به گزارش جام جم آنلاین، در گذشته، بیشتر نگرانیها در مورد پیری زودرس و سرطان پوست ناشی از اشعه های مضر UVA و UVB ساطع شده از خورشید بود اما در دهه گذشته، دانشمندان دریافتهاند که تنها پرتوهای نور مرئی نیستند که مردم باید نگران آن باشند بلکه نور آبی -که هم از خورشید و هم از دستگاههای دیجیتال ساطع می شود- میتواند سلامت پوست شما را دچار مشکل کند.
جیسون بلوم،جراح پلاستیک و ترمیمی پوست در پنسیلوانیا در این خصوص میگوید: نور آبی بخشی از طیف نور مرئی (۳۸۰ تا ۵۰۰ نانومتر) است که در نور خورشید وجود دارد، اما از طریق نورپردازی داخلی منازل و یا دستگاههای الکترونیکی رایج مانند صفحهنمایش رایانه و تلفنهای هوشمند نیز منتشر میشود. تصور میشود این نور آبی عمیقتر از نور UV به داخل پوست نفوذ میکند، اما خوشبختانه با ایجاد سرطان پوست مرتبط نیست.
بنا بر اعلام آکادمی چشم پزشکی آمریکا، بیشتر نور آبی که افراد در معرض آن قرار می گیرند، از خورشید ناشی می شود. میزان نور آبی ساطع شده توسط دستگاههای الکترونیکی «تنها کسری» از نوری است که توسط خورشید منتشر میشود –اما مشکل این است که ما دائماً در کنار این دستگاهها وقت میگذرانیم، آنها را همه جا همراه خود داریم و نزدیک سر و صورت خود نگه میداریم. براساس دادههای نیلسن که در ژوئیه ۲۰۱۸ منتشر شد، نیمی از آمریکاییها بیش از ۱۱ ساعت در روز را صرف استفاده از رسانههای دیجیتال میکنند.
دکتر زایشنر میگوید: گذراندن زمان بیشتر در مقابل دستگاههای الکترونیکیمان در طول قرنطینه کووید۱۹ این سؤال را ایجاد کرد که آیا دستگاههای ما در پیری زودرس پوست نقش دارند یا خیر. حقیقت این است که رایانهها، تبلتها و تلفنهای ما فقط سطوح کمی از نور آبی ساطع میکنند. با این حال، هنگامی که زمان بیشتری را صرف نگاه کردن به دستگاههای خود میکنیم، باید تأثیرات نوردهی طولانیمدت آن را در نظر بگیریم بنابراین، اگر متوجه شدهاید که به لطف دورکاری از خانه و سپری شدن ساعات مداوم شادی مجازی، زمان استفاده شما از صفحه نمایش موبایل یا لپتاپتان افزایش یافته، باید در مورد تأثیر آن بر سلامت خود نگران باشید. دانشمندان میدانند که نور آبی، چه از خورشید و چه دستگاهها، میتواند باعث خستگی چشم شود. بررسی منتشر شده در دسامبر ۲۰۱۸ در نشریه بینالمللی چشمپزشکی نشان داد که در طیف مرئی، نور آبی پرانرژی با طول موج بین ۴۱۵ تا ۴۵۵ نانومتر از قرنیه و عدسی عبور و به شبکیه میرسد. چنین نوری در این فرآیند، میتواند باعث بیماریهایی مانند خشکی چشم، آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن شود. نویسندگان مطالعه نوشتند که حتی ممکن است این روند بر تولید هورمون تأثیر گذاشته و عدم تعادلی ایجاد کند که کیفیت خواب را تحت تأثیر منفی قرار دهد.
از آنجایی که نور آبی باعث میشود که گونههای فعال اکسیژن کلاژن را تجزیه کنند، پیشنهاد می شود که محصولات مراقبت از پوست حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین سی استفاده شود. شما معمولاً ویتامین C را در سرمها پیدا می کنید. اکسید آهن یکی دیگر از موادی است که ممکن است به جبران این آسیب کمک کند.
تحقیقات گذشته نشان داده که ویتامین C می تواند به پیری ناشی از نور کمک کرده و از آن جلوگیری نماید، در حالی که یک مطالعه دیگر نشان میدهد که اکسید آهن میتواند منجر به کاهش حساسیت نسبت به نور آبی شود.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد