به گزارش جام جم آنلاین، پریسا ترابی، مدیر گروه تغذیه بالینی دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ید یکی از مواد مغذی و مورد نیاز بدن است که باید به منظور پیشگیری از بروز اختلالات ناشی از کمبود آن به صورت روزانه و مداوم ازطریق مصرف موادغذایی یددار تامین شود.
وی افزود: آمارها نشان میدهد که ۱.۶ میلیارد نفر از مردم دنیا در معرض خطر کمبود ید هستند، البته با همگانی کردن مصرف نمک ید دار شیوع گواتر به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
ترابی ادامه داد: برنامه مبارزه با کمبود ید و مصرف نمک یددار سبب کاهش قابل توجهی در شیوع، شدت گواتر و کفایت ید دریافتی با توجه به افزایش مشخص در میزان ید دفعی ادرار شده است.
وی بیان کرد: کند ذهنی، گواتر، اختلالات عضوی، کوتاهی قد، عقب ماندگی شدید ذهنی و جسمی و نازایی از عوارض کمبود ید در بدن است. مهمترین منابع غذایی طبیعی تامین ید شامل ماهیهای آب شور، صدف و جلبک دریایی است.
مدیر گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: با مصرف نمکهای ید دار توسط مادر باردار، نوزاد در برابر عوارض کمبود ید محافظت میشود. محققان دریافتند که کمبود خفیف ید، باعث کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی قدرت یادگیری دانش آموزان خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد