به گزارش جام جم آنلاین، حس سوختن در پاها ممکن است به خاطر آسیب به اعصاب پاها ایجاد شود که به آن نوروپاتی نیز میگویند.
اگرچه بیشتر شرایط پزشکی میتوانند باعث ایجاد پای سوزان شوند، اما دیابت شایعترین دلیل برای ایجاد چنین شرایطی است.
بیشتر درمانهای مرتبط با پای سوزان بر روی پیشگیری از آسیبهای بعدی به اعصاب و کاهش درد تمرکز دارند.
در بیشتر موارد نوروپاتی دلیل اصلی پای سوزان است. الیاف عصبی آسیب دیده میتوانند فعالیت زیادتری داشته باشند و این حس را ایجاد کنند.
اگرچه هیچ زخمی وجود ندارد، اما اعصاب آسیب دیده سیگنالهای درد را به مغز میفرستند. در بیشتر افرادی که با نوروپاتی دست و پنجه نرم میکنند، اعصاب پا در ابتدا آسیب میبیند. این افراد اغلب سوزن سوزن شدن و بی حسی در پاها را نیز تجربه خواهند کرد.
بیشتر افراد در مورد اینکه پاهایشان به لمس حساس است شکایت میکنند. دیابت و سوء مصرف الکل شایعترین دلیل ایجاد نوروپاتی در پاهاست.
سایر شرایط پزشکی نیز میتوانند نوروپاتی یا حس سوزش در پاها را ایجاد کنند. این شرایط عبارتند از: بیماری مزمن کلیوی، نورپاتی الیاف کوچک، کمبود ویتامینها ویتامین B۱۲، فولات و در، برخی از موارد ویتامین B۶، سوء مصرف الکل، سطح پایین هورمونهای تیروئیدی، بیماری لایم، ایدز/HIV، پلی نوروپاتی آمیلوئید عوارض جانبی داروها همچون داروهای شیمی درمانی، اوردوز ویتامین B۶، داروهای مرتبط با ایدز، آمیودارون، ایزونیزید، متفورمین، اریتروملاژیا، مسمومیت فلزات سنگین (سرب، جیوه و آرسنیک)، واسکولیت (التهاب رگهای خونی)، سارکوئیدزاست.
علاوه بر نوروپاتی، عفونتها و التهاب پا نیز میتواند باعث ایجاد حس سوزش در پاها شود. رایجترین این شرایط پای ورزشکاران است که پوست به خاطر وجود قارچ عفونت میکند. بیماری شریان محیطی (PAD) نیز باعث ایجاد پای سوزان میشود.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت