه ریزی خوبی از ابتدای مرز تا زمانی که برای رفتن به موطن خود اقدام می کنند صورت گرفته است.
سردار شرفی پیرامون مدیریت ترافیک محورهای مواصلاتی محدوده مرز مهران اشاره و اظهار داشت: صبح امروز به دلیل اینکه بتوانیم بار ترافیک سنگین محور مهران به ایلام را تخلیه کنیم مجبور به یکطرفه کردن این محور شدیم و محور «ملکشاهی» را جایگزین آن قرار دادیم اما هم اکنون به دلیل عادی شدن شرایط دوباره مسیر باز شده و تردد خودروها به صورت رفت و برگشت در آن جریان دارد.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا تصریح کرد: سیاست مجموعه انتظامی این است که هیچ گونه محدودیت ترافیکی در راه های نزدیک مرزها به دلیل رعایت حال مردم بومی و محلی ایجاد نکنیم.
وی تصریح کرد: در این خصوص همکاران ما در پلیس راهور با هواپیماهای فراجا محورهای مواصلاتی را رصد و پایش می کنند و هر زمان که گره ترافیکی به وجود آمد دوباره به صورت مقطعی اقدام به یکطرفه کردن محور مربوطه کرده که این موضوع از طریق رسانه ها اعلام خواهد شد.
این مقام ارشد فراجا، سپس به خدمات ماموران مرزبانی در ماموریت اربعین امسال اشاره و گفت: مرزبانی فراجا ۳ ماموریت تامین مرزها، ایجاد روابط دوستانه با همتایان عراقی خود و نیز خدمات مردم داری را بر عهده داشت که به خوبی نیز از عهده این وظایف برآمد.
بنابر اعلام پایگاه خبری پلیس، وی بیان داشت: بسیاری از مرزبانان و ماموران فراجا که در ماموریت اربعین حضور داشتند علاوه بر ماموریتی که برعهده آنها بود به صورت دلی و داوطلبانه به زائران کمک می کردند از جمله اینکه کفش های زائران را واکس می زدند یا وسایل و بار آنها را جابه جا می کردند یا نوزادان همراه آنان را نگه می داشتند، به کودکان و افراد کهنسال کمک می کردند و یا اینکه بیماران بدحال را به چادرهای بهداری فراجا انتقال می دادند و همه این اقدامات را به عشق اباعبدالله الحسین (ع) انجام می دادند که امیدواریم آن حضرت هم در روز آخرت شفیع همه ماموران فراجا باشد.
سردار شرفی درخصوص رضایتمندی زائران از خدمات ارائه شده از سوی فراجا به آنان هم، گفت: بسیاری از زائرانی که از خاک عراق وارد کشور می شدند وقتی افسران انتظامی ما را می دیدند که مشتاقانه مشغول خدمات رسانی هستند خدا را شکر می کردند و از ابراز محبت و تکریم زائران توسط ماموران فراجا تشکر و قدردانی می کردند و حتی خیلی از این عزیزان صورت همکاران ما را می بوسیدند و به آنها خداقوت می گفتند و با اقدامات خود ما را شرمنده خود می ساختند که این موضوع نشان می دهد که برنامه ریزی ها و تدابیر فرمانده کل انتظامی کشور در راستای تامین امنیت و تکریم زائران به خوبی انجام شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد