
جامجم آنلاین از کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه درباره چگونگی حفظ سلامت در روزهای غبارآلود پرسیده است
به گزارش جام جم آنلاین، نتایج یک مطالعه جدید میگوید که این پدیده میتواند عواقب ناگواری برای سلامتی انسان داشته باشد و احتمال ابتلاء به بیماریهای ویروسی جدید مانند HIV (که در پستانداران اولیه منشأ میگیرد) و همچنین بیماریهای همه گیر مانند کووید ۱۹ را افزایش میدهد.
محققان پیشبینی میکنند که تماسهای بالقوه جدید بین گونههای مختلف اساساً طی ۵۰ سال آینده دو برابر میشود و خطر جهش سایر ویروسها از حیوانی به حیوان دیگر و در نهایت به انسان را افزایش میدهد.
بر اساس پیش بینیهای گزارش شده از سوی محققان دانشگاه جرج تاون، ویروسها تا سال ۲۰۷۰ در نتیجه مهاجرت ناشی از تغییرات آب و هوایی، حداقل ۱۵,۰۰۰ بار به سمت گونههای جانوری جدید منتقل خواهند شد.
به گفته محققان، تغییرات محدوده جغرافیایی ناشی از آب و هوا باعث بیش از ۳۰۰ هزار مورد برخورد اولیه بین گونهها میشود که تقریباً دو برابر نرخ تماس بالقوه گونههای امروزی است.
«کالین کارلسون»، محقق ارشد این مطالعه، میگوید: «ما احتمالاً به خوبی وارد این تغییرات شدهایم. ما آنها را به دقت زیر نظر نمیگیریم و با ایجاد پاندمی برای همه مشکل ایجاد میکنند.»
کارلسون در ادامه افزود: «مطالعه ما نشان میدهد که بدون تردید، تغییرات اقلیمی نقاط بیشماری از خطرات مشترک بین انسان و حیوان در آینده را درست در حیاط خلوت ما ایجاد میکند.»
محققان معتقدند «این اتفاق میافتد و حتی در بهترین حالت سناریوهای تغییرات آب و هوایی نیز قابل پیشگیری نیست. ما باید اقداماتی را برای ایجاد زیرساختهای بهداشتی برای محافظت از جمعیت حیوانات و انسانها انجام دهیم.»
منبع: مهر
جامجم آنلاین از کارشناسان بهداشت محیط و تغذیه درباره چگونگی حفظ سلامت در روزهای غبارآلود پرسیده است
گزارش میدانی جامجم از بازار امینحضور تهران
نتایج سفر یکروزه بشار اسد به تهران هنوز ادامه دارد
گزارشی از مراسم رونمایی از تازهترین کتابهای انتشارات جامجم
گفتوگو با فاطمه آل عباس، گوینده رادیو
گفتوگو با نرگس برهمند شاعر مجموعه شعر «آمبرولا؛ خواهر گل های جهان»
مسعود اطیابی، کارگردان فیلم «انفرادی» در گفتوگو با جامجم:
گفتوگوی جامجم با هاجر دباغی گلزن رکورددار تیم فوتبال سپاهان