به گزارش جام جم انلاین اصفهان؛
گالری نقش قلم اصفهان از روز جمعه ششم اسفندماه میزبان نمایشگاه «سیر تحول آبرنگ از دوران صفوی تا به امروز» شده که علاقمندان تا نیمه اردیبهشت 1401 فرصت دارند از آثار به نمایش درآمده در آن دیدن کنند.
با ورود به این نمایشگاه که با همکاری دفتر تخصصی هنرهای تجسمی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان برپا شده، با اثری با نام «جنگ شتران» از کمالالدین بهزاد نقاش سدههای نهم و دهم هجری مواجه میشویم. او که به نوآفرینی در نقاشی ایرانی شناخته میشود در زمان دو سلسله تیموری و صفوی زیست و در سال ۹۴۲ هجری قمری (۱۵۳۵ میلادی) وفات یافت. در دوران صفویه دگرگونی بسیار نافذی در نقاشی ایرانی رخ داد و سبک نقاشی قدم در راه نوینی نهاد که البته بعدها به سبک طبیعی متمایل شد.
در کنار اثر کمالالدین بهزاد، تابلوهایی از آثار آبرنگ رضا عباسی، صنیعالملک و کمالالملک به چشم میخورد. به گفته دستاندرکاران این نمایشگاه، رضا عباسی هنرمند دوره صفوی مکتب نقاشی قزوین را به مکتب اصفهان تبدیل کرد که آغاز تازهای در نقاشی و حاصل آن، فرنگیسازی در نقاشی ایران بود. صنیعالملک یا همان میرزا ابوالحسنخان غفاری نیز میان سنتهای نقاشی اروپایی و ایرانی پیوند برقرار کرد اما تکنیکهایی مانند پرسپکتیو را بهکار نبرد که بیانگر توجه او به سنتهای نقاشی ایرانی است. کمالالملک برادرزاده صنیعالملک نیز که از بنیان گذاران نقاشی آکادمیک محسوب میشود نقش بسزایی در تغییر نقاشی قدیمی ایرانی داشته و این نمایشگاه دوباره چیرهدستی او در چهرهنگاری و ارائه تصویری دقیق و عکسگونه از واقعیت عینی را یادآوری کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت