به گزارش جام جم آنلاین از مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، یکی از مسائلی که رسانههای فارسی زبان معاند این روزها بیش از پیش روی آن کار میکنند، کثیفی شهرهای عراق وعدم بهداشت کافی موجود در هنگام ورود زائران به این شهر است. مواردی از قبیل؛ «انبوه زباله در کوچه پس کوچههای عراق»، «عدم پروتکلهای بهداشتی برای صرف غذا و نوشیدنی»، «آلوده بودن این شهر و خطر شیوع بیماریهای مسری»، نیز از کلیدواژههایی است که این رسانهها از آن استفاده می کنند.
این در حالی است که رسانههای معاند فارسی زبان، با تمام پافشاری نسبت به کثیفی شهرهای عراق آن هم صرفاً در ایام اربعین، نسبت به کثیفی شهرهای اروپایی و آمریکا که در طول یک سال با این وضعیت مواجه هستند، بیتفاوتاند؛ در این گزارش به نمونههایی از وضعیت بهداشتی کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره خواهیم کرد:
سان فرانسیسکو پایتخت مدفوع جهان
براساس آمارهای سازمان حمایت از افراد بی خانمان در آمریکا – سان فرانسیسکو پایتخت مدفوع آمریکا است. این شهر بهطور میانگین در هر ۵.۵ متر مربع مساحت، مدفوع انسان دیده میشود. در بسیاری از شهرهای آمریکا، این معضل باعث ایجاد مشکلات دیگری نیز شده است؛ علاوه بر آلودگیهای شهری و کثیفی چهرهی شهرها، این امر باعث ازدیاد موش در این شهرها نیز شده است. در همین رابطه، منبع بخش کارهای عمومی سان فرانسیسکو نموداری را منتشر کرده است.
کابوس زباله در نیویورک
به گفته نیویورک تایمز، مشکل زباله شهر نیویورک همراه با جمعیت آن شکوفا شده است. در سال ۲۰۱۹، ۸.۴ میلیون نفر ساکن این شهر روزانه دوازده هزار تن زباله و مواد قابل بازیافت تولید میکردند اما یک نیویورکی معمولی ممکن است از دامنه این مشکل آگاهی نداشته باشد، زیرا زبالهها عموماً از پنج منطقه به محلهای دفن زباله در مرکز ایالت نیویورک، پنسیلوانیا، ویرجینیا و کارولینای جنوبی حمل میشوند. یکی از کاربران این رسانه آمریکایی در خصوص این وضعیت نوشت: « من در شگفتم که چرا مردمی که از یک شب بیرون رفتن در نیویورک لذت میبرند، باید پیادهروهای این شهر پیچیده را با تپههای بزرگ کیسههای زباله و موشهایی که در آن قرار دارند، تقسیم کنند.»
به خاطر تداوم اشتغال در آمریکا تعداد افراد بیخانمان زیادی در دل این قاره قرار داده است، در کنار این وضعیت کثیفی خیابان شهرهای مختلف آمریکا در وضعیت بدی به سر میبرد، که این امر تبدیل به یک معضل بزرگ برای شهروندان این کشور بدل شده است.
نمودار کثیفی شهرهای آمریکا توسط منبع بخش کارهای عمومی در سان فرانسیسکو
پاریس، کثیفترین شهر اروپا
براساس گفته محققان فرانسوی، پاریس که هرساله مقصد توریستی است، بیشتر گردشگران پس از بازگشت از این شهر دچار بیماری بنام سندروم پاریس میشوند! بیماری که نتیجهی عدم تطابق تصوراتشان از پاریس با واقعیت شهر پاریس است. کثیفی شهر پاریس به دلیل مناطق فقیرنشین در شمال شرق دیده شده و این معضل را به چشم میآورد.
هرچند دولت شهروندانی که در خیابانهای این شهر فضولات سگ را رها میکنند و زبالههای خود را جمع نمیکنند جریمه میکند اما کسی توجهی به این موضوع نشان نمیدهد. پاریس پایتخت کشور فرانسه شهری پر جمعیت بوده و به تازگی نیز بیشتر از قبل با مشکل زباله دست و پنجه نرم میکند و از کثیفترین شهرهای اروپا نیز شناخته شده است.
کمپین کثیفی شهر در پاریس
بهدلیل وجود زبالههای زیاد در شهر پاریس فرانسه، مردم و گردشگران این کشور ویدئو و تصاویری از خیابانهای مملوء از زباله در شهر پاریس در صفحات شخصی خود به اشتراک میگذاشتند؛ که این امر سبب شد کمپینی با نام #saccageparice در توییتر راه بیفتد. براساس تصاویر موجود در این کمپین و نظرسنجیهای از طرف گردشگران، پاریس کثیفترین شهر اروپا اعلام شده است.
لندن شهری کثیف برای گردشگران
براساس نظرسنجیهای انجام شده توسط سایت Tripadvisor ، بهترین وبسایت گردشگری جهان بسیاری از گردشگران شهر لندن، پایتخت انگلیس، این شهر را شهری کثیف دانسته و از میان چهل شهر منتخب در سراسر جهان، لندن را به عنوان دومین شهری انتخاب کردهاند که ساکنان آن علاقهای به گردشگران ندارند. لندن جزء کشورهایی به حساب میآید که در جذب گردشگر از کشورهای مختلف بسیار فعال است، اما طبق تصاویر و نظرسنجی در سایت تریپ ادوایزر، لندن شهری کثیف است.
ترجمه متن« من در ماه دسامبر در منهتن بودم و از اینکه در برخی از خیابان ها کیسه های زباله روی هم انباشته شده بود، کمی تعجب کردم.»
پارادوکس از رویا تا واقعیت
یکی از کارویژههای رسانههای غربی تبدیل چهره واقعی اروپا به قارهای متمدن و امروزی در ذهن مخاطب است. اما با بررسی نظرات مردم و گردشگران کشورهای اروپایی و آمریکایی در شبکههای اجتماعی میتوان فهمید آنچه که در رسانهها بازتاب پیدا میکند با واقعیت بسیار فاصله دارد. کشور آمریکا، فرانسه و انگلستان درگیر معضل کثیفی و زباله انبوه در خیابان شهرهای مختلف به ویژه پایتختهای خود هستند؛ اما در رسانهها چهره پوشالی از خود نمایش میگذارند.
فرمان سکوت رسانهای درباره وضعیت بهداشتی اروپا
به گزارش مرکز مقابله با شایعات سایبری سازمان فضای مجازی سراج، با همه این تفاسیر رسانههای معاند فارسیزبان قصد دارند راهپیمایی مراسم اربعین حسینی را با چهره کثیف و زبالههای موجود در سطح خیابانهای کشور عراق در ذهن مخاطب مخدوش کنند، این در حالیست که بررسی اوضاع بهداشتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی نشان دهنده وضعی به مراتب بد تر از اربعین است. این هم باید اضافه کرد که پیاده روی اربعین حسینی در سال یک بار آن در ۱۰ روز انجام میگیرد اما وضعیت عدم بهداشت در اروپا و آمریکا در طول سال ادامه دارد و با این وجود رسانههای غربی و به ویژه فارسی زبانها از آن صحبتی نمیکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد