اعضای چهارده تعاونی مسکن از سازمانها، ارگان‌ها و مطبوعات در نامه ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار رفع مشکل زمین خریداری شده در 32 سال قبل در منطقه مهرشهر کرج شدند.
کد خبر: ۱۳۵۷۵۶۵

به گزارش جام جم آنلاین،
متن نامه اعضای تعاونی های مسکن به این شرح است:
 
 
جناب آقای مهندس رستم قاسمی، وزیر محترم راه و شهرسازی
جناب آقای دکتر مجتبی عبداللهی، استاندار محترم استان البرز
جناب آقای مهندس خالقی، مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز

مانع تحقق رؤیا‌های بحق نیازمندان نشوید

چهارده تعاونی مسکن از سازمانها، ارگان‌ها و مطبوعات معتبر نظام به جهت رفع مشکل مسکن اقشار آسیب‌پذیر اعضای خود در سال ۱۳۶۸ زمینی در منطقه مهرشهر روبروی درب شرقی فرودگاه پیام به‌صورت مشاع با متراژ حدود ۹۴ هکتار از بنیاد مستضعفان خریداری کردند. بنیاد مستضعفان در اجرای فرمان هشت ماده‌ای حضرت امام متوجه می‌شود که این زمین غیرقابل فروش است و در نتیجه با سازمان زمین شهری توافق می‌کنند که درقبال اخذ وجه، این زمین را به تعاونی‌های مسکن و در ازای آن ۳۰ درصد درآمد حاصل از فروش را به سازمان زمین شهری تعلق گیرد و درحقیقت مشارکت بنیاد مستضعفان! و سازمان زمین شهری! که ماهیت هر دو کمک به مستضعفان و یاری رساندن به خانه‌دار شدن نیازمندان جامعه بود، صرفاً به جهت منافع سازمانی خود مشکل بزرگی را در سر راه تعاونی‌ها قرار دادند و از این مرحله دردسر و مشکلات تعاونی‌ها شروع می‌شود و به این صورت که در قرارداد منعقده بین سازمان زمین شهری (به نمایندگی از بنیاد مستضعفان) به‌عنوان فروشنده و هریک از تعاونی‌ها، بندی را اضافه می‌کنند که: «خریدار با علم و آگاهی از موقعیت زمین، اقدام به خرید زمین کرده است».

اعضای هیأت مدیره تعاونی‌ها به‌دلیل ناآگاهی از مسائل حقوقی و همچنین عدم تحقیق از وضعیت زمین و صرفاً اعتماد به سیاست کاری دو سازمان معتبر بنیاد مستضعفان و زمین شهری که هر دو ارگان‌های انقلابی و تشکیل شده بعد از انقلاب هستند، اقدام به عقد قرارداد و در نهایت با حضور در دفترخانه اسناد و مدارک زمین به‌نام هریک از تعاونی‌ها انتقال می‌یابد.

از آن زمان و تاکنون که ۳۲ سال می‌گذرد، هیأت‌های مدیره تعاونی‌ها باتوجه به اختیاراتی که داشتند پیگیر مجوز‌های لازم جهت رفع مشکل و درنهایت جواز ساخت بودند که ادارات متولی صدور مجوز متأسفانه اعلام می‌کردند زمین تعاونی‌ها فاقد کاربری می‌باشد و این مشکل تا سال ۱۳۹۳ به درازا کشید و از آن سال جهت فعالیت و پیگیری متمرکز و یکپارچه، چهارده تعاونی هم‌صدا گردیده تا در یک قالب یکسان و هماهنگ جهت رفع مشکل اقدام نمایند و نهایتاً پس از روی کار آمدن دولت محترم سیزدهم و از ابتدای سال ۱۳۹۹ با ارتباطات و جلساتی که با مسئولین وزارت راه و شهرسازی برقرار گردید، ازسوی وزارتخانه تصمیم بر این شد که زمین تعاونی‌ها در قالب طرح اقدام ملی مسکن بر روی زمین پیاده شود و موافقت نیز صورت گرفت.

تمامی چهارده تعاونی مسکن با تشکیل جلسه و طی نامه‌ای متفق‌القول موافقت خود را با پیاده‌سازی طرح اقدام ملی مسکن بر روی زمینی که تحت مالکیت تعاونی‌ها بود، به اداره کل راه و شهرسازی استان البرز اعلام کردند، ولی متأسفانه اداره کل راه و شهرسازی استان البرز طی این دو سال به عناوین مختلف از پیاده‌سازی طرح اقدام ملی مسکن بر روی زمین سر باز زده و طفره می‌رود.

۳۲ سال دولت‌های مختلف نه‌تن‌ها گره از این مشکل باز نکردند، بلکه بر مشکلات آن افزودند و حتی در برهه‌ای از این دوران ۳۲ ساله اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با انعقاد قرارداد با بخش خصوصی، مجوز برداشت شن و ماسه از زمین تعاونی‌ها بدون اینکه کسب اجازه از تعاونی‌ها را گرفته باشد، صادر کرد! درحال حاضر نزدیک به ۴۰۰۰ عضو چهارده تعاونی همچنان چشم امید به رفع مشکل زمین و خانه‌دار شدن خود دارند و تعدادی از اعضا هم فوت کرده و وراث آن‌ها پیگیر موضوع هستند.

دولت سیزدهم با شعار ساخت چهار میلیون مسکن روی کار آمد و خوشبختانه هم ریاست محترم جمهور جناب آقای رئیسی و هم وزارتخانه متبوع آن بر این موضوع تأکید داشته و دارند و حال این سؤال مطرح است که خوشبختانه بخشی از این پروژه اقدام ملی مسکن که همان زمین مناسب است، مهیا بوده و خود تعاونی‌ها زمین خود را دراختیار این طرح قرار خواهند داد و اعضای تعاونی‌ها نیز از قشر نیازمند جامعه هستند، پس چرا اداره کل راه و شهرسازی استان البرز که زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی است، در مسیر تحقق این شعار کارشکنی کرده و مانع رفع مشکل تعاونی چهارده‌گانه و همینطور عمل به تعهد اصولی و اخلاقی دولت سیزدهم که همانا رؤیای خانه‌دار شدن قشر ضعیف جامعه است، می‌گردد. تا چه زمانی ۴۰۰۰ عضو تعاونی‌ها که به سختی ۳۲ سال پیش با فروش حتی فرش زیر پایشان اقدام به خرید زمین کردند، چشم انتظار رؤیای خانه‌دار شدن خود باشند و این آرزو را به گور ببرند!

در خاتمه از مسئولین محترم در وزارت راه و شهرسازی و همچنین استاندار محترم تقاضا داریم دستور فرمایند این زمین که متعلق به چهارده تعاونی موسوم به تعاونی‌های چهارده‌گانه است از هر طریق ممکن چه با مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن، تغییر کاربری و اجازه ساخت مسکن توسط تعاونی‌ها (درحال حاضر اطراف این قطعه زمین با کاربری مسکونی مشغول ساخت و ساز هستند)، دادن معوض و یا هر راهکار مناسب، رؤیای خانه‌دار شدن اعضای تعاونی‌ها را بعد از گذشت ۳۲ سال به واقعیت تبدیل کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۲ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها