به گزارش جام جم آنلاین، سرطان ریه شایعترین سرطان در جهان است به طوری که سالانه بیش از ۲ میلیون و یکصد هزار نفر به آن مبتلا میشوند و از این میان، یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
این سرطان مانند سایر سرطانها در صورتی که به موقع تشخیص داده شود قابلیت درمان دارد اما متاسفانه علائم ابتدایی این بیماری بسیار کم است.
در حقیقت تا زمانی که سرطان ریه پیشرفت نکرده و به سایر بخشهای بدن سرایت نکند، علائم بیماری آشکار نمیشود.
براساس اعلام مرکز سلامت همگانی انگلیس بیماران مبتلا به سرطان ریه طول عمر کوتاهی دارند به طوری که ۲ نفر از هر ۳ فرد مبتلا به این سرطان تنها یک سال پس از تشخیص بیماری زنده میماند و نیز تنها یک نفر از هر ۲۰ بیمار سرطانی بیشتر از ۱۰ سال عمر میکند.
از همین رو، شناسایی به موقع بیماری بسیار ضروری است. تحقیقات دانشمندان نشان داده است یکی از نشانههای عجیب ابتلا به سرطان ریه درد در پاشنه پاست.
متاسفانه سلول های سرطانی ریه قابلیت متاستاز دارند. متاستاز یا دگرنشینی به گسترش سلولهای سرطانی از یک بافت به بافت دیگر بدن اطلاق میشود.
در حقیقت سرطان ریه خطر لخته شدن خون را افزایش میدهد. تشکیل این لختههای خونی در پاها منجر به بروز درد در پاشنه میشود. برای مثال، یک فرد ۶۳ ساله که از درد در پاشنه پا به مدت ۲ ماه رنج میبرد به یک متخصص مراجعه کرد.
پزشکان پس از بارها تشخیص اشتباه بیماری فرد، در نهایت پی بردند این مرد به دلیل مصرف سالانه ۱۲۰ پاکت سیگار مبتلا به سرطان ریه شده و این موضوع دلیل اصلی بروز درد در پای بیمار است. متخصصان انگلیسی میگویند بروز درد در پای بیمار یکی از نخستین علامتهای ابتلا به سرطان ریه محسوب میشود و تشخیص به موقع بیماری میتواند روند درمانی را موثرتر کند.
از دیگر علائم رایج ابتلا به سرطان ریه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- سرفهای که بیش از دو تا سه هفته به طول بیانجامد و یا سرفههایی که به مرور بدتر شود.
۲- عفونتهای مداوم ریه
۳- مشاهده خون در زمان سرفه
۴- تجربه درد در زمان نفس کشیدن یا سرفه کردن
۵- تنگی نفس مداوم
۶- احساس دائمی بی حالی و یا فقدان انرژی
۷- کاهش وزن بی دلیل و یا از دست دادن اشتها
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت