آسم تا امروز درمان قطعی نداشته و انواع مختلف داروها و روشهای درمانی برای کنترلش بهکار برده شدهاند.
در ایران باستان نیز برای آسم درمانهای گیاهی مختلفی پیشنهاد شده است. همچنین طب سوزنی برگرفته از درمان سنتی چینی نیز در برخی گزارشهای تاریخی برای بهبود وضع تنفسی و کنترل آسم پیشنهاد شده است.
طبق بررسیهای صورتگرفته تاکنون، طب سوزنی میتواند در کنترل دردهای موضعی و برخی مشکلات اثربخش باشد و برای کنترل حملات آسم نیز احتمالا بتواند بهطور موقت اثرگذار باشد ولی درمان قطعی یا اثربخشی طولانیمدت طب سوزنی بر آسم به اثبات نرسیده و نتایج پژوهشهای مختلف، تاثیر طب سوزنی بر درمان آسم را یک اثر موقت قلمداد نموده که قابل قیاس با درمانهای نوین و داروهای رایج نبوده و اثربخشی پایینی دارد.
احتمالا با تاثیر بر اعصاب محیطی بهطور موقت موجب آسودگی (ریلکس شدن) در افراد شود ولی در طولانیمدت و نیز در برابر حملات شدید آسم کارآمدی کافی نداشته و نمیتواند جایگزین دارودرمانی و پزشکی نوین باشد.
همچنین استفاده از سوزن مشترک و عدم توجه کافی به بحث استریلبودن سوزنها در طب سوزنی میتواند موجب انتقال عفونت و انواع عوامل بیماریزا به بدن فرد بیمار شده و بیماریهای عفونی خطرناکی از جمله آلودگی با ویروس اچآیوی، ویروس هپاتیت و ... را در پی داشته باشد.
در نتیجه توصیه اکید میکنیم قبل از انجام هرگونه اقدام در جهت مداوا با طب سوزنی و درمان آسم حتما با پزشک معالج مشورت کرده و از اقدامات خودسرانه و شتابزده در این باره پرهیز کنید.
دکتر سید شمس الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد