به گزارش جام جم آنلاین، «محمد اله داد» امروز (دوشنبه) در حاشیه نخستین جلسه ستاد راهبری عبور از پیک تابستان ۱۴۰۱ در پاسخ به ایرنا درباره وضعیت تامین برق تابستان امسال افزود: شرایط ناترازی تامین برق امسال نیز وجود دارد و این ناترازی تا ۱۰ هزارمگاوات خواهد بود.
وی با بیان اینکه این انباشتگی ناترازی که در چند سال ایجاد شده است در کوتاهمدت جبران نخواهد شد، ادامهداد: از ابتدای امسال اقدامات بسیار خوبی برای مدیریت این ناترازی ها انجام شده است و از همان روزهای آغازین سال شخص وزیر نیرو و مدیرعامل توانیر برنامهریزیهای عمده ای تدارک دیده اند تا به جای اعمال خاموشی ها از ظرفیت همکاری بخش های مختلف مصرف مثل صنایع، کشاورزی و اداری و توان مردم استفاده شود.
معاون هماهنگی توانیر گفت: امروز نیز قرارگاه گذر از پیک تابستان فعالیت خود را آغاز کرده و جلسه ها و برنامه ریزی های لازم را انجام خواهد داد و امید است بتوان با وجود شرایط ناترازی در تولید و مصرف برق از سال قبل آماده تر باشیم تا آسیب های این ناترازی کمتر شود.
اله داد درباره وضعیت واردات و صادرات برق در این شرایط ادامهداد: به طور قطع صادرات برق در زمانی که کشور نیاز داشته باشد به حداقل یا صفر خواهد رسید و در بخش واردات هم کارهای خوبی انجام شده است و از همسایگان شمالی و هم از ترکیه برق وارد خواهیم کرد.
وی بیانداشت: برنامه ریزی برای تقویت خطوط موجود برای واردات انجام شده است و قراردادهای خرید برق هم در دست تنظیم است که امید است ظرفیت خوبی از بخش واردات برق داشته باشیم.
معاون هماهنگی توانیر اظهار داشت: در حوزه برق منطقه جمهوری آذربایجان، ترکیه و قره باغ امکان واردات برق وجود داشته ودستکم حدود ۶۰۰ مگاوات ظرفیت واردات داریم ضمن آنکه درحال رایزنی با ارمنستان برای واردات از این کشور نیز هستیم.
اله داد خاطرنشان کرد: عمده تلاش این است که با رایزنی با بخش کشاورزی و تلاش برای ایجاد نشدن تلاطم در بازار از ظرفیت وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مدیریت بار بهمنظور کاهش میزان تقاضا استفاده شود.
وی با اشاره به برداشتهای بی رویه آب و برق در دشت های کشور گفت: با توجه به کنتورهای هوشمندی که نصب می شود و اصلاح تعرفه هایی که اتفاق افتاد، وزارت نیرو به دنبال آن است که هم برای حل مشکل تنش آبی و هم برای حل مشکل ناترازی تولید و براساس مجوزهای صادر شده میزان برداشت ها مهار شود هم در بخش برداشت و ساعت های برداشت مدیریت صورت گیرد.
معاون هماهنگی توانیر، یکی از دلایل ناترازی تولید و مصرف را ناترازی در دخل و خرج صنعت برق و قیمت ارزان انرژی برشمرد و خاطرنشانکرد: آنچه که وزارت نیرو دنبال می کند حذف یارانه های غیرضروری و ناعادلانه است.
اله داد درباره اعمال تعرفه های تازه برای مشترکان افزود: در بخش هایی از مصرف می توان با حذف یارانه ها این ناترازی را جبران کرد که البته همه گروه ها در این بین مدنظر نیستند و فقط بخش هایی از مشترکان نیاز به تنظیم مجدد تعرفه ها دارند و توجه به گروه های پایین و آنهایی که مصرف درحد الگو دارند شامل افزایش قیمت نخواهند شد.
وی ادامه داد: برای مشترکان پرمصرف که چند هزار مشترک با مصرف بیش از الگو هستند، برنامه جدی برای آنها داریم و این گروه باید توجه داشته باشند تا صورت حسابشان بیش از حد نشود.
معاون هماهنگی توانیر گفت: تاکنون و پس از اعمال تعرفه های جدید افزایش چشمگیری نداشته ایم و مشترکان خوش مصرف، مصرف خوبی داشته اند، اما از الان که سیستم های سرمایشی وارد مدار می شوند پرمصرف ها باید دقت بیشتری در میزان مصرف خود داشته باشند.
اله داد در باره احتمال انتشار جدول خاموشی ها با توجه به ناترازی موجود در تولید و مصرف، ادامه داد: امید است به این سمت نرویم اما باید شرایط بدبینانه را نیز مد نظر قرار داد و بهطور قطع با توجه به میزان توان تولیدی که در هر روز با توجه به شرایط دمایی خواهیم داشت و خروج از مدار اتفاقی نیروگاه ها، برنامه زمان بندی خاموشی خواهیم داشت که به موقع اطلاع رسانی می شود.
وی گفت: یکی از الزام های ما این است که اگر مشکلاتی هم بروز کرد تا آنجا که امکان دارد بی برنامگی نباشد و جداول مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر در ادامه یکی از بخش هایی که انتظار همکاری بیشتر با صنعت برق از آن می رود را بخش اداری عنوان و خاطرنشانکرد: بخش های اداری مصرف مولد واجد ارزش افزوده ندارند و با توجه به اینکه باید این ناترازی در بخش های غیرمولد درست شود تاکید می کنیم بخش های اداری مصرف خود را کاهش دهند، به خصوص از ساعت ۱۲ که باید اعمال شود.
اله داد گفت: برای بخش اداری باید از ساعت ۱۲ به بعد مصرف در حد سیستم های امنیتی و روشنایی حداقلی و سرورها در حد ۱۰ درصد بار باشد و در روزهای تعطیل هم باید حداقل باشد و این امر با کنتورهای هوشمند کنترل خواهد شد.
وی افزود: مشترکان اداری که رعایت نکنند و مصرف حداقلی در ساعت غیر اداری نداشته باشند با محدودیت تامین برق روبهرو خواهند شد.
معاون هماهنگی توزیع درباره برخورد با استخراجکنندگان غیرمجاز رمز ارز گفت: یکی از اولویت ها مقابله با آنهایی است که از برق غیرمجاز برای استخراج رمزارز استفاده می کنند.
اله داد تاکید کرد: در ایام گرم سال هم استفاده از برق در مراکز مجاز و هم غیرمجاز ممنوع است و برای آنها که غیرمجاز استفاده می کنند جرایم سخت تری دیده شده و هم پاداش برای افرادی که این مراکز را معرفی کنند پیشبینی شده است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد