محققان معتقدند بهتر است هر از گاهی هندزفری را از گوش بیرون بیاورید و بگذارید گوش‌تان نفس بکشد!

دست‌های آزاد، گوش‌های بسته

شاید شنیده باشید ونسان ونگوگ، نقاش معروف هلندی از صدای زنگ در گوشش رنج می‌برد و علاوه بر آن علائمی مثل سرگیجه و کاهش شنوایی نیز داشت. برخی معتقدند این وزوز گوش او را تا سر حد جنون آزرده کرد. وزوز گوش یا تینیتوس اصطلاح کلی است که در پزشکی برای هر نوع صدای اضافه در گوش‌ها بدون داشتن منبع خارجی به‌کار می‌رود و شکایتی است که هم بیمار و هم پزشک از مواجهه با آن ناخرسند می‌شوند.
کد خبر: ۱۳۴۱۶۲۲
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم، صدای اضافی که در گوش‌ها شنیده می‌شود می‌تواند به زنگ، وزوز، غرش، صدای جریان هوا یا سوت تعبیر شود. این نوع صدا‌ها را وزوز گوش غیرضرباندار می‌نامند که علل گوناگونی دارند. از شایع‌ترین آن‌ها می‌توان به همه مسائلی که سلول‌های شنوایی را در حلزون گوش آسیب می‌زنند نام برد مانند پیرگوشی، آسیب ناشی از سر وصدا، افزایش فشار مایع گوش یا شکستگی جمجمه در اثر ضربه. معمولا در این موارد شنوایی نیز کم است. سلول‌های شنوایی آسیب‌دیده، جریانات الکتریکی نابجایی به مغز می‌فرستند که صدای اضافه را باعث می‌شوند.

یکی از علل نادر وزوز گوش تومور‌های عصب شنوایی تعادلی است که در تصویربرداری از مغز خود را نشان می‌دهد، اما اغلب موارد علت تینیتوس یا وزوز، تومور نیست. در موارد کاهش شنوایی قابل‌توجه، استفاده از سمعک کمک‌کننده است و به‌تدریج با تقویت صدا و سیگنال‌های به‌جای صوتی، مغز صدای اضافه را فراموش می‌کند. در مواردی که سرگیجه هم وجود داشته باشد ضمن رد سایر بیماری‌ها، مهم‌ترین درمان کاهش مصرف نمک و افزایش دریافت مایعات است. باید توجه کرد که خود وزوز گوش باعث بروز استرس، خستگی، بی‌خوابی، اختلالات تمرکز و حافظه، افسردگی و اضطراب می‌شود. از طرفی همه این مسائل وزوز را تشدید می‌کنند و باعث نوعی چرخه معیوب می‌شود. توصیه ما به بیماران دچار وزوز گوش این است که حتما باید خواب کافی و مسائل روحی خود را در نظر داشته باشند. گاهی درمان افسردگی و اضطراب، بخش بزرگی از مشکل ایشان را حل می‌کند. انسداد گوش با موم یا جرم هم می‌تواند باعث شنیدن صدای اضافه در گوش شود.

نوع دیگری از وزوز گوش، صدایی ضربان‌مانند یا اصطلاحا با ریتم است؛ شبیه ضربان قلب یا پرپرزدن مداوم چیزی در گوش یا صدای جریان آب. این نوع صدا را تینیتوس ضرباندار می‌نامند. معاینه این افراد بسیار مهم است و تومور‌های پرعروق و پرخون در قاعده جمجمه و کف گوش باید مدنظر باشند و مسائل ساده‌تری مثل کم‌خونی، پرکاری تیروئید و حاملگی هم با افزایش برون‌ده قلبی، صدای جریان خون در گوش ایجاد می‌کنند. گاهی انقباض مکرر و خودبه‌خودی عضلات بسیار ریز گوش‌میانی هم می‌تواند این صدا‌ها را ایجاد کند. به‌هرحال قدم‌اول در وزوز گوش معاینه پزشک، انجام تست شنوایی و در صورت لزوم عکسبرداری از گوش و قاعده جمجمه است. پس از رد علل نیازمند جراحی، بهبود شرایط روحی روانی و برطرف‌کردن وسواس‌های ذهنی در کنار درمان‌های دارویی یا سمعک می‌تواند کمک‌کننده باشد. یادمان باشد در صورت بروز وزوزگوش ناگهانی ادامه‌دار، مراجعه در اسرع وقت به پزشک در اولویت است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها