به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ با پایان فصل امتحانات و بهبود وضع کرونا و در نتیجه حضوری شدن مدارس، یافتن مدرسه ای برای تحصیل بهتر دانش آموز به دغدغه تکراری والدین تبدیل شده است، از سوی دیگر برخی والدین از بالابودن هزینه ثبت نام در مدارس غیردولتی گله مند هستند و با اینکه هنوز هزینه های جدید اعلام نشده معتقدند که برخی مدارس غیردولتی خواهان دریافت هزینه آنهم بیشتر از سال گذشته هستند.
برگزاری کلاس های فوق برنامه، توجه به تغذیه و دادن میان وعده، حق انتقاد و مطالبه گری، جمعیت کمتر دانش آموز در کلاس و در نتیجه محیطی آرام تر و ... همه و همه موجب ارتقای بهتر تحصیل از نگاه والدین در این مدارس است و گاه میزان هزینه های پرداختی در مدارس غیردولتی استان تا سقف 9میلیون تومان هم می رود که موجب فشار و مقروض شدن والدین می شود.
براساس خبر آموزش و پرورش استان کرمانشاه قرار است در سال تحصیلی جدید بیش از 360 هزار دانش آموز در مدارس استان ثبت نام شوند، برای ثبتنام دانشآموزان سه پایه اول، هفتم و دهم نیاز به مراجعه حضوری والدین به مدارس عنوان شده وگفته شده که میان پایهها نیازی به مراجعه به مدارس برای ثبت نام ندارند و ثبت نام آنها بدون حضور اولیای آنها به صورت خودکار انجام خواهد شد.
پرداخت هزینه های کمرشکن در قبال دریافت چه خدماتی است؟
یک مادر کرمانشاهی با بیان اینکه شکاف طبقاتی حتی در چگونگی آموزش دانش آموزان رخنه کرده است، گفت: مشخص است که آموزش برابری در مدارس دولتی و غیردولتی وجود ندارد و والدینی که برای چگونگی تحصیل فرزند خود نگران و حساس هستند به سمت مدارس غیردولتی متمایل می شوند که در این صورت غول شهریه بر سر راه آنان سد می شود.
مهنا معصومی که فرزندش سال تحصیلی گذشته را در یکی از مدارس دولتی سپری کرده، افزود: جمعیت بالای کلاس درس که مجالی به معلم برای رسیدگی موردی به دانش آموز را نمی دهد یکی از دلایل اصلی من برای ثبت نام فرزندم در مدارس غیردولتی است.
یکی دیگر از والدین کرمانشاهی حق انتقاد و مطالبه گری را یکی از دلایل اصلی برای ورود فرزندش به مدارس غیردولتی عنوان کرد و گفت: با وجود همه مزایایی که این مدارس دارند ولی به عقیده من و بسیاری از والدین، پرداخت پنج میلیون تومان هزینه ثبت نام در مدرسه موردنظرم منطقی نیست و باید پرسید این هزینه ها صرف چه اموری می شود؟
رحمانی با طرح این سوال که چه ارگانی برای دریافت هزینه ثبت نام مدارس غیردولتی نظارت دارد افزود: این هزینه ها برای یک خانواده معمولی کمرشکن است آنهم تنها به این دلیل که خواهان ارتقای کیفیت آموزش هستیم و شنیده ایم که ورودی های دانشگاه های مطرح بیشتر از مدارس غیردولتی است.
به گفته وی، با این حال برخی والدین تنها مزیت مدارس غیردولتی را برگزاری کلاس های فوق برنامه می دانند اگر همینطور هم باشد باز هم این میزان مبلغ شهریه به هنگام ثبت نام بالا و نامتعارف است.
تعرفه های قانونی در معرض دید قرار گیرد
یکی دیگر از آموزگاران کرمانشاهی که در مقطع متوسطه یکی از مدارس غیردولتی استان مشغول به خدمت است، گفت: براساس قانون باید تعرفه ثبت نام در درب ورودی مدارس نصب شود و هزینه های اضافی در صورت رضایت کامل والدین دریافت شود.
«سارا بهرامی» با تاکید براینکه تا زمانی که میزان شهریه قطعی نشده مدارس غیردولتی اجازه افزایش مبلغ شهریه را ندارند، گفت: نرخ شهریه در مدارس غیردولتی شاخصههای گوناگون دارد و براساس کیفیت عملکرد، موقعیت قرارگیری در شهر و یا میزان اجاره بهایی که دارند تعیین می شود و بر نحوه عملکرد آنان نظارت می شود.
استان کرمانشاه بیش از 360هزار دانش آموز دارد
از همین رو رئیس ستاد ثبتنام اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، از وجود بیش از 360هزار دانش آموز در استان خبر داد و گفت: این تعداد در چهارهزار و 100 مدرسه در قالب 15هزار کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.
«بهمن نریمانی» از تقسیم مدارس به سه دسته خبر داد و افزود: مدارس خاص شامل استعدادهای درخشان و تیزهوشان، نمونه دولتی و مدارس شاهد است که قوانین خاص خود را دارند و به عنوان مدارس شهریه بگیر هم محسوب می شوند.
نباید اسم شهریه در مدارس دولتی برده شود
نریمانی ادامه داد: دسته دیگر مدارس غیردولتی هستند که با توجه به همکارانی که تدریس می کنند و از سوی دیگر با توجه به استیجاری بودن ساختمان، مقررات خود را دارند و شهریه بگیر هستند و مدارس دولتی نوع دیگر مدارس هستند که نباید اسم شهریه در این مدارس برده شود.
وی ادامه داد: اگر مبلغی در این مدارس گرفته شود به عنوان مشارکت های داوطلبانه مردمی تلقی می شود، یعنی در هنگام ثبت نام در مدارس دولتی تنها هزینه کتاب درسی آنهم براساس قیمت درج شده بر پشت جلد و پول بیمه که براساس نرخ سال گذشته کم تر از 10هزارتومان است از اولیا دریافت می شود که دریافت مبلغ اضافه موجب مسوولیت قانونی می شود.
نریمانی یادآور شد، در این زمینه بارها تاکید شده، هم نامه ارسال شده و هم در رسانه های متعدد بیان شده است، مدارس غیردولتی زیرنظر هیات های نظارت شهرستان، استان و وزارتخانه هستند و براساس امکانات موجود، این مدارس دسته بندی می شوند و براین اساس میزان شهریه مشخص می شود.
هیات امنایی جز مدارس شهریه بگیر نیست
این مسوول با بیان اینکه مدارس هیات امنایی جزو مدارس دولتی محسوب می شوند، گفت: این مدارسدر گروه مدارس شهریه بگیر قرار ندارند و دریافت هزینه تنها در صورت برگزاری کلاس های فوق برنامه است که براساس مصوبه هیات امنا و در صورت موافقیت اولیا است ولی در هنگام ثبت نام نیز هیچ مبلغی نباید دریافت شود.
استان 153مدرسه غیردولتی دارد/تحصیل 17هزار دانش آموز در مدارس غیردولتی
رئیس اداره مشارکتهای مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه ،از وجود 153 مدرسه غیردولتی در استان خبر داد و اضافه کرد: از این تعداد 10مدرسه مربوط به بزرگسالان و هنرستان است و 143 مدرسه غیردولتی است که نزدیک به سه مدرسه به دلیل کاهش شدید درآمد درایام کرونا، درآستانه انحلال دارند که امیدواریم با تغییر شرایط به حالت عادی بازگردند .
مهریارحاتمی افزود: 17هزار نفر در این 143 مدرسه غیردولتی مشغول به تحصیل هستند و نزدیک به 2هزار نیروی آزاد و بیش از هزار نیروی بازنشسته مشغول به خدمت هستند.
وی با بیان اینکه هنوز شهریه جدید مدارس غیردولتی درپنل وزارتی اعلام نشده است، افزود: این تعرفه ها در سامانه کشوری تعریف می شود و گفته شده تا دوم تیرماه در سامانه اعلام می شود.
این مسوول از تشدید نظارت ها در زمینه دریافت شهریه مدارس در ماه های اخیر خبر داد و گفت: در این زمینه از توان همه همکاران در تمام حوزههای آموزش، ارزیابی عملکرد وحراست استفاده کرده ایم و هم طی بخشنامه اعلام ضوابط عملیاتی واجرایی مدارس غیردولتی در سال تحصیلی 401_402 همه مدارس را موظف کرده ایم تا شهریه را در قالب یک بنر در اندازه های 80 در یک متر در درب ورودی مدارس نصب کنند تا اولیا شهریه قانونی را مشاهده کنند.
حاتمی در پاسخ به این سوال که در سال های گذشته میانگین دریافت هزینه توسط مدارس غیردولتی چه میزان است، گفت: در سال گذشته شهریه های دریافتی از دو نیم میلیون تا 9میلیون تومان در سال بوده است علاوه براین در برخی از مدارس، کلاس های فوق برنامه آنهم با رضایت کامل والدین برای دانش آموزان برگزار می شود.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با تاکید براینکه هیچ اجباری برای شرکت در کلاس های فوق برنامه وجود ندارد، افزود: امسال مدارس غیردولتی را موظف کرده ایم که قبل از اینکه هزینه فوق برنامه را مشخص کنند این موضوع را در شورای نظارت ناحیه و منطقه مطرح و سپس به والدین اعلام کنند.
حاتمی در خصوص اینکه تعرفه مدارس غیردولتی در قبال چه خدماتی ارایه می شود، اظهار کرد: دریافت مبالغی همچون هشت تا نه میلیون تومان در مدارس برند و درجه بالا دریافت می شود، در برخی از این مدارس ناهار و میان وعده غذایی آنهم با رضایت اولیا داده می شود، برخی دیگر دارای سطح آموزشی بالایی هستند و تعیین اجاره مدارس با توجه به موقعیت جغرافیایی در سطح شهر به دلیل سطح اجاره بها نیز تاثیرگذار است.
وی درخصوص دیگر شاخصه های دریافت هزینه در مدارس غیردولتی گفت: امسال 47درصد حقوق تامین اجتماعی توسط اداره کار بالا رفته است و افرادی که به این مدارس می روند بیشتر نیروهای آزاد هستند و به تبع آن هزینه ها بالا می رود.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه خاطرنشان ساخت، استان کرمانشاه به لحاظ مبلغ ریالی شهریه، رتبه هجدهم را دارد یعنی شهریه دریافتی مدارس غیردولتی ما در مقایسه با بسیاری از کلانشهرها بسیار پایین تر است .
وی با بیان اینکه اجاره بهای مدارس در استان کرمانشاه بالا است از استیجاری بودن 60درصد مدارس غیردولتی خبر داد و ادامه داد: برخی از مدارس ما سالانه مجبور به پرداخت 200 میلیون تومان اجاره بها هستند، این مدارس باید در طی سالهای گذشته زمین و دیگر کمک های دولتی به آنان تعلق می گرفت.
حاتمی یادآور شد، درصدد هستیم تا حد امکان و توان در صورتی که منجر به تعطیلی مدارس نشود با مسولین صحبت شده تا کمترین افزایش هزینه را داشته باشیم و اگر بخواهیم متناسب با نرخ روز حرکت کنیم باید بالغ بر 50درصد افزایش هزینه داشته باشیم ولی به دلیل رعایت مشکلات اقتصادی خانواده هانمی خواهیم همانند دیگر استان ها عمل کنیم و تلاش بر کاهش آن داریم
خانواده ها می توانند شکایات مرتبط با فرآیند ثبت نام دانش آموزان را با شماره تماس 38233748 اعلام کرده و یا مراجعه به سایت شکایات آموزش و پرورش https://shekayat.medu.ir/پیگیری کنند و ظرف مدت سه روز تا یک هفته پاسخ لازم را دریافت کنند.
گزارش از زهره کریم زاده
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند